50 مطلب آخر
اخبارحاشیه : آفت بزرگ مشی پوپولیستی در مواجهه با مسائل جامعه پزشکی

رییس کل سازمان نظام پزشکی ضمن ابراز نارضایتی از آنچه که "بر زمین ماندن مطالبات جامعه پزشکی و حوزه سلامت" خواند، سرکوب تعرفه‌های پزشکی را بازی دوسر باخت عنوان کرد و گفت: بودجه در نظر گرفته شده برای سال 95 حوزه سلامت، با شتاب این حوزه همخوانی ندارد..................

دکتر علیرضا زالی در نشست خبری که در سازمان نظام پزشکی برگزار شد، گفت: ما واقعا از بیان همیشگی مشکلات خسته شدیم و گاهی احساس می‌کنم این مسائل برای جامعه پزشکی و خبرنگاران کسالت‌آور شده است؛ چرا که اتفاق موثری نمی‌افتد و این موضوع رمق جامعه پزشکی را رو به تنزل می‌برد؛ چرا که بسیاری از مطالبات‌شان روی زمین مانده و همه برای تحقق آنها تلاش می‌کنند اما این مطالبات محقق نمی‌شوند.......................

وی با بیان این که مشکلات جامعه پزشکی مربوط به یک دولت نیست، افزود: اکنون 20 سال است که در جامعه پزشکی با مسائلی مواجهیم که فصل مشترک همه آنها حجم مطالباتی است که وجود دارد .......................

در سال‌های اخیر اتفاقی که افتاده و آفت بزرگی محسوب می‌شود و با یک مشی پوپولیستی پیش می‌رود، این است که برخی افراد میان منافع جامعه پزشکی و مردم واگرایی احساس می‌کنند؛ این در حالی است که ما معتقدیم هیچ اختلالی میان منافع مردم و پزشکان وجود ندارد ........................

تحلیل ما

متن کامل

 

 آفت بزرگ مشی پوپولیستی در مواجهه با مسائل جامعه پزشکی

 

رییس کل سازمان نظام پزشکی ضمن ابراز نارضایتی از آنچه که "بر زمین ماندن مطالبات جامعه پزشکی و حوزه سلامت" خواند، سرکوب تعرفه‌های پزشکی را بازی دوسر باخت عنوان کرد و گفت: بودجه در نظر گرفته شده برای سال 95 حوزه سلامت، با شتاب این حوزه همخوانی ندارد.

دکتر علیرضا زالی در نشست خبری که در سازمان نظام پزشکی برگزار شد، گفت: ما واقعا از بیان همیشگی مشکلات خسته شدیم و گاهی احساس می‌کنم این مسائل برای جامعه پزشکی و خبرنگاران کسالت‌آور شده است؛ چرا که اتفاق موثری نمی‌افتد و این موضوع رمق جامعه پزشکی را رو به تنزل می‌برد؛ چرا که بسیاری از مطالبات‌شان روی زمین مانده و همه برای تحقق آنها تلاش می‌کنند اما این مطالبات محقق نمی‌شوند.

وی با بیان این که مشکلات جامعه پزشکی مربوط به یک دولت نیست، افزود: اکنون 20 سال است که در جامعه پزشکی با مسائلی مواجهیم که فصل مشترک همه آنها حجم مطالباتی است که وجود دارد. در سال‌های اخیر اتفاقی که افتاده و آفت بزرگی محسوب می‌شود و با یک مشی پوپولیستی پیش می‌رود، این است که برخی افراد میان منافع جامعه پزشکی و مردم واگرایی احساس می‌کنند؛ این در حالی است که ما معتقدیم هیچ اختلالی میان منافع مردم و پزشکان وجود ندارد.

 

سرکوب تعرفه‌های پزشکی، بازی دو سر باخت است

زالی با بیان این که در حال حاضر در کشور ما مردم، پزشکان و کارکنان نظام سلامت احساس می‌کنند که به مطالبات‌شان در این حوزه توجه نمی‌شود، ادامه داد: حال این که فکر کنیم با سرکوب تعرفه‌های پزشکی به مردم خدمت می‌کنیم، درست نیست و چنین چیزی خدمت به مردم محسوب نمی‌شود. چرا که قیمت تمام شده خدمات را محاسبه نکرده و مردم را به سختی می‌اندازیم.

وی همچنین گفت: بنابراین چنین چیزی بازی دو سر باخت محسوب می‌شود و برای تبدیل آن به بازی دو سر برد باید اولا بدون نگاه سرکوب‌گرانه و جبر‌آمیز به مطالبات منطقی جامعه پزشکی توجه کرده و آنها را محقق کنیم و سپس برای مردم حرکتی انجام دهیم.

رییس سازمان نظام پزشکی کشور با بیان این که در این دولت، "سلامت" یکی از اولویت‌های اجتماعی در نظر گرفته شد، اظهار کرد: اما چنین کاری کافی نیست و علت آن هم حجم مطالبات متعدد در این حوزه است. سالیان سال است که وزرای بهداشت از کمبود منابع و کسری اعتبارات گلایه دارند. رفع این مشکلات اقدامی است جهادی که باید انجام شود.

زالی با بیان این که اگر تعرفه‌های پزشکی را رشد دهیم اما مبانی تامین منابع آن را تنظیم نکنیم، کارمان ابتر است، گفت: در عین حال در صورتی که تعرفه‌ها را رشد ندهیم، باز هم کارمان بیهوده است و این موضوع بازی دو سر باخت است. بنابراین باید به این مطالبات به صورت منطقی پاسخ دهیم .

 

900 میلیون خدمت پزشکی در سال 94

وی با بیان این که در سال 94، 900 میلیون خدمت پزشکی و 2هزار و 700 پکیج خدمتی را ارائه داده‌ایم، ادامه داد: همه این خدمات در شرایطی ارائه شده‌اند که تعرفه‌ها درست نبوده و پزشکان مالیات و عوارض می‌دادند. بنابراین باید یکبار برای همیشه قیمت تمام شده خدمات را احصاء کنیم و مسوولین با ظرفیت‌سازی به سمتی روند که تعیین قیمت تمام شده خدمات در بخش دولتی و خصوصی محاسبه شود و در عین حال مشکلات بیمه‌های پایه و مکمل رفع شود. این مدلی است که همه دنیا آن را تجربه کرده‌اند، اما ما از آن عقب‌گرد می‌کنیم.

 

چرا بیمه‌ها رشد تعرفه‌ها را نمی‌پذیرند؟

بودجه 95، با شتاب "سلامت" همخوانی ندارد

وی در ادامه گفت: بیمه‌ای که 6 هزار و 500 میلیارد تومان کسری دارد، مشخص است که از رشد تعرفه‌ها حمایت نمی‌کند. از طرفی بودجه سال 95 به صورتی بسته شده که با شتاب عرصه سلامت کشور همخوانی ندارد. به طوری که بودجه سازمان‌های بیمه‌گر روی کاغذ 12 درصد رشد کرده است و حالا باید ببینیم که چه میزان از این بودجه به آنها داده می‌شود.

رییس کل سازمان نظام پزشکی با بیان این که از 4 هزار و 500 میلیارد تومان ناشی از محل بودجه هدفمندی یارانه‌ها تنها 500 میلیارد تومان آن داده شده است، افزود: در عین حال وظیفه سازمان نظام پزشکی انجام پیگیری‌های صنفی است و اگر امروز ما زبان دولت شویم، باید سازمان را تعطیل کنیم اما از طرفی مکانیزم‌های پیشنهادی ما دلسوزانه است؛ چرا که ما خود را دور از مردم نمی‌دانیم.

 

سناریوی تلخی که هر سال تکرار می‌شود

زالی با اشاره به تاخیر هر ساله در اعلام تعرفه‌های پزشکی و با بیان این که این سناریوی تلخ هر ساله وجود دارد، گفت: بنابراین یا باید در یک مسیر چانه‌زنی غیرهدفمند و غیرکارشناسی قدم برداریم یا طبق یک مدل درست حرکت کنیم.

وی با اشاره به ترکیب شورای عالی بیمه گفت: سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت در شورای عالی بیمه دو رای دارند و ما دارای رای حداقلی هستیم. بر این اساس هر چه که از سوی ما به رای گذاشته شود، رای نمی‌آورد. این در حالیست که طبق برنامه پنجم توسعه به درستی باید ترکیب شورای عالی بیمه تغییر کند و شورای عالی بیمه سلامت جایگزین آن شود.

زالی ادامه داد: در عین حال هر ساله وقتی برای تعیین تعرفه‌ها به شورای عالی بیمه می‌رفتیم، می‌گفتند نظام بودجه‌ریزی بسته شده و ما نمی‌توانیم تعرفه‌ها را رشد دهیم\ چرا که بار مالی برای این کار دیده نشده است. این در حالی است که ما یک پکیج مترقی را در آبان ماه به شورای عالی بیمه ارائه دادیم و از اول سال بررسی‌های خود را آغاز کرده بودیم. شاید این اولین باری بود که با وزارت بهداشت درباره مفاهیم، اشتراک نظر داشتیم.

وی ادامه داد: یکی از بحث‌های ما در پکیج پیشنهادی این بود که شورای عالی بیمه یک بار برای همیشه متودولوژی قیمت تمام شده خدمات را که در سال 92 تصویب کردیم، محقق کند و می‌گوییم حداقل این قیمت تمام شده خدمات را اعلام کنیم. از طرفی در برخی تریبون‌ها می‌گویند تعرفه‌های پزشکی 400 درصد رشد کرده است؛ این در حالیست که 18 سال بود کتاب ارزش‌گذاری نسبی تغییر نکرده بود.

 

کتاب کالیفرنیا محقق نشد

رییس کل سازمان نظام پزشکی افزود: با این حال در سال 93 کتاب کالیفرنیای سال 84 مبنا قرار داده شد و در بهترین شرایط اگر همه قسمت‌های آن محقق می‌شد، روی کاغذ 180 درصد رشد را در تعرفه‌ها تجربه می کردیم، اما این کتاب به دلیل مشکلات مالی محقق نشد و انجمن‌ها نیز واکنش نشان دادند. اگر در صورتی که این کتاب محقق می‌شد در بیمارستان‌های دولتی 38 درصد و در بیمارستان‌های خصوصی 42 درصد رشد اتفاق می‌افتد.

زالی با بیان اینکه زمانی کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات محقق می‌شد که K نیز رشد پیدا کند، گفت: عملا این کتاب نه در بخش خصوصی و نه در بخش دولتی اجرا نشده است. از طرفی اگر هم تعرفه‌ها رشد کرده باشند، مطالبات هنوز پرداخت نشده است. در حال حاضر در بیمارستان‌های دولتی در زمینه پرداخت کارانه عقب هستند و پزشکان از این موضوع ناراضی هستند. بنابراین اگر پزشکان چنین چیزهایی را فریاد نمی‌زنند، آبروداری می‌کنند.

وی افزود: در ذهن مردم اینگونه تصور می‌شود که در یک بیمارستان خصوصی عده‌ای سهامدار نشسته‌اند و در آخر سال سودشان را محاسبه می‌کنند، اما اثبات می‌کنم که تمام بیمارستان‌های خصوصی درجه یک تهران برای دادن عیدی و حقوق کارکنان و پرسنل از پزشکان استقراض کرده‌اند؛ چرا که 25 هزار نفر در بیمارستان‌های خصوصی کار می‌کنند.

وی ضمن گلایه از عدم پرداخت مطالبات از سوی بیمه‌ها و کسوراتی که برای پزشکان اعمال می‌شود، گفت: متوسط تخفیفی که بیمارستان‌های خصوصی در سال گذشته اعمال کرده‌اند، دو میلیارد تومان بوده است.

رییس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه به هر حال بعد از تحویل پکیج تعرفه‌ای در آبان ماه سال قبل، جلسه شورای عالی بیمه در آخرین روزهای سال تشکیل و مشکلات بیمه‌ها نیز مطرح شد. بر این اساس با متانت دو وزیر رفاه و بهداشت به یک پکیچ منطقی رسیدیم و دو وزیر در تلاشند که این دو پکیچ را در هیات وزیران به مقصد برسانند. حال اگر آنچه را که ما با تعدیل بسیار در شورای عالی بیمه مطرح کردیم، در هیات وزیران به تصویب نرسد، ادامه کار بسیار مشکل می‌شود.

زالی با تاکید بر اینکه تعرفه‌های پزشکی باید در ابتدای فروردین ماه اعلام می‌شد، گفت: در بسته تعرفه‌ای امسال رشد ویزیت و هتلنیگ قابل توجه است و کار از حالت انجماد خارج می‌شود.

 

گلایه پزشکان از رشد عجیب و غریب مالیات‌ها

وی با بیان اینکه گلایه دیگر پزشکان بحث مالیات و رشد عجیب و غریب آنها است، گفت: ما در سال گذشته تفاهمنامه‌ای با سازمان امور مالیاتی امضا کردیم که هر دو طرف از این تفاهم راضی بودند و بر اساس آن 96 درصد جامعه پزشکی که مالیات می‌دادند، تفاهمنامه را قبول کرده بودند، اما دیوان عدالت اداری این تفاهمنامه را لغو کرد و آسیب مالیاتی جدی به جامعه پزشکی وارد کرد.

زالی در این باره افزود: حال یکی از دلایلی که پزشکان از دادن مالیات راضی نیستند، رشدهای غیرمنطقی آن است. این در حالی است که خواسته جامعه پزشکی برقراری عدالت مالیاتی است و باید بتوانیم با سازمان امور مالیاتی کشور و با کمک انجمن‌های پزشکی و ... تفاهمی در این زمینه داشته باشیم. بنابراین جامعه پزشکی به دنبال ندادن مالیات نیست بلکه پیگیر برقراری عدالت مالیاتی است.

رییس کل سازمان نظام پزشکی در این زمینه افزود: ما حاضر به انجام یک شیوه‌نامه اجرایی با سازمان مالیاتی کشور با دو پیش شرط استیفای حقوق مالیاتی به صورت منطقی و تحقق عدالت مالیاتی هستیم.

 

طرح ترافیک برای 6700 پزشک

زالی با بیان اینکه در سال جاری6 هزار و 700 نفر از جامعه پزشکی طرح ترافیک گرفتند، گفت: این در حالی است که قیمت این طرح نسبت به سال قبل تقریبا صددرصد رشد کرده است. حال می‌توان از کنار این مسائل گذشت؟ یا باید آنها را شنید و برایشان راه‌حل پیدا کرد؟. اگر در جامعه فریاد می زنیم که پزشکان پول پرستند، پس این 900 میلیون خدمت را چه کسانی ارائه داده‌اند؟ بنابراین جامعه پزشکی کشور سرمایه ماست و باید آن را حفظ کنیم؛ به طوریکه این گروه را در تقابل با سایر گروه‌های اجتماعی ندانیم.

 

دوسوم ماماها بیکارند

وی افزود: من اصلا اعتقاد ندارم که حقوق پرستاران کافی است، در عین حال دو سوم ماماهای کشور بیکارند. من معتقدم که باید برای نخبگان دانشگاهی به طور اعم تسهیلات اجتماعی ایجاد کنیم و به همین میزان معتقدم که باید امروز حقوق جامعه پزشکی افزایش یابد. درباره سایر گروه‌ها نیز این اعتقاد را دارم. ما هیچگاه نمی‌گوییم که از گروه پرستاران بزنند و آن را به پزشکان بدهند؛ چرا که راه توسعه کشور توجه به همه این گروه‌هاست به طوریکه در فارغ‌التحصیلان دانشگاهی رغبت ایجاد شود. همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند دانشی خوب است که ثروت‌آفرین باشد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اگر پکیچ پیشنهادی نظام پزشکی در هیات وزیران کاهش یابد چه می‌کنید؟ گفت: در این صورت ما پاسخی نداریم که به پزشکان بدهیم و می‌توانیم از طرق قانونی عمل کنیم. در عین حال امیدواریم اتفاق سال گذشته تکرار نشود. حال اگر پکیچ پیشنهادی ما در هیات وزیران کاهش یابد، آن را به شورای عالی نظام پزشکی خواهیم برد و تصویب آنها مرجع ما خواهد بود. البته فکر نمی‌کنم مانند سال قبل عمل شود؛ چرا که تاکنون وزیر رفاه در تبلور تحقق سناریوهای پیشنهادی ما کم کاری نکرده و در سهم شورای عالی بیمه شاهد همراهی آنها بوده‌ایم.

 

وضعیت بغرنج داروخانه‌ها

رییس‌کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به وضعیت بغرنج داروخانه‌های کشور، گفت: همکاران ما در داروخانه‌ها می‌خواستند در اسفند ماه بیماران بیمه‌ای را نپذیرفتند که با وساطت نظام پزشکی و انجمن‌ها حل شد. همچنین بیمارستان‌های خصوصی در میانه سال بنا داشتند که بیمه‌های تکمیلی را لغو قرارداد کنند، اما باز هم وساطت کردیم و آنها هم همراهی کردند. اما همه این مسائل تا یک حدی می‌تواند رخ دهد. در حال حاضر داروخانه‌ها به ما مراجعه می‌کنند و می‌گویند شرکت‌های تولید دارو به ما دارو نمی‌دهند؛ چرا که پولش را نداریم و از طرفی بیمه‌ها هم مطالبات ما را پرداخت نمی‌کنند.

 

و ادامه طرح تحول نظام سلامت

زالی در پاسخ به سوالی درباره ادامه طرح تحول سلامت با شرایط فعلی گفت: آنچه که در طرح تحول سلامت پیگیری می‌شود و نقطه اصلی آن است، کاهش پرداخت از جیب مردم است که خط قرمز این طرح است. برای ادامه طرح تحول باید بودجه مستمر سر وقت و با رشد کافی داشته باشیم؛ چرا که حوزه سلامت حوزه‌ای گران است.

وی با بیان اینکه اکنون بیمارستان‌ها این شرایط را مدیریت می‌کنند، گفت: در عین حال برای حل این مشکلات باید منابع تزریق شود و منابعی که تخصیص داده نشده، پرداخت شود. مشی این دولت توجه به سلامت است. به نظر من در حال حاضر دولت در فرآیندهای اقتصادی و ایجاد نقدینگی مشکلات زیادی دارد که اگر رفع شود، بخش سلامت نیز از مشکلات نجات پیدا می‌کند. بنابراین دولت و مجلس دست به دست هم داده و در سال 95 منابع سلامت را تزریق کنند.

رییس‌کل سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: طرح تحول سلامت وابسته به تامین و ثبات منابع است و اگر دولت می‌خواهد آن را حفظ کند، باید برای آن سرمایه‌گذاری کند.

زالی بحث تعرفه‌ها، امنیت شغلی، مالیات و عوارض، پایین بودن حقوق پزشکان در بخش دولتی، مشکلات صنفی و مشکلات اشتغال پزشکان جوان را از عمده‌ترین مشکلات در جامعه پزشکی عنوان کرد و افزود: اگر این مشکلات رفع شود مسائلی که پزشکان در حوزه رفاهی با آن مواجهند نیز حل خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی درباره احکامی که برای پزشکان متخلف صادر می‌شود، گفت: قانون مجازات اسلامی مشکلاتی دارد که اگر اصلاح شود، همه از آن نفی می‌برند. در سال گذشته 18 حکم حبس تعزیری برای پزشکان داشتیم که انجام نشد و سه حکم نیز با مجازات‌های جایگزین اعمال شد.

رییس‌کل سازمان نظام پزشکی در پاسخ به سوالی درباره بیمارستانی که اخیرا پلمب شده، با بیان اینکه در حال حاضر اطلاعات دقیقی در زمینه آن ندارم، گفت: به طور کلی تعطیلی بیمارستان‌ها دو وجه دارد به این صورت که یا بیمارستان کاملا تعطیل می‌شود یا اینکه برخی بخش‌ها و تخت‌های آن تعطیل شده و ضریب اشغال آن کاهش می‌یابد.

زالی در پاسخ به سوالی درباره پزشک خانواده، پرداخت به موقع مطالبات پزشکان خانواده را حائز اهمیت دانست و گفت: مسئولان مناطقی که پزشک خانواده در این مناطق اجرا می‌شود، باید اختیارات بیشتری داشته باشند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره جمع‌آوری تابلوهای پزشکان از سوی سازمان زیباسازی شهرداری، گفت: متاسفانه اخیرا