50 مطلب آخر
خطای پزشکی : آیا کیارستمی هم قربانی خطای پزشکی شد؟

پسر کیارستمی در یادداشتی در مورد وضعیت پدرش نوشته است همه به من می گویند :" مگه نمی‌دونستید که نیمه دوم اسفند نباید می‌رفتیدبیمارستان، آخه اون موقع که وقت عمل جراحی نیست... انگار همان‌طور که موسم گل و وقت شکوفه داریم، موسم عمل جراحی هم داریم و یکی دوماهی باید منتظر نشست که داروهای بی‌هوشی رنگ بیندازند و جراحان سر شوق بیایند؛ حالا جراحان ما هم مسئول و حاذق و کاردان. عفونت پس از عمل که در حوزه تخصص جراح نیست. هست؟ نمی دانم. در این چندهفته آن قدر اطلاعات ضد و نقیض شنیده‌ام که پزشک هم بودم چیزی سردر نمی‌آوردم ...................

تحلیل ما

متن کامل

 

آیا کیارستمی هم قربانی خطای پزشکی شد؟

 

آخرین روزهای اسفند 94 بود که رسانه ها خبر از بیماری عباس کیارستمی دادند که به توصیه پزشکان در بیمارستان بستری شده بود. پس از معالجات، یک هفته بعد از تعطیلات نوروز اعلام شد که کیارستمی مرخص و به منزل بازگشته است. اما روز 12 فروردین دوباره به دلیلمشکلات گوارشی دوباره کیارستمی به بیمارستان منتقل و تحت عمل جراحی قرار گرفت.شرایط سخت این کارگردان موجب شد تا وزیر بهداشت روز 13 فروردین ماه ازاو عیادت و با پزشکان‌شان صحبت کند.
سپس اعلام شد که بیماری عباس كيارستمي مشكوك به بيماری سرطلان روده بزرگ است و تاكنون چهار عمل توسط تيم پزشكان روی او انجام شده است. اولين عمل، عمل جراحي درمانی بوده است. دومين عمل به دليل خونريزی داخلی صورت گرفته و سومين عمل برای برداشتن كيسه صفرا وآخرين عمل به دليل عفونت پيشرفته بوده است.


جای نگرانی نیست
با اعلام این خبر وزارت بهداشت اعلام کرد که در تمام این مدت نماینده وزارت بهداشت نیز در در بیمارستان حضور دارد تا ضمن نظارت بر رونددرمانی، گزارش مکتوب و روزانه را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد.
سپس دکتر عباس زارع نژاد مشاور وزیر بهداشت اعلام کرد امکان انتقال وی به مرکزی دیگر وجود ندارد و تمام اقدامات درمانی لازم برای کیارستمی فراهم است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
او گفت: امیدواریم دستگاه‌های مسوول در مورد شخصیت‌های هنری احساس مسوولیت بیشتری داشته باشند. وزارت بهداشت از زمانی که ازوضعیت کیارستمی مطلع شد، در بالاترین سطح بر بالین وی حاضر ودستورات و اقدامات لازم برای درمان وی را انجام داد.
هرچند همان موقع نیز اعلام شد که حال او وخیم است اما دو روز بعد دکتر ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت درباره آخرین وضعیت جسمی و درمانی "عباس کیارستمی" گفت: طبق نتیجه پاتولوژی وی که دیروز نهایی شد، بیماری وی زائده بدخیمی نیست و اگر این مرحله را ردکند، جای نگرانی برای وی وجود ندارد.
او اعلام کرد: هیاتی متشکل از دکتر ایرج فاضل، دکتر ظفرقندی و بنده جلسه‌ای طولانی با تیم پزشکی و سپس خانواده کیارستمی داشتیم وشرایط‌شان را به صورت کامل مورد بررسی قرار دادیم. در حال حاضرپزشکی و درمان‌های آن در همه دنیا عوارض زیادی را بر جا می‌گذارد. برای کیارستمی نیز عوارض متعددی پیش آمده بود، اما در حال حاضر وی مقداری از شرایط بحرانی خارج شده‌ است.


