تعرفهگذاری برخی خدمات درمانی به سود مافیای تجهیزات پزشکی است
عضو شورای عالی نظام پزشکی گفت: در کتاب تعرفهگذاری برخی از گروهها مانند پزشکان عمومی و متخصصان غیرجراح فراموش شدهاند و در برخی موارد نیز ارزشگذاری خدمات فقط به سود مافیای تجهیزات پزشکی است.
داریوش طاهرخانی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت ودرمان فارس گفت: طرح تحول سلامت از ابعاد گوناگون قابل ارزیابی است و امروز زمان آن رسیده تا متولیان سلامت کشور به جای کلیگویی، آمارهای سال گذشته نظام سلامت را منتشر کنند.
وی ادامه داد: شاید این تأخیر سه ماهه ناشی از آن است که نتایجی که از آمارها به دست میآید با شعارهای دولتمردان فاصله بسیاری دارد چون قرار بود با طرح تحول سلامت، پرداخت های مردم نظاممند شود و سهم پرداختی مردم در هزینههای سلامت طبق قانون به 30 درصد برسد.
عضو شورای عالی نظام پزشکی گفت: در گام سوم طرح تحول سلامت، اصلاح ساختاری اقتصاد سلامت در دستور کار قرار گرفت و کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات در دو ویرایش به تصویب هیأت دولت رسید، اما در این کتاب برخی گروه ها مانند پزشکان عمومی و متخصصان غیر جراح فراموش شدهاند و در برخی موارد نیز ارزشگذاری خدمات آنها تنها به سود مافیای تجهیزات پزشکی است.
طاهرخانی تصریح کرد: به طور مثال وقتی تعرفههای فیزیوتراپی را مورد بررسی قرار می دهیم کاملاً مشخص است که تعرفههای مرتبط با مهارت و تجربه فیزیوتراپیستها در ارقام پایین قرار گرفته و در مقابل تعرفههای خدماتی که باید با تجهیزات پزشکی خاص مانند لیزر و موارد مشابه ارائه شود، رشد بالایی داشته که این نوع تعرفهگذاری به نفع مردم و جامعه فیزیوتراپی نیست.
وی گفت: این موضوع گاهی مسیر درمان را تحت شعاع قرار میدهد و به دنبال آن تقاضای خرید تجهیزات مورد نیاز بیشتر میشود. البته موضوع به اینجا ختم نمیشود و تناسب ارزش گذاریها غیر منطقی هم شده است.
طاهرخانی ادامه داد: متاسفانه نظام بیمهای کشور نیز از مصوبات تعرفهای دولت تمکین نمیکنند و هر روز با بخشنامههای جدید، جامعه پزشکی را با چالش هایی مواجه میکنند.
پوشش بیمهای خدمات درمانی به تناسب میزان تحصیلات
وی گفت: وزارت رفاه در این رابطه به بیمههای پایه تکلیف کرده است تا پرداختهایشان در خصوص یک خدمت خاص به تناسب میزان تحصیلات فیزیوتراپیست و در مقاطع تحصیلی مختلف متفاوت باشد. این در حالی است که تعرفه برای یک خدمت درمانی تعیین میشود و در هیچ کجای دنیا افراد به تناسب تحصیلشان وجوه متفاوتی را در قبال ارائه خدمت یکسان دریافت نمیکنند.
عضو شورای عالی نظام پزشکی افزود: این اقدام مانند آن است که برای یک تزریق توسط بهیار، پرستار و پزشک، تعرفههای متفاوتی در نظرگرفته شود. افراد یا صلاحیت این کار را دارند یا ندارند، اگر دارای صلاحیت حرفهای هستند، مجاز به ارائه آن خدمت هستند و اگر هم بیصلاحیت هستند، حق مداخله در آن کار را ندارند.
طاهرخانی تصریح کرد: دولتمردان حق ندارند، مردم را به شهروند درجه یک و دو تقسیم کنند. اگر افراد صلاحیت یک اقدام را داشته باشند و می توانند با کیفیت مورد نظر و براساس معیارهای درمان، آن خدمت را ارائه دهند، معنایی ندارد که به آنها مجوز ارائه خدمت با دریافت درصدهای پایینتر داده شود.
وی گفت: البته نمایندگان جامعه فیزیوتراپی کشور، مشکلات خود را در شورای عالی نظام پزشکی مطرح کردهاند و نظام پزشکی را در پیگیری این مطالبات قانونی با خود همراه کردهاند.
------------------------
پایان