۲۷ سال بلاتکلیفی برای بیمارستان کنارک
پروژه ای میلیاردی که درسایه غفلت مسئولان همچنان خاک میخورد!
راه اندازی بیمارستان خلیج فارس کنارک با تجهیزات میلیاردی اش جهت خدمت رسانی در عرصه بهداشت و درمان از جمله مطالبات مردمی این شهرستان بندری می باشد که برای رفع مشکلات خود به شهرهای اطراف مراجعه میکنند.
از حدود ۲۷ سال پیش که برای اولین بار کلنگ بیمارستان شهید رجایی توسط وزیر بهداشت وقت زده شده است، سالها میگذرد و هنوز مردم شهرستان کنارک هنوز برای درمان به شهرهای اطراف مجبور به مراجعه هستند.
متاسفانه اکثرا مسئولین از کارشناسی و مشاوره مطلوب استفاده نمی کنند و یا عموما حتی نمی دانند این پروژه که می خواهند به اصطلاح کلنگ آنرا بزنند اصلا کارایی دارد یا اینکه تکلیف بعد از مراسم شیرینی خوری و لبخند زنی افتتاحیه چه می شود؟!
نمونه اش بیمارستان شهرستان کنارک که حساب دفعات افتتاحیه اش از دستمان در رفته است و تجهیزات میلیاردی اش همچنان خاک میخورد.. و با اینکه بارها تعطیلی و بلا استفاده بودنش ،در رسانه ها منتشر شده بود و همچنین نکته جالب اینکه با نگاهی به آرشیو خبری کنارک سابقه اش به سال ۱۳۶۷ می رسد، بطوریکه در شهریورماه ۱۳۷۴ در روزنامه سراسری کیهان نیز منتشر شده بود (تصویر خبر منتشر شده در ذیل آمده است)،اما راه اندازی این بیمارستان گویا به معادله ای چند مجهولی مبدل شده و هنوز نسخه ای برای آن تجویز نشده است.
شهریار سروش یکی از شهروندان شهرستان در گفتگو با خبرنگار طلوع کنارک با اشاره به اینکه ،بیمارستان شهید رجایی اولین بار در سال ۶۷ توسط دکتر “مرندی” وزیر بهداشت و درمان وقت،کلنگ آن بر زمین خورده است،گفت: و پس از آن نیز وزرای بهداشت و درمان رئیس جمهور های وقت یکی پس از دیگری بیمارستان معلوم الحال را افتتاح می نمودند، اما مسلما هیچوقت بیمارستانی راه اندازی نشد و بیماری نیز به خود ندید.
وی افزود: در طول سالها خبر تعطیلی این بیمارستان بارها در جراید و روزنامه ها منتشر شد و اتفاقات بسیاری در این مدت اتفاق افتاد ،تا جایی که این بیمارستان به کلی متروکه شده و از بین رفت.
این شهروند خاطرنشان کرد: متاسفانه اکنون بیمارستان خلیج فارس نیز در حال دچار شدن به سرنوشت شوم همان بیمارستان است.
برپایه این گزارش،در روزهای پایانی دولت دهم، همزمان با افتتاح چندین طرح مهر ماندگار، بیمارستان خلیج فارس شهرستان به بهرهبرداری رسید و این امید در دل مردم روستاهایی بهوجود آمد که گاهی برای یک آزمایش یا درمان ساده مجبور بودند فرسنگها راه را طی کنند تا به یک مرکز درمانی مجهز برسند.
بیمارستان ۱۰ تخت خوابه خلیج فارس شهرستان کنارک با یکهزار و ۴۴۰ متر مربع زیربنا با بخشهای رادیولوژی، دندانپزشکی، بخش جراحی، بستری، زنان، کلینیک و آزمایشگاه با حضور مهندس نیکزاد،استاندار و جمع کثیری از مسئولین،علما و مردم شهرستان کنارک افتتاح شد و خبر افتتاح آن،همه روستاییانی که تاکنون به نوعی با این معضل درگیر بودند را خوشحال نمود.
اما بعدها مشخص شد که افتتاح بسیاری از مراکز درمانی فقط یکمانور نمایشی بوده است،حتی عجله مسئولان وقت در افتتاح نیمهکاره بیمارستانها باعث شد تا مشکلات درمانی بیماران حادتر شود و گزارشهایی مبنی بر مرگ برخی نیز بههمینخاطر منتشر شد، آن موقع انگار مسئولان یادشان رفته بود که تجهیزات بیمارستانی هم جزئی از بیمارستان هستند و تمام شدن ساختمان بیمارستان حتی با نیروی انسانی لازم، نمیتواند بهمعنای تمام شدن بیمارستان باشد.
حالا در دولت یازدهم و باتوجه به اینکه برطرف کردن مشکلات حوزه سلامت جزو اولویتهای نخست دولت مطرح شده است، بسیاری از مردم چشم انتظار پایان یافتن کار ساخت بیمارستانها و مراکز درمانیای هستند که از دولت پیشین به دولت فعلی به یادگار رسیدهاند؛ اگرچه مشکلات مالی فراوانی بر سر راه دولت قرار گرفته و انتظار اینکه به زودی پروژههای سلامت به پایان برسند، چندان منطقی بهنظر نمیرسد.
با اینکه خبر تعطیلی بیمارستان ده تخت خوابه خلیج فارس شهرستان کنارک بارها از طریق رسانه ها انعکاس داده شده است،اما با گذشت مدتها هنوز اقدام جدی از طرف مسئولین صورت نگرفته است.
درحال حاضر مردم کنارک برای کوچکترین مسائل درمانی خود باید به چابهار مراجعه کنند و هزینه های گزافی جهت تردد بین این دو شهر بپردازند متاسفانه هیچکس هم پاسخگوی این مردم نیست و تجهیزات این بیمارستان نیز روز به روز کهنه تر میشود و این شمع بیت المال است نیز همچنان روشن است.
تعطیلی بیمارستان کنارک که دیگر معضل جدی برای مردم شده و هزینه های هنگفتی را بر دوش شهروندان کنارکی گذاشته است، در همین رابطه مردم شهرستان از مسئولین مربوطه خواسته اند تا هرچه زودتر به این معضل جدی رسیدگی نمایند.
----------------------------
پایان