50 مطلب آخر
فیزیوتراپی : بخشهای جدید بیمارستان توانبخشی رفیده در خدمت توان‌خواهان

بخش‌های جدید بیمارستان  یکصد تختخوابی توانبخشی رفیده بعنوان  اولین مرکز علمی جامع جهت ارائه خدمات درمانی و توانبخشی افتتاح شد ...............

بیمارستان توانبخشی رفیده با کادر پزشکان متخصص در زمینه های جراحی ارتوپدی، فوق تخصص جراحی دست، جراحی عمومی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی، اعصاب اطفال، جراحی گوش، حلق و بینی و متخصصین داخلی، مغز و اعصاب، طب فیزیکی و توانبخشی  ،  متخصصین بیهوشی، سالمندی، قلب و عروق، عفونی، طب کار، روان پزشک کودک و بزرگسال، آزمایشگاه، رادیولوژی، سونوگرافی و کارشناسان مجرب توانبخشی اعم از فیزیوتراپی، کار درمانی، شنوایی شناسی، گفتار درمانی، مددکار اجتماعی، مشاوره و روان درمانی برای نخستین بار در سطح کشور در مرحله تحت حاد (نیاز به خدمات توانبخشی)  در 4 بخش اختلالات اعصاب، حراحی، اطفال، عضلانی و اسکلتی آمادهء  ارائه خدمات به توان‌خواهان میباشد ..........

تحلیل ما

متن کامل

 

بخش‌های جدید بیمارستان دولتی توانبخشی رفیده افتتاح شد

 

بخش‌های جدید بیمارستان توانبخشی رفیده صبح امروز با حضور معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افتتاح شد.

بیمارستان توانبخشی رفیده در منطقه قیطریه تهران با تجهیزات مدرن از سال 1383 توسط دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تأسیس شد ولی مدتی به دلیل مشکلاتی همچون امور مربوط اوقاف تعطیل شد ولی اکنون با تجهیزات مدرن و کادر درمانی مجرب مجددا راه اندازی و آغاز به کار کرد همچنین صبح امروز با حضور معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بخش‌های جدید این بیمارستان افتتاح شد.

این مرکز در نوع خود اولین مرکز علمی و جامع جهت ارائه خدمات درمانی و توانبخشی است.

بیمارستان توانبخشی رفیده این ویژگی‌ را داشته که تیم توانبخشی تخصصی متشکل از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در حوزه‌های پزشکان جراحی ارتوپدی، فوق تخصص جراحی دست، جراحی عمومی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی، اعصاب اطفال، جراحی گوش، حلق و بینی و متخصصین داخلی، مغز و اعصاب، طب فیزیکی و توانبخشی جهت ارائه خدمات توانبخشی به بیمار فعالیت می‌کند.

همچنین متخصصین بیهوشی، سالمندی، قلب و عروق، عفونی، طب کار، روان پزشک کودک و بزرگسال، آزمایشگاه، رادیولوژی، سونوگرافی و کارشناسان مجرب توانبخشی اعم از فیزیوتراپی، کار درمانی، شنوایی شناسی، گفتار درمانی، مددکار اجتماعی، مشاوره و روان درمانی برای نخستین بار در سطح کشور در مرحله تحت حاد (نیاز به خدمات توانبخشی) در حال ارائه خدمات به توان‌خواهان هستند.

این بیمارستان دارای مساحت 6 هزار متر مربع بوده و 100 تختخواب دارد و طبق ارزشیابی اخذ شده از وزارت بهداشت دارای درجه یک است همچنین شامل 4 بخش اختلالات اعصاب، حراحی، اطفال، عضلانی و اسکلتی است.

بیمارستان توانبخشی رفیده تمام خدمات آن تحت پوشش بیمه بوده و هزینه پرداختی بستری بیمارستان بیشتر از 6 درصد نیست و بیماران روستایی پرداختی آنها در صورت تکمیل برگ ارجاع توسط پزشک خانواده، تنها 3 درصد صورتحساب را پرداخت می‌کنند. همچنین همه داروها و ملزومات مصرفی بیمار توسط بیمارستان تهیه می‌شود.

سازمان‌های بیمه‌ای طرف قرارداد بیمارستان رفیده شامل خدمات درمانی (روستایی، کارکنان دولت، سایر اقشار، ایرانیان و بیمه سلامت) تامین اجتماعی، خدمات درمانی نیروهای مسلح، تکمیلی بانک مرکزی، دانا و شهرداری است.

خدمات تشخیصی درمانی ضروری خارج از پوشش بیمه پایه بجز موارد هزینه جراحی‌های زیبایی، اقامت در اتاق یک تخته، هزینه اقامت در اتاق ویژه و همراه بالای 12 سال تحت حمایت این برنامه است.

 

 

 

ارائه بالاترین سطح جراحی تخصصی وفوق تخصصی در بیمارستان رفیده

معاون آموزشی بیمارستان توانبخشی دانشگاهی رفیده گفت: در این مرکز اعمال جراحی تخصصی و فوق تخصصی، در بالاترین سطح ممکن ارائه می شود.

هاشم شمشادی  در نشست خبری راه اندازی دو بخش تخصصی و فوق تخصصی توانبخشی دانشگاهی رفیده افزود: تفاوت این بیمارستان با سایر بیمارستان های کشور در این است که برای درمان یک معلول و بیمار، یک تیم پزشکی با همکاری و همدلی لازم تا پایان طول درمان انجام وظیفه می کنند.
وی ادامه داد: بیماران مراجعه کننده به این مرکز، در سطح سوم درمان هستند و کادر و پزشکان مرکز با انجام آزمایش های پیشرفته و کاملا تخصصی توانبخشی، اعمال جراحی تخصصی و فوق تخصصی را در این مرکز در بالاترین سطح ممکن ارائه می کنند.
شمشادی افزود: در کشور اکنون دو مرکز و بیمارستان تخصصی توانبخشی شامل بیمارستان رفیده و بیمارستان نور افشان جمعیت هلال احمر فعالیت می کنند که بیماران معلول را تحت پوشش تخصصی قرار می دهند

 

 

پروانه فعالیت نخستین بیمارستان توانبخشی دولتی (رفیده) از سوی وزارت بهداشت صادر شد

دکتر فریدون لایقی، رییس بیمارستان توانبخشی رفیده در مراسم افتتاح بخش های جدید نخستین بیمارستان توانبخشی دولتی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران گفت: تعرفه های این بیمارستان، دولتی است.
لایقی خاطرنشان کرد: این بیمارستان شامل پنج بخش توانبخشی اختلالات اعصاب، توانبخشی عضلانی و اسکلتی، جراحی توانبخشی، توانبخشی اطفال و بخش روزانه است که در بخش روزانه، بیماران صبح بستری شده، شب ، نزد خانواده بازمی گردند و صبح روز بعد دوباره در بیمارستان بستری می شوند.
وی، ادامه داد: بخش های جراحی و روزانه طی ماه آینده افتتاح می شوند ؛ یک بخش 18 تخت خوابی نیز به توانبخشی سالمندان اختصاص داده شده است.
رییس بیمارستان رفیده با اشاره به بخش توانبخشی ام .اس. بیمارستان رفیده گفت: در این بیمارستان از تزریق بوتاکس برای بیماران فلج استفاده می شود و با دانشگاه های مرتبط ارتباط برقرار کردیم تا برای بیماران دارای مشکل بلع، جراحی های خاص ، انجام شود.
رییس بیمارستان رفیده یادآور شد: 22 گروه تخصصی و علمی توانبخشی ، بیماران بیمارستان رفیده را حمایت خواهند کرد؛ ضمن اینکه خدمات پزشکی دارای سه سطح خدمات پیشگیری، درمان بیماران حاد و توانبخشی است.
لایقی اضافه کرد: بخش توانبخشی از قسمت های مختلفی مانند فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، شنوایی سنجی، اعصاب و روانپزشکی تشکیل شده است و در مواردی، خانواده ها هم باید آموزش اجتماعی و حرفه ای می بینند.

**فقط یک بیمارستان توانبخشی دولتی در ایران وجود دارد

رییس بیمارستان رفیده گفت: توانبخشی در کشور ، مغفول و مظلوم واقع شده اما در دولت یازدهم به آن توجه خاصی شده است.
لایقی افزود: طبق استانداردهای بین المللی به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت به یکصد تخت توانبخشی نیاز است یعنی ایران 70 میلیونی به هفت هزار تخت توانبخشی نیاز دارد.
وی، اضافه کرد: در آلمان 500 بیمارستان توانبخشی؛ در آمریکا 2 هزار بیمارستان توانبخشی، در کویت پنج بیمارستان توانبخشی و در ترکیه دو هزار تخت بیمارستانی توانبخشی وجود دارد اما در ایران، فقط یک بیمارستان توانبخشی نورافشار با تعرفه های خصوصی و یک بیمارستان توانبخشی دولتی رفیده وجود دارد که بخشی از تخت های آن هم فعال نیست؛ بنابراین در بخش توانبخشی از نظر استانداردهای بین المللی صفر هستیم.
رییس بیمارستان رفیده، یاد آور شد که در کشوری مانند انگلستان بیمار بعد از 72 ساعت مستقیما وارد بخش توانبخشی می شود.
وی ادامه داد: یک بیمار نیازمند توانبخشی در روز،حداقل به سه تا پنج و همچنین دست کم به دو دیسپلین (رشته) توانبخشی نیاز دارد ؛ بطور مثال یک بیمار مبتلا به سکته مغزی همزمان به فیزیوتراپی و گفتار درمانی نیاز احتیاج دارد.
رییس بیمارستان رفیده گفت: مدت بستری یک بیمار نیازمند توانبخشی از دو هفته تا یک ماه طول می کشد و نسبت به بیماری های دیگر طولانی تر و هزینه بر تر است.
لایقی تصریح کرد: یکی از مشکلات جدی بیمارستان توانبخشی، عدم تامین مالی از سوی سازمان های بیمه گر است و چون تا به حال به توانبخشی توجه جدی نشده است، تعرفه های موجود واقعی نیست؛ به طورمثال تعرفه خدمات توانبخشی بیمار قطع نخاع دچار فلج چهار اندام با تعرفه خدمات بیمار مبتلا به آرتروز زانو یکسان است.
وی خاطرنشان کرد: هفته گذشته جلساتی با مدیر بیمه سلامت و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی داشتیم که قول های مساعدی در این زمینه دادند و نظرات مثبتی داشتند.
وی تاکید کرد: سرمایه گذاری در بخش توانبخشی موجب پیشگیری از بروز عوارض ثانویه مانند زخم بستر، عفونت، بیماری های تنفسی و اختلالات کنترل ادرار می شود.
رییس بیمارستان رفیده یادآور شد: هفته آینده کار تدوین آیین نامه تاسیس بیمارستان و واحدهای توانبخشی در وزارت بهداشت به پایان می رسد که مقدمات آن انجام شده است.
بیمارستان رفیده ، زیر مجموعه دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است.
در زمان حاضر هلال احمر جمهوری اسلامی ایران نیز دارای یک بیمارستان توانبخشی است.

 

فریدون لایقی در نشست خبری در رابطه با موضوع توانبخشی اظهار داشت: در زمینه نظام سلامت سه سطح پیشگیری، درمان و توانبخشی وجود دارد، به طور مثال در حوزه پیشگیری به بیماران توصیه می‌شود با مصرف کمتر نمک از ابتلا به فشار خون پیشگیری کنند و در صورتی که بیماران دچار فشار خون شوند به دلیل تصلب شرائین ممکن است سکته مغزی برای آنها ایجاد شود که این یعنی بیمار وارد فاز درمان شده است.

وی افزود: پس از فاز درمان در بیمار سکته مغزی توانبخشی آن آغاز می‌شود، در برخی از کشورها بعد از 72 ساعت بیمار مستقیماً وارد مرحله توانبخشی شده و یک تیم توانبخشی شامل متخصص طب فیزیکی، فیزیوتراپ، کاردرمان، گفتاردرمان، شنوایی‌سنج و متخصص مغز و اعصاب به بیمار کمک می‌کنند، همچنین وجود گروه روانپزشک و مددکار اجتماعی در کنار این بیمار ضرورت دارد.

رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده بیان داشت: پیشگیری کم ‌هزینه‌ترین سطح نظام سلامت و توانبخشی پر هزینه‌ترین آن است و در واقع توانبخشی حلقه مغفول و مظلوم در نظام سلامت بوده است که در دولت جدید و با درایت عمیق وزیر بهداشت در حال حاضر توجه ویژه‌ای به این مسئله شده است.

لایقی گفت: بعد از سالیان سال موضوع توانبخشی در وزارت بهداشت قرار گرفته است و این مسئله برای کشور و در جهت ارائه خدمات به بیماران ضرورت دارد.

وی افزود: از لحاظ استاندارد به ازای هر یک میلیون نفر 100 تخت توانبخشی نیاز است و به طور مثال در صورتی که جمعیت ایران را 70 میلیون نفر در نظر بگیریم 7 هزار تخت توانبخشی نیاز داریم در حال حاضر آمار بیمارستان‌های توانبخشی کشور ما حتی از دیگر کشورهای همسایه کمتر است به طوری که در کل کشور تنها دو بیمارستان توانبخشی با 200 تخت داریم.

لایقی تصریح کرد: از نظر استاندارد بین‌المللی در رابطه با تعداد بیمارستان‌های توانبخشی در نقطه صفر قرار داریم که توجه به این مسئله حائز اهمیت است، البته توجه‌های دولت جدید سبب شده است که ماه گذشته برای اولین بار پروانه بیمارستان با گرایش توانبخشی صادر شد.

وی گفت: بیمارستان رفیده مدت‌ها به دلیل مشکل بین وزارت بهداشت و بهزیستی و همچنین مسائل مربوط به اوقاف تعطیل شده بود و به تازگی این بیمارستان با بخش‌های جدید آغاز به کار کرده است.

رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده با اشاره به اینکه بیمارستان توانبخشی رفیده به بیماران خدمات ویژه بستری و سرپایی ارائه می‌دهد گفت: کار در این بیمارستان به صورت تیمی برای بیمار انجام می‌گیرد که از این لحاظ می‌توان گفت این اقدام در کشور منحصر به فرد است.

لایقی در ادامه عدم رشد توانبخشی در کشور را نبود حمایت سازمان‌های بیمه‌گر برشمرد و افزود: تا به حال به موضوع توانبخشی توجه جدی نشده و تعرفه‌ها در این حوزه نیز واقعی نبوده است ما سعی کردیم باهمکاری رئیس دانشگاه توانبخشی و مدیریت قوی ایشان مشکل بیمارستان توانبخشی را به صورت ریشه‌ای حل کنیم.

وی ادامه داد: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نسبت به موضوع حمایت سازمان‌های بیمه‌گر از خدمات توانبخشی مثبت است و امیدواریم مشکلات در این زمینه حل شود.

رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده گفت: کشورهای غربی سرمایه‌گذاری بدون حساب انجام نمی‌دهد و شرکت‌های بیمه در زمینه توانبخشی رقابت می‌کنند چرا که مطالعات کشوری انجام داده و به این نتیجه رسیده‌اند اگر بیماری که معلولیت دارد تحت توانبخشی مناسب قرار گیرد به بیمار و نظام سلامت کمک شده است، چرا که پیشگیری ثانویه از عوارض بیماری با مسئله توانبخشی محقق می‌شود.

لایقی اظهار داشت: توجه به مسئله توانبخشی سبب می‌شود که فردی که دچار معلولیت شده را بتوانیم به زندگی عادی برگردانیم این مسئله تا جایی مورد توجه در جهان قرار دارند که حتی با اقدامات توانبخشی در جهت بهبود بیماران معلول می‌توانیم سبب مدال‌آوری آن در مسابقات پاراالمپیک شویم.

وی با اشاره به افتتاحیه مجدد این بیمارستان گفت: بیمارستان رفیده پذیرای تمام بیماران دچار معلولیت جسمی و حرکتی است و تمام تعرفه‌ها نیز به صورت دولتی بوده و خدمات با کیفیت به بیماران ارائه می‌شود به طوری که می‌توان گفت هزینه یک بیمار بستری می‌تواند 25 هزار تومان در روز و حتی کمتر برای یک بیمار روستایی باشد چرا که بیمار تنها 6 درصد کل هزینه را پرداخت می‌کند.

رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده با تاکید بر این که 7 هزار تخت بیمارستانی توانبخشی در کشور کمبود داریم گفت: سیستم ارجاع مناسب نیز برای ارائه این خدمات ایجاد نشده است که با اقدامات در دستور کار این امید می‌رود که شاهد بهبود وضعیت در حوزه توانبخشی باشیم.

لایقی با اعلام اینکه 2 هزار تخت بیمارستانی توانبخشی در سطح کشور پیش‌بینی شده است خاطر نشان کرد: هفته آینده آیین‌نامه تأسیس بیمارستان‌های توانبخشی در وزارت بهداشت تصویب می‌شود و بر این اساس مراکز  خیریه، دولتی و غیر دولتی امکان احداث بیمارستان توانبخشی در نقاط مختلف کشور خواهند داشت.

 

 

 

خدمات توانبخشی در کشور شناخته شده نیست/ راه‌اندازی دفتر توانبخشی در وزارت بهداشت

معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از تلاش جهت تشکیل و فعالیت دفتر توانبخشی در وزارت بهداشت خبرداد و گفت: خدمات توانبخشی به معنای علمی، دانشگاهی و جامع در کشور شناخته شده نیست.

احمدعلی اکبری کامرانی در نشست خبری اظهارداشت: در کل ایران تنها 2 بیمارستان تخصصی توانبخشی وجود دارد که شناخته نشدن مسئله توانبخشی به معنای علمی، دانشگاهی و جامع یکی از علل اندک بودن بیمارستان‌های تخصصی توانبخشی است.

وی با اشاره به اینکه زمانی که یک بیمار دچار سکته مغزی شده، پایان دو هفته از بیمارستان مرخص می‌شود، افزود: این بیمار به خانه برده شده و در صورتی که خدمات توانبخشی در زمان مناسب به آن ارائه نشود، با بیماری‌های مختلفی در منزل همچون زخم بستر و عفونت آن مواجه می‌شود، این در حالی است که براساس موضوع توانبخشی، باید برنامه‌هایی انجام دهیم که این بیمار بتواند به زندگی معمولی خود بازگردد.

معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی 3 ماه اول پس از سکته مغزی را زمان طلایی خدمات توانبخشی برای بیمار برشمرد و گفت: در حال حاضر 4 سطح سرویس پزشکی در دنیا شامل خدمات اورژانس، درمان، توانبخشی و مراقبت‌های انتهای عمر وجود دارد که متاسفانه در ایران به موضوع توانبخشی و خدمات انتهای عمر توجه نشده است.

کامرانی ادامه داد: با توجه به اینکه تعداد سالمندان در کشور رو به افزایش است مراقبت‌های انتهای عمر ضرورت دارد و برای توجه به مسئله توانبخشی و خدمات انتهای عمر باید بیمه‌ها و سیاستگذاران وارد عمل شوند، متأسفانه سازمان‌های بیمه‌گر با تحت پوشش قراردادن خلاقیت توانبخشی می‌ترسند که خرج اضافه برایشان ایجاد شود در حالیکه اگر دانش اقتصاد بهداشت داشته باشند به سیستم بیمه خدمات توانبخشی روی می‌آورند.

وی با اشاره به اینکه احداث بیمارستان توانبخشی هزینه آن نسبت به سایر بیمارستان‌ها کمتر خواهد بود، گفت: مسئولین بیمه می‌توانند با متخصصین اقتصاد درمان مشورت کنند تا به این نکته پی ببرند که با تحت پوشش قرار دادن خدمات توانبخشی چندین برابر سود می‌برند و توجه آنها به این مسئله ضرورت دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به طرح ارتقای هتلینگ بیمارستان‌ها توسط وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی مجدد بیمارستان توانبخشی رفیده و افتتاح بخش‌های جدید آن براساس اجرای طرح هتلینگ بیمارستان‌ها انجام شده به طوریکه براساس این طرح، بیمارستان‌های دولتی از لحاظ تجهیزات و امکانات، همچنین بنای ساختمان مدرن شده و قابل رقابت با بیمارستان‌های خصوصی می‌شوند.

کامرانی اظهارداشت: شایع‌ترین حادثه در دوران سالمندی مسئله سقوط و زمین‌خوردگی است و می‌توان گفت 50 درصد افراد بالای 80 سال حتماً زمین خوردن را تجربه می‌کنند، شایع‌ترین مشکل زمین خوردگی سالمندان نیز شکستن لگن بوده که این موضوع ضرورت نیاز به خدمات توانبخشی به سالمندان را نشان می‌دهد

 ---------------------------

پاین

منبع : ایرنا + فارس تاریخ : ۱۳۹۴/۸/۱۲ تعداد بازدیدکنندگان : 5812

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 2202
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 4272
بازدید امسال : 799755
بازدید کل : 37166828

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش