ديدار وزير خارجه ژاپن با وزير بهداشت
انتقاد از احتياط بيش از حد ژاپن
وزیر امور خارجه ژاپن با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان دیدار و درباره مسائل دو جانبه حوزه سلامت رایزنی کردند.
دکتر سید حسن هاشمی در این دیدار گفت: در ایران علوم پزشکی با درمان در یک وزارتخانه است بنابراین علاوه بر سلامت مردم؛ مدیریت بیش از 90 دانشکده طب و داروسازی را بر عهده داریم.
وی افزود: خوشحالیم از اینکه دکتر روحانی همانطور که وعده داده بود سلامت را جزو اولویت های خود قرار داده است.
هاشمی گفت: با حمایت مالی که دولت برای دریافت خدمات بهداشتی درمانی دارد در حال حاضر بیش از 98 درصد مردم ایران تحت پوشش بیمه قرار دارند.
وی افزود: به نظر می رسد با توجه به سابقه حضور صنایع ژاپنی در ایران و احترامی که ایرانیان به ژاپنی ها و محصولاتشان قائل هستند امیدواریم شاهد سرمایه گذاری ژاپن در بخش سلامت ایران باشیم.
وزیر بهداشت گفت: در زمینه تخت های بیمارستانی و تجهیزات پزشکی به ویژه سی تی اسکن که نیازمند نصب 600 دستگاه از آن در بیمارستانهای کشور هستیم ، امیدواریم شاهد حضور جدی و عملی شرکت های ژاپنی در این بخش ها باشیم.
دکتر هاشمی به شرایط پسا تحریم اشاره کرد و افزود: طی بیست سال گذشته شاهد احتیاط بیش از شرکت های ژاپنی در بازار ایران بودیم اما مطمئن هستیم در دوره جدید حضور جدی و عملی خواهند داشت.
وی گفت: احتیاط خوب است اما گاهی اوقات باعث فرصت سوزی می شود که امیدواریم با تشکیل کمیته مشترک شاهد قدم های عملی باشیم.
هاشمی افزود: ما می دانیم که ژاپن هم منتظر تصویب برجام بود و حالا با تصویب آن ، امیدواریم تفاهم نامه ای که من در سفر به ژاپن امضا کردم تبدیل به قرارداد و گام های عملی شود.
وی گفت: در دیدار آقای روحانی با نخست وزیر ژاپن ، نخست وزیر پیشنهاد ساخت و راه اندازی یک بیمارستان در ایران با استفاده از تجهیزات ژاپنی به عنوان نماد خدمت رسانی ژاپنی در ایران را داد که ما آماده هر گونه کمک و اقدام عملی هستیم.
آقای فومیو کیشیدا وزیر امور خارجه ژاپن هم در این دیدار و پس از صحبت های مدیران شرکت های ژاپنی فعال در بخش سلامت از آمادگی کشورش برای همکاری با ایران خبر داد و گفت: ظرفیت همکاریهای بالایی برای دو کشور در حوزه پزشکی و درمانی وجود دارد که ما نیز امیدواریم بتوانیم گام های عملی برداریم.
---------------------
پایان