وی گفت: به احتمال زیاد با جذب منابع اعتباری از محل بی.او.تی و توافق با یک بانک کرهای، بیمارستان 500 تختخوابی اردبیل اجرایی و عملیاتی میشود.
فرهاد پورفرضی ظهر شنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان اردبیل با بیان اینکه این پروژه اولویت ویژه ای دارد، تصریح کرد: از جمله اخذ مجوز ماده ۲۰ برای تامین مالی پروژه در دست بررسی است که اگر اخذ شود این بیمارستان جزو طرح های اولویت دار است.
وی با اذعان به اینکه تامین مالی بیمارستان اغلب ملی است، متذکر شد: علاوه بر تامین مالی این پروژه از طریق مشارکت بانک اگزیم کره در حال بررسی است و اگر وزارت خانه با این بانک به توافقاتی دست یابد می توان بیمارستان را به روش BOT احداث کرد.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان این بیمارستان در وزارت خانه جزو پروژه های اولویت دار است و انتظار می رود در پی تفاهم با بانک کره ای عملیات ساخت سال آینده آغاز شود.
پورفرضی هزینه برآورد ساخت این بیمارستان را نزدیک به دو هزار میلیارد ریال عنوان کرد و متذکر شد: برای ساخت هر تخت بیمارستان سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و برای تجهیز آن بین دو تا سه میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه این پروژه تعداد تخت های بیمارستانی استان را به وضعیت مطلوب تری ارتقا خواهد داد، اضافه کرد: به جد تامین مالی را دنبال می کنیم تا این بیمارستان در آینده نزدیک احداث شود.
گفتنی است که :
وزیر بهداشت در ملاقات هفته گذشته خود با مدیرعامل «اگزیم بانک» کره با مناسب خواندن بسترهای سرمایهگذاری در ایران و بهرهمندی از بازارهای منطقه با سرمایهگذاری در حوزه سلامت در ایران، برای بهرهگیری از تجربیات کره در ساخت بیمارستان ابراز تمایل کرد.هاشمی در ملاقات با مدیرعامل اگزیم بانک و هیئتی از کره با بیان اینکه دولت فعلی موضوع سلامت را در اولویت قرار داده است، گفت: فرصتهای سرمایه گذاری مناسبی در ایران فراهم است.
وی با بیان اینکه در حوزه صنعت داروسازی، واکسن، پالایشگاه خون و فرآوردههای خونی، ساخت بیمارستان و تجهیزات پزشکی امکان سرمایه گذاری وجود دارد، گفت: مواردی مورد توافق ما و طرف کره ای بوده است که تضمین می کنیم آنچه فی مابین سرمایه گذار خارجی، وزارت بهداشت و وزارت اقصاد تفاهم شده به همه موارد عمل شود.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در حوزه سلامت یکی از اولویتهای ویژه دولت است که میتواند فرصت خوبی برای کمپانیهای خارجی از جمله کره بهویژه در ساخت مگاهاسپیتالها (بیمارستانهای چند هزار تخت خوابی) باشد، از آمادگی کشور برای جذب سرمایه گذار خارجی به ویژه در حوزه سلامت خبر داد.
هاشمی یادآور شد: فعالیت بیش از 900 دانشکده طب، ظرفیت مناسبی برای همکاری های مشترک و سرمایه گذاری در این بخش است و سرمایه گذار میتواند 5 دانشگاه بزرگ را انتخاب و برای هر یک از آنها پروژهای تعریف کنند و این امر می تواند شروع خوب و مناسبی برای تجهیز کمپانیهای کرهای و ارتباط با بدنه گروه پزشکی در کشور ما باشد.
وی همچنین از کمپانی های تجهیزات پزشکی به نام یاد کرد که برای توسعه همکاری و مشارکت با آنها نیز مذاکراتی صورت گرفته و کرهایها هم میتوانند در این حوزه مشارکت کنند.
هاشمی با ابراز تمایل برای بهره مندی از تجربیات کره در صنعت بیمارستان سازی ،دارو و واکسن خطاب به طرفهای کرهای حاضر در این جلسه گفت: بازار کشور ما محدود به ایران نیست و ما روابط گستردهای با کشورهای منطقه داریم و به عبارتی سرمایه گذاری در ایران سرمایه گذاری در بازارهای منطقه ای با محوریت کشور ماست.
وی با اشاره به فروریختن دیوارهای تحریم گفت: سرمایه گذاران نه تنها با بخش دولتی بلکه با بخش خصوصی در کشور ما نیز می توانند پروژه های مشترکی را آغاز کنند و تنها کافی است از یک نقطه همکاری ها شروع شود و به تدریج گسترش یابد.
وی در پایان از حضور مدیرعامل و اعضای بانک اگزیم کره در کشور قدردانی کرد.
در ابتدای این نشست دانش جعفری مشاور عالی وزیر بهداشت در امور اقتصادی در سخنانی به سابقه همکاری با اگزیم اشاره کرد.
وی سال گذشته به عنوان سرپرست تیم عالی رتبه وزارت بهداشت برای مذاکرات اولیه اگزیم بانک و دانشگاه علوم پزشکی تهران به کره سفر کرده بود با مقامات اگزیم بانک و وزارت بهداشت کره ملاقات کرده بود.
---------------
پایان