افتتاح بخش 32 تخته در اورژانس مغز و اعصاب بیمارستان قائم مشهد
با گذشت کمتر از دو هفته از بازدید دکتر هاشمی - وزیر بهداشت- از بیمارستان قائم مشهد، با افتتاح بخش پشتیبان اورژانس مغز و اعصاب این بیمارستان و هزینهای بیش از ۵/۱ میلیارد تومان، پذیرش بیمار بستری در بخش نورولوژی آن به ۷۴ تخت افزایش یافت.
روز گذشته طی مراسمی با حضور دکتر بحرینی معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر مدقق معاون درمان وشماری از مدیران و مسؤولان امور بیمارستانهای این دانشگاه، بخش پشتیبان اورژانس مغز و اعصاب در طبقه منهای دو بیمارستان قائم با 32 تخت بستری استاندارد و فضای فیزیکی مناسب افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
دکتر داستانی، رئیس بیمارستان قائم در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: افتتاح بخش پشتیبان اورژانس مغز و اعصاب این بیمارستان با 32 تخت بستری و رعایت همه استانداردها در فضایی مناسب برای ارایه خدمات لازم به بیماران یکی از آرزوهای مسؤولان و مردم را به تحقق رساند.
کمبود فضا، مشکل 40ساله بیمارستان قائم
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما که آیا بازدید وزیر و حضور تیم اعزامی از وزارت بهداشت پس از این بازدید در افتتاح این بخش مؤثر بوده تصریح کرد: ساماندهی اورژانسهای بیمارستان قائم بخصوص اورژانس نورولوژی مشکلی نیست که یکشبه به وجود آمده باشد، بلکه به قدمت عمر این بیمارستان وجود داشته و یک مشکل 40-30 ساله است که آن هم از دی ماه سال گذشته استارت این بخش زده شده و امروز آماده بهرهبرداری شده است.
وی افزود: ما با کمبود فضای فیزیکی و کمبود متخصص نورولوژی و مراجعه همه بیماران مغز و اعصاب از مناطق مختلف شهر و حتی شهرهای دیگر روبهرو هستیم، به طوری که طی یک سال اخیر تنها 500 ارجاع بیمار مغز و اعصاب از شهرستانهای خارج از دانشگاه علوم پزشکی مشهد داشتهایم که به افزایش ضریب اشغال تخت و خدمات منجرشده است، با این حال به همه بیماران خدمات لازم را ارایه دادهایم .
منتهی وقتی عرضه و تقاضا با هم برابر نباشند و به طورقطع مشکلاتی پیش خواهد آمد که در بیمارستان نه تنها موجب نارضایتی بیماران، بلکه سبب کدورت همکاران پزشک و پرستار ما هم خواهد شد. با اینکه کادر پزشکی و پرستاری ما در این بخش بیشترین زحمات را متقبل میشوند اما کمترین توجه و قدرانی را دریافت میکنند.
وی گفت: بنابراین ایجاد و راهاندازی یک پروژه با تجهیزات مورد نیاز کاری نیست که صرف یک بازدید و طی 10 روز به پایان برسد، بلکه از طرح و نقشه گرفته تا ساخت و تجهیز و راهاندازی یک بخش حداقل یک سال زمان نیاز دارد تازه آن هم اگر اعتبار لازم تأمین شود و استارت این بخش هم از دی ماه گذشته زده شده که مشارکت خیرین نیز نقش مهمی در تکمیل آن داشته است، اما رهنمودهای وزیر محترم نیز در تسریع انجام و بهرهبرداری از این پروژه نباید نادیده گرفته شود.
وی افزود: با بهرهبرداری این بخش 32 تخت به تختهای بخش اورژانس مغز و اعصاب بیمارستان افزوده شده و با افزایش شمار تختهای جدید امکان بستری شدن 74 بیمار در بخش اورژانس مغز و اعصاب مهیا شده است. وی به اضافه شدن 24 تخت به تختهای بخش آی.سی. یو اشاره کرد و اظهار داشت: در صورت تأمین اعتبار توسعه فضای دیالیز، توسعه بخشهای اورژانس در فضای متمرکز، توسعه آی-سی-یو با ظرفیت 24 تخت، اصلاح و ارتقای پانسیونهای بیمارستان برای اساتید و دستیاران، توسعه بخش فیزیوتراپی، اضافه شدن به ظرفیت اورژانس داخلی بیمارستان با تغییرات فضای دیالیز، تغییرات مربوط به پذیرش، حسابداری و... در جهت بهبود و کیفیت خدمات از جمله اقداماتی است که امیدواریم تا یک سال آینده در این بیمارستان تحقق یابد.
مراجعه 80 هزار بیمار به بیمارستان قائم
وی آمار سالانه مراجعان به بیمارستان قائم را حدود 80 هزار نفر اعلام کرد و بیان داشت: از این شمار مراجعه بیش از 40 هزار نفر بستری وجود دارد که تنها بیماران مغز و اعصاب سال 94 تا آذر ماه 576 نفر بستری بوده و 105 مورد آنها خارج از دانشگاه علوم پزشکی مشهد بودهاند.
وی گفت: از این رو با راهاندازی اورژانسهای نورولوژی(مغزو اعصاب) در بیمارستانهای دولتی وخصوصی که درپرونده آنها ذکر شده از اولویتهای درمان این دانشگاه است امیدواریم با یک دستورالعمل جامع و علمی و نه شتابزده بتوانیم آرزوی دیرینه مسؤولان حوزه سلامت و مردم را به تحقق برسانیم.
دکتر طالبی در پایان به کمبود 70 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پروژه اورژانس مغز و اعصاب بیمارستان قائم اشاره و اظهار داشت: بیماران نورولوژی علاوه بر بستری در بیمارستان به اقدامهای دیگری مطابق با استانداردهای روز دنیا به لحاظ پزشک، پرستار، اقدامهای مداخلهای، فضای مناسب جراحی اعصاب، امکانات و تجهیزات برای کاهش بروز صدمات و بخشهای تحت عنوان اقدامهای نگهداری بیماران و تخصیص منابع زیاد و اقدامات نگهداری در منزل نیاز دارند که مشارکت بیشتر خیرین را میطلبد که تاکنون خدمات بسیار ارزشمندی در تأمین نیازهای مالی و بازسازی و توسعه بخشهای این بیمارستان داشتهاند و جای تشکر و قدردانی دارد.
دکتر داستانی گفت: راهاندازی بخش جدید اورژانس مغز و اعصاب این بیمارستان در کاهش ترافیک بیماران بخش اورژانس نرولوژی و رضایتمندی آنها نقش به سزایی خواهد داشت.
------------------------------
پایان