وزارت بهداشت آمبولانس وارد می کند
طرح موتور آمبولانس زیر دست وزیر
رئیس اورژانس کشور با انتقاد از کیفیت آمبولانس های تولید داخل، از واردات آمبولانس های با کیفیت خارجی خبر داد.
دکتر امین صابری نیا در نشست خبری روز یکشنبه که در محل وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: موضوع رتبه بندی اورژانس پیش بیمارستانی در سال آینده یکی از برنامه هایی است که به تصویب رسیده و اجرایی می شود.
وی با اعلام اینکه اجرای این طرح موجب ارتقای سطح کیفی پرسنل اورژانس خواهد شد افزود: در سال آینده موضوع استانداردسازی اورژانس های بیمارستانی مورد توجه قرار گرفته است به طوری که حداقل اورژانس ۱۰۰ بیمارستان کشور تجهیز و استانداردسازی خواهد شد.
صابری نیا همچنین از نوسازی ناوگان اورژانس کشور در سال آینده خبر داد و گفت: در فاز اول ۱۰۰ دستگاه آمبولانس جدید تهیه شده است و طی ۲ ماه آینده نیز ۵۰۰ دستگاه دیگر خریداری خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت به دنبال تامین آمبولانس هایی است که آسیب کمتری به مردم برساند درخصوص اینکه کمبود آمبولانس ها از داخل تامین خواهد شد یا خارج از کشور اظهار داشت: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت بر این نکته تاکید دارد که با کیفیت ترین آمبولانس ها را برای خدمات رسانی به مردم در اختیار می گیرد بنابراین اگر تولیدکنندگان داخلی بتوانند این خواسته وزارت بهداشت را تامین کنند ما مشکلی برای خرید آمبولانس های تولید داخل نداریم.
صابری نیا ادامه داد: اما متاسفانه تولیدکنندگان داخلی در حال حاضر نمی توانند این خواسته وزارت بهداشت را تامین کنند بنابراین ما برای تامین کمبود آمبولانس ها از خارج اقدام خواهیم کرد.
رئیس اورژانس کشور در پاسخ به این سوال که واردات آمبولانس از کدام کشورها خواهد بود اظهار داشت: فعلا نمی توانم کشور صادرکننده آمبولانس ها را اعلام کنم اما مطمئن باشید بهترین نوع آمبولانس ها را برای واردات در نظر گرفته ایم.
وی در ادامه درخصوص مصوبه ۱۵۰ میلیارد تومانی مجلس برای تجهیز ناوگان اورژانس کشور گفت: در حال حاضر ۴ هزار دستگاه آمبولانس به صورت شبانه روزی مشغول خدمات رسانی به مردم هستند که می بایست هر سال نسبت به نوسازی آنها اقدام شود که امسال ۸۰۰ دستگاه آمبولانس را آماده خرید داشته ایم.
رئیس اورژانس کشور به طرح راه اندازی موتور آمبولانس در کلانشهرهای کشور اشاره کرد و گفت: پیشنویس این طرح را آماده کرده ایم و هم اکنون زیر دست وزیر است که در صورت تامین منابع مالی آن خواهیم توانست در کمترین زمان ممکن یک تکنسین را بالای سر بیمار برسانیم.
وی اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح موتور آمبولانس را در حدود ۱۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: دولت می بایست در این زمینه از وزارت بهداشت حمایت کند.
رئیس اورژانس کشور به وجود ۱۸ پایگاه اورژانس هوایی در نقاط مختلف کشور اشاره کرد و گفت: در سال جاری ۷۵۰ نفر از هموطنان توانستند از خدمات اورژانس هوایی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه خرید خدمت اورژانس هوایی خیلی گران است تاکید کرد: اگر کمک های هوانیروز و هواناجا و همچنین سپاه و هلال احمر نبود قطعا ما با مشکل مواجه می شدیم.
به گفته صابری، نیا وزارت بهداشت در حال حاضر تنها یک بالگرد در پایگاه اورژانس هوایی مازندران دارد و مابقی بالگردها متعلق به هوانیروز و هواناجاست که در اختیار وزارت بهداشت قرار می گیرد و هزینه ای هر چند اندک بابت دریافت این خدمات، پرداخت می کند.
وی در ارتباط با موضوع استانداردسازی اورژانس بیمارستان ها که یکی از برنامه های اصلی وزارت بهداشت در سال آینده است توضیح داد: زمانی که بیمارستان ها احداث می شد اتاق اورژانس به عنوان اولین خدمت به بیمار مدنظر قرار داشت و بعد از آن موضوع بخش اورژانس مطرح شد که در حال حاضر نگاه وزارت بهداشت به سمت ساخت بخش های اورژانس در بیمارستان ها است.
--------------------
پایان