آغاز بکار مرکز تخصصی و فوقتخصصی قلب و عروق فرشچیان همدان
با زحمات بنیاد مرحوم فرشچیان یک بیمارستان درمانی آموزشی و پژوهشی تخصصی و فوق تخصصی منحصر به فرد در غرب کشور بهره برداری رسید .
مرکز تخصصی و فوقتخصصی قلب و عروق فرشچیان در همدان به عنوان یکی از بیمارستانهای بزرگ و کمنظیر غرب کشور برای خدماترسانی به بیماران قلب و عروق آماده فعالیت است.
مرکز تخصصی و فوق تخصصی قلب فرشچیان در اردیبهشتماه سال 86 همزمان با افتتاح مرکز روانپزشکی فرشچیان همدان کلنگزنی شد، عملیات اجرایی این مرکز در زمینی به مساحت 12 هزار متر با زیربنای 27 هزار و 500 متر در 9 طبقه و 217 تخت آغاز شد.
رئیس دانشگاه با اشاره به هزینه ساخت این بیمارستان در حدود 600 میلیارد ریال که توسط بنیاد خیریه فرشچیان و منابع دولتی تأمین شد، افزود: هزینه تجهیز بیمارستان در فاز نخست 150 میلیارد ریال بود که توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تأمین شد.
وی اضافه کرد: عملیات احداث این بیمار ستان اواخر سال 91 و اوایل سال 92 تعطیل شده بود تا اینکه در تابستان سال 92 فعالیت آن به کمک دولت یازدهم بار دیگر آغاز و اعتبارات به این پروژه 100 درصد اختصاص پیدا کرد.
دکتر موسویبهار با بیان اینکه روند ساخت پروژه با کمک بنیاد فرشچیان پیش رفت و همزمان تجهیزات نیز خریداری و انتقال داده شد، گفت: هماکنون این مرکز آماده بهرهبرداری است و در مراحل بعدی بخشهای دیگر شروع به کار خواهد کرد.
وی با بیان اینکه تجهیزات دیگر به مرور به بیمارستان اضافه میشود، خاطرنشان کرد: این مرکز هماکنون دارای بخش جراحی شامل چهار اتاق عمل جراحی قلب، ریکاوری و بخشهای پشتیبانی، چهار بخش بستری در طبقات 6 و 5 با ظرفیت هر بخش 26 تخت و جمعاً 104 تخت بستری است.
رئیس دانشگاه با اشاره به 5 بخش سیسییو در طبقات 4 و 3 با ظرفیت 44 تخت، گفت: 3 بخش آیسییو در طبقات 2 و 1 با ظرفیت 26 تخت، اورژانس سرپایی و تحتنظر با 14 تخت و اتاق عمل مجهز و نیز اتاق سیپیآر و ایزوله در این بیمارستان به کار گرفته شده است.
وی از به کارگیری بخشهای تشخیص تخصصی شامل آنژوگرافی، سی تی آنژیو، پزشکی هستهای، اکوکاردیوگرافی، سونوگرافی، تست ورزش، رادیولوژی، آزمایشگاههای تخصصی خبر داد و افزود: درمانگاههای تخصصی و فوق تخصصی شامل اینترونشن، ایپیاس، داخلی قلب، جراحی قلب، دندانپزشکی در این مرکز ایجاد شده است.
خریداری دستگاه سیتی آنژیوگرافی قلب در همدان
دکتر موسویبهار با بیان اینکه دستگاه سیتیآنژیوگرافی قلب در حال حاضر در استان موجود نیست، از خریداری این دستگاه خبر داد و گفت: مراحل انتقال و نصب نیز انجام خواهد شد.
وی با اشاره به بخشهای پشتیبان همچون مدیریت اطلاعات سلامت، مدیریت فناوری اطلاعات، داروخانه، واحد بهداشت حرفهای و محیط، بخش تغذیه و رژیم درمانی، بخش مهندسی پزشکی، بخش استرلیزاسیون، رختشویخانه، سردخانه، مرکز مخابرات، پیجینگ و هلیپد، تصریح کرد: این بیمارستان از لحاظ آموزش، استانداردهای لازم را دارد و بخشهای آموزشی شامل آمفی تئاتر، کلاسهای آموزشی، لابراتوار اطلاعرسانی پزشکی بخشهای رفاهی، پاویون و رستوران ایجاد شده است.
رئیس دانشگاه با اشاره به انتقال بیمارستان اکباتان به این بیمارستان، گفت: طی یک ماه آینده مراحل انتقال به صورت کامل انجام خواهد شد و این بیمارستان در خصوص اورژانس قلب به مردم خدمات خواهد داد و مردم نیز باید در سایر موارد اورژانسی به بیمارستانهای دیگر مراجعه کنند.
وی با اشاره به اینکه در بیمارستان اکباتان ساختمان جدید با ظرفیت 220 تختخواب ساخته شده، از پیگیری اختصاص بودجه برای تکمیل این پروژه با سفر رئیس جمهور به همدان خبر داد و افزود: بخش قدیمی این بیمارستان در ردیف طرح توسعه است.
200 میلیارد تومان هزینه اجرای طرح تحول نظام سلامت در همدان
وی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت در استان، گفت: 300 هزار نفر تا به امروز در بیمارستانهای استان زیر پوشش این طرح قرار گرفتهاند که 18 هزار نفر آن در بخش زایمان طبیعی بوده است.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه 200 میلیارد تومان هزینه اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان بوده، افزود: 100 میلیارد تومان برای اجرای طرح تحول نظام سلامت به استان اختصاص یافت.
وی با اشاره به فعالیت نیروی انسانی متخصص و فوق تخصص در بیمارستانهای استان، گفت: در بخش آنژیوگرافی و آنژیوپلاست 3 فوق تخصص فعالیت دارند که نتایج عملکرد آنها بسیار عالی است.
دکتر موسویبهار از ظرفیت پذیرش 15 تا 20 فوق تخصص قلب در همدان خبر داد و در ادامه با اشاره به اهمیت ارتقای گردشگری سلامت در استان، گفت: در حال حاضر بیمارانی از کشور عراق و تاجیکستان پذیرش میکنیم و باید برای ارتقای آن، بخش خصوصی وارد عمل شود.
وی با بیان اینکه در این زمینه رایزنی و ارائه راهکار به افراد متقاضی انجام شده، افزود: تعداد متقاضیان کم است و به مرور پراکنده میشوند و نیاز به سرمایهگذاری شرکتهای خصوصی در این زمینه وجود دارد.
پروژه انتقال بیمارستان اکباتان به این مکان حدود ۲ ماه دیگر
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه ما از بنیاد محروم فرشچیان و فرزندان ایشان قدردانی می کنیم که در سخت ترین روزها ما را یاری نمودند ، ابراز داشت: ما مردم همدان قدردان زحمات این خانواده هستیم، سه شنبه هفته آینده با حضور وزیر محترم بهداشت و خانواده محترم فرشچیان و خانواده علوم پزشکی استان این بیمارستان به صورت رسمی افتتاح خواهد شد ولی بهره برداری از آن از همین امروز آغاز می شود و پروژه انتقال بیمارستان اکباتان به این مکان بین یک ماه تا یک ماه و نیم طول می کشد.
ساخت چهار بیمارستان در استان همدان
دکتر رشید حیدری مقدم معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در ادامه این نشست گفت: در پروژه هایی که توسط خیرین ساخته می شود 40 درصد خیرین هزینه می کنند ، بنیاد مرحوم فرشچیان بیش از 40 درصد هزینه کرده است و لازم است از خانواده محترم مرحوم فرشچیان تشکر و قدردانی نماییم.
وی افزود: از نظر نیروی انسانی مورد نیاز ،ما مجوز استخدام پیمانی 94 نفر را کسب کرده ایم و آزمون را در نیمه اول مهرماه برگزار می کنیم ، هم اکنون ما چهار بیمارستان در حال ساخت در استان داریم بیمارستان های شهر های بهار ، تویسرکان و نهاوند و بیمارستان اکباتان همدان، که امیدواریم با سفر ریاست محترم جمهوری برای تکمیل این بیمارستان ها تأمین اعتبار شود.
وی ابراز داشت: هدف ما در تجهیز بیمارستان قلب فرشچیان این است که بهترین تجهیزات دنیا را خریداری نمائیم. میزان اعتبار مورد نیاز برای تجهیز بیمارستان 30 میلیارد تومان است و تمام تجهیزات قابل استفاده و به روز بیمارستان اکباتان به این بیمارستان منتقل خواهد شد.
----------------
پایان