انتقال به بخش

چند روز بعد دکتر رضا پایدار پزشک معالج درباره آخرین وضعیت عباس کیارستمی گفت: آقای کیارستمی از آی‌سی‌یو به بخش منتقل شده‌اند ووضعیت بحرانی تقریبا رفع شده است. ایشان غذا خورده‌اند، صحبت می‌کنند و خانواده‌شان در کنار ایشان هستند.
او در پاسخ به این پرسش که عباس کیارستمی تا چه زمانی در بخش بستری خواهد بود، توضیح داد: مراحل درمانی انجام شده است اما بایددرمانشان ادامه پیدا کند و درباره این موضوع پزشک معالج ایشان باید تصمیم‌گیری و صحبت کند اما همین که ایشان از آی‌سی‌یو به بخش منتقل شده‌اند یعنی مریض عادی تلقی می‌شوند و ما آنقدر از بابت حالشان مطمئن بوده‌ایم که ایشان را به بخش عمومی منتقل کرده‌ایم.
در پی ابراز رضایت تیم معالج عباس کیارستمی‌ از وضعیت جسمی او وانتقال‌اش به بخش، تعدادی از سینماگران به ملاقات وی رفتند.


بازهم خطاهای پزشکی
با اخبار وزارت بهداشت به نظر می رسد همه چیز به خوبی پیش می رود و جای نگرانی نیست اما گفته های علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی، درباره وضعیت کیارستمی ، نشان از چیز دیگری دارد.
او از پیگیری‌‌هایش گفت: « وقتی به آقای دکتر هاشمی وزیر بهداشت وضعیت آقای کیارستمی را گفتم، سریع رفت بیمارستان و پزشکان متخصص را آنجا احضار کرد. خود آقای دکتر هاشمی گفت: اگر آن شب نرفته بودم، آقای کیارستمی تمام بود وضعش (فوت کرده بود). بحمدالله الان وضعش بهتر شده است... .»
شاید این گفته نشان از آن دارد که ممکن بوده اگر وزیر بهداشت به عیادت ایشان نمی رفت کارگردان بزرگ سینمای ایران نیز دچار خطاهای پزشکی می شدند که این روزها اخبار آن کم نیست.
پسر کیارستمی هم در یادداشتی در مورد وضعیت پدرش نوشته است همه به من می گویند :" مگه نمی‌دونستید که نیمه دوم اسفند نباید می‌رفتیدبیمارستان، آخه اون موقع که وقت عمل جراحی نیست... انگار همان‌طور که موسم گل و وقت شکوفه داریم، موسم عمل جراحی هم داریم و یکی دوماهی باید منتظر نشست که داروهای بی‌هوشی رنگ بیندازند و جراحان سر شوق بیایند؛ حالا جراحان ما هم مسئول و حاذق و کاردان. عفونت پس از عمل که در حوزه تخصص جراح نیست. هست؟ نمی دانم. در این چندهفته آن قدر اطلاعات ضد و نقیض شنیده‌ام که پزشک هم بودم چیزی سردر نمی‌آوردم، اما آن‌قدر فهمیده‌ام .....

با وجود تلاش های وزارت بهداشت در خصوص اعلام عدم وجود خطای پزشکی در مسیر درمان این چهره ی مطرح سینما ، اما مصاحبه ی وزیر ارشاد معادله های مطرح شده از سوی پزشکان و وزارت بهداشت را بهم زد !

---------------------

پایان

منبع : سلامت نیوز تاریخ : ۱۳۹۵/۱/۲۷ تعداد بازدیدکنندگان : 2784

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
پربیننده ترین مطالب در زمینه
خطای پزشکی
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1823
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 3893
بازدید امسال : 799376
بازدید کل : 37166449

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش