50 مطلب آخر
سیاستها : 4 نظریه قابل تآمل در باب بیمارستانسازی از سوی مسئولان دولتی

همواره و در همه نظامهای اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی ، درمانی و امثالهم ،  اختلاف نظر بین دست اندر کاران وجود داشته و خواهد داشت ..................

البته جدای از این نگاه که اختلاف نظر  و به نقد کشیدن دیدگاهها توسط اهل فن ، موتور پیشرفت در هر زمینه ای خواهد بود ، بایستی توجه نمود که بعضا تواتر و هجوم بعضی از نظرات در دنیای رسانه ای روزگار معاصر ، و تکرار مداوم آنها ، حرف حق و ناحق را به کرات جانشین هم نموده است و در آینده نیز خواهد نمود  .......................

به همین دلیل  سایت تخصصی بیمارستانسازی ، سعی دارد که از افتادن در مسیرهای ایجادی توسط غولهای رسانه ای وابسته به کانونهای مختلف قدرت در کشور پرهیز نموده و با عدم شرکت در پخش بعضی اخبار این چنینی ، سهم خود در اعلام نادرست بودن این گونه نظرات را ، با عدم درج در این سایت ، به جامعهء مخاطبان یکصدهزارنفری خاص و تخصصی خود اعلام نماید (ضمن آنکه رسالت این سایت تعمیق تخصص بیمارستانسازی بوده و اصولا بنگاه خبررسانی نیست) اما  ، در مواقعی مطالبی مطرح میگردد که لازم است اهل فن با دقت بیشتری آن را مطالعه و مد نظر قرار دهند (مثبت یا منفی بودن آن فرقی ندارد) که ذکر آنها در این سایت مسبوق به سابقه بوده و انشا الله  منبعد هم خواهد بود ...................

در ذیل 4 مورد از این نکات قابل تامل مطرح شده که درست یا غلط بودن آنها ، به کنار ، اما نیازمند بازخوانی چند باره ، هم برای گوینده و هم برای شنونده میباشد .............

تحلیل ما

متن کامل

 

توجه: متن های ذیل ، عینآ از خبرگزاری منبع خبر ،  نقل شده و ایرادات انشائی  از سایت ما نیست

 

نیروهای مسلح برای دولت بیمارستان بسازند

سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، در ششمین همایش بهداشت، امداد و درمان نیروهای مسلح تصریح کرد: تاکنون در اجرای طرح تحول سلامت 2 هزار خانه بهداشت ساخته و دسترسی به دارو نیز افزایش یافته است، همچنین پزشک در شهر 20 هزار نفر دچار کمبود نیست و 7 تا 8 هزار متخصص توزیع شده است و در نهایت متخصصان مقیم در بیمارستان‌های 64 تختخوابی مستقر شده‌اند.

وزیر بهداشت همچنین به تصویب تعرفه‌ها برای کاهش تراز منفی اداره بیمارستان‌ها در نیروهای مسلح گفت: امیدواریم با تعیین تکلیف این تعرفه‌ها در سال آینده نیز بیمارستان‌ها بدون بدهی اداره شوند. 

هاشمی عنوان کرد: دولت افتخار می‌کند در حوزه آموزش و پژوهش به نیروهای مسلح کمک کند، از طرفی هم می‌توان از ظرفیت‌های بالقوه نیروهای مسلح کمک‌های زیادی به مردم کرد و هنر ما این است که از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

وی گفت: بنابراین بخش‌هایی از بیمارستان‌ها و تخت های خالی بیمارستان‌های نیروهای مسلح توسط وزارت بهداشت برای خرید خدمت امکانپذیر است و ما نیز بارها اعلام کردیم هر کجا ظرفیت خالی اعلام کنید در زمینه خرید خدمت اقدام می‌کنیم و حتی آنجا را تجهیز نیز خواهیم کرد مثلا سال‌هاست که در اهواز در بیمارستان شهید بقایی چند صد تخت بیمارستانی می‌تواند در اختیار مردم قرار گیرد.

وزیر بهداشت ادامه داد: براین اساس از نیروهای مسلح نیز تقاضا دارم در ساخت بیمارستان اقدام کنند همان طور که هم‌اکنون قرارگاه خاتم‌الانبیا پروژه‌هایی را با ما شروع کرده است.

هاشمی تصریح کرد: واقعاً مناطق محروم خط مرزی از جمله 4 استان خوزستان، هرمزگان، سیستان و بوشهر باید در حوزه سلامت بیشتر مورد توجه قرار گیرند، کما اینکه همین توجهات در برخی استان‌ها مانند کردستان نیز باید صورت پذیرد زیرا بخش خصوصی در این نقاط سرمایه‌گذاری نمی‌کند. 

وی با تأکید مجدد برای خرید خدمت از نیروهای مسلح در حوزه سلامت گفت: ما نیز برای صدور مجوز و ایجاد دانشگاه‌های نیروهای مسلح از هرگونه همکاری دریغ نخواهیم کرد و هر چقدر نیروهای مسلح در این حوزه‌ها استعداد داشته باشند مجوز به آنان ارائه می‌شود

وی با انتقاد از برخی سیاستگذاری‌ها نسبت به ساخت خودرو، ریل و پالایشگاه افزود: کمبودهای حوزه سلامت بسیار جدی است، هم‌اکنون 100 هزار تخت بیمارستانی کمبود داریم، یعنی به اندازه تخت‌های کنونی کشور کمبود وجود دارد، همچنین 200 هزار پرستار کمبود وجود دارد یعنی 2 برابر آمار پرستاری کشور، بنابراین با ذکر مصیبت نمی‌شود این مشکلات را برطرف کرد باید برنامه داشت و از تجربه دنیا در این زمینه که کارها را دست مردم سپرده‌اند استفاده کنیم تا بتوانیم بخش خصوصی را جذب کنیم.

وزیر بهداشت ادامه داد: هم‌اکنون مشاهده می‌کنید که دیگر دولت به سمت ساخت نیروگاه‌ها به طور مستقیم نمی‌رود بلکه بخش‌های خصوصی در این حوزه به طور مثال در عرصه صنعت گاز سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه تا پایان این دولت 200 هزار تخت بیمارستانی ساخته می‌شود، گفت: علی‌رغم تمام این تلاش‌ها سالی 2 هزار تخت بیمارستانی نمی‌توانیم بسازیم یعنی 50 سال طول می‌کشد کمبود تخت‌های بیمارستانی جبران شود از طرفی هم اگر بتوانیم بسازیم نمی‌توانیم آن را اداره کنیم یعنی همیشه مدیریت دولت‌ها ناکارآمد و پرهزینه بوده است و باید در قالب خرید خدمت و جذب مشارکت‌های بخش خصوصی و نیروهای مسلح این کار صورت پذیرد.

 

 

بخش خصوصی بیمارستان احداث نمی کند

قائم مقام وزیر بهداشت، یکی از دلایل عدم استقبال بخش خصوصی از بیمارستان سازی را نبود تعرفه مناسب خدمات درمانی و بازگشت سرمایه عنوان کرد.

دکتر ایرج حریرچی  اظهارداشت: متاسفانه بخش خصوصی به طور جدی وارد پروژه های بزرگ حوزه سلامت وارد نشده است و این موضوع بخاطر مشکلات ذاتی و زمینه ای در اداره بیمارستان هاست.

وی با بیان این مطلب که بیمارستان سازی برای بخش خصوصی مقرون به صرفه نیست، گفت: وجود تعرفه نامناسب، یکی از دلایل عدم استقبال بخش خصوصی برای احداث بیمارستان است.

معاون کل وزارت بهداشت با عنوان این مطلب که سرمایه احداث بیمارستان های خصوصی از جیب پزشکان تامین می شود، افزود: ما، احتیاج داریم که این سرمایه را افراد غیر پزشک تامین کنند. ضمن اینکه باید، سود معقول بازگشت سرمایه را تضمین کنیم.

حریرچی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی در پروژه های خرد و کوچک وزارت بهداشت همکاری دارد، تصریح کرد: ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به شهروندان حاشیه شهرها توسط بخش خصوصی انجام می شود. همچنین برنامه پزشک خانواده در فارس و مازندران نیز، با مشارکت بخش خصوصی اجرا می شود.

به گفته قائم مقام وزیر بهداشت، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در شهرهای ۲۰ الی ۵۰ هزار به واسطه خرید خدمت بخش خصوصی انجام می شود

 

 

نظر  قائم مقام معاون درمان وزیر بهداشت در مورد تیپ ساخت بیمارستانها

قائم مقام معاون درمان وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: از نظر بیمارستان سازی در کشور خودکفا هستیم اما بیش از 90 درصد تجهیزات سرمایه ای بیمارستانها از خارج وارد می شود.

علی ماهرافزود: حدود 900 بیمارستان در کشور فعال است که 170 بیمارستان آن دولتی و در دانشگاههای علوم پزشکی است و بقیه بیمارستانهای غیر دولتی، خیریه و خصوصی هستند.

وی اضافه کرد: از نظر تیپ ساخت بیمارستانی تا قبل از انقلاب عمده نقشه بیمارستانهای کشور بر اساس تیپ آمریکایی ساخته می شد اما از سال 64 و با تشکیل وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی نقشه های ساخت بیمارستان در کشور بومی شد و از نظر تیپ ساخت بیمارستان خودکفا شدیم.

قائم مقام معاون درمان وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: نقشه های بومی ساخت بیمارستان در کشور در سه سطح بیمارستانهای 96، 128 و 256 تختخوابی تعریف می شوند که بیمارستانهای 96 و 128 تختخوابی برای شهرهای کوچک و بیمارستانهای 256 تختخوابی در مراکز استانها ساخته می شوند.

این مقام دولتی در اظهار نظر قابل تاملی  ،  با بیان اینکه تاکنون حدود 100 بیمارستان بر اساس نقشه های بومی در کشور ساخته شده است، یادآورشد: عمده این بیمارستانها تحت مدیریت سازمان تامین اجتماعی است زیرا این سازمان از دهه 70 ساخت بیمارستان را شروع کرد و کمتر از 10 بیمارستان خارج از تیپ نقشه های بیمارستانهای بومی ایران در این سازمان ساخته شده است.

وی در خصوص بیمارستانهای دولتی وزارت بهداشت نیز توضیح داد: بیشتر 170 بیمارستان دولتی کشور قدیمی هستند و حدود 10 بیمارستان در این بخش بر اساس تیپ های بومی ایرانی ساخته شده اند.

ماهر گفت: در مورد تجهیزات سرمایه ای بیمارستانی مانند تجهیزات اتاق عمل، بخشهای مراقبتهای ویژه، تجهیزات تشخیصی مانند ام آر آی، سی تی اسکن و دستگاههای رادیولوژی وابسته به خارج هستیم و بیش از 90 درصد این تجهیزات از خارج وارد می شود.

وی افزود: تولید این تجهیزات تقریبا در انحصار چهار برند اصلی آلمانی،ژاپنی، هلندی و آمریکایی است و تکنولو‍‍ژی ساخت این تجهیزات را به کشورهای دیگر نمی دهند.این مسئول اضافه کرد: البته در مورد تجهیزات سبک بیمارستانی مانند تخت بیمارستانی و لوازم مصرفی بخش عمده نیاز کشور در داخل تولید می شود.

 

هزینه احداث هر تخت بیمارستانی  700 میلیون تومان است

مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان تهران : مجمع خیرین سلامت استان تهران در حال حاضر 220 شعبه دارد و تا کنون 3800 میلیارد تومان صرف پروژه‌های حوزه سلامت کرده است و رسالت آن پرکردن شکاف بین مردم و سازمان‌های دولتی است. استان تهران با وجود اینکه تصور می‌شود در حوزه درمان غنی است اما به شدت از شرق تا غرب این استان خصوصا شهرستان‌ها، از کمبود جدی فضاهای بیمارستانی رنج می‌برد. شهرستان‌های اسلام‌شهر، شهرقدس و ملارد با یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت فقط 400 تخت بیمارستانی دارند.

مسعود توانا ادامه داد: طبق آمار کشوری حدود 98 هزار تخت بیمارستانی داریم که 50 هزار تخت فرسوده است و ‌40 هزار تخت نیز کم داریم. ما در فیروزکوه بیمارستانی داریم که 50 سال پیش ساخته شده است. بهارستان، پاکدشت و ورامین هم همین وضعیت را دارند. خیرین سلامت، راه نجات از این وضعیت هستند و بدون وجود آنها و یک عزم جدی ملی، حل این مشکل، سخت است.

 محمود بیگلر معاون توسعه و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز درباره سابقه فعالیت خیرین سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یکی از منابعی که می‌شود در عرصه بهداشت و درمان از آن استفاده کرد، مجمع خیرین است که با خدمات خیرخواهانه خود به اهداف دانشگاه علوم پزشکی تهران کمک می‌کند. در سال 91 اولین بار جرقه‌های این کار زده شد. کمک‌هایی که آن زمان در سیستم‌های ما ثبت شده بود نزدیک به چهار میلیارد و 200 میلیون تومان بود. در سال 92 این رقم به 9 میلیارد و 300 میلیون تومان رسید و در نهایت در سال 93 کمک‌های خیرین سلامت بالغ بر 32 میلیارد تومان شد.

وی ادامه داد: اولین کاری که انجام شد، تدوین و تصویب چارچوبی برای دستورالعمل خیرین و حامیان دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. همان زمان، کانونی هم در سطح دانشگاه شکل گرفت و خود خیرین اعصای اصلی آن شدند. در حال حاضر بالغ بر 400 خیر در عرصه‌های مختلف با دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری می‌کنند.

بیگلر با اشاره به حضور خیرین سلامت در عرصه‌های مختلف این حوزه افزود: این خیرین در بخش مددکاری هر ساله بالغ بر 3 میلیارد تومان به بیماران کمک‌هایی را ارائه می‌کنند. دانشگاه هم هر ساله بیش از 4 میلیارد تومان از طریق تخفیف‌هایی که به بیماران می‌دهد، کمک می‌کند.

معاون توسعه و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی تهران‌ با بیان اینکه تنها 20 درصد از بیمارانی که مشمول کمک‌های مددکاری دانشگاه می‌شوند ساکن تهران هستند، یکی از مشکلات جدی دانشگاه را در این حوزه، تامین فضای مناسب برای همراهان این بیماران عنوان کرد و گفت: قریب به اتفاق بیمارانی که به بخش مددکاری مراجعه می‌کنند از شهر های دیگر هستند. در راستای تامین فضا برای همراهان بیماران بستری، سال گذشته با همکاری شهرداری، همراه‌سرایی با 120 تخت درکنار بیمارستان امام خمینی راه‌اندازی شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر هزینه احداث هر تخت بیمارستانی 700 میلیون تومان است.

 

 ------------------------

پایان

منبع : خبرگزاری های مهر و ایسنا و ایرنا و تسنیم تاریخ : ۱۳۹۴/۱۰/۱ تعداد بازدیدکنندگان : 3748

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 2510
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 4580
بازدید امسال : 800063
بازدید کل : 37167136

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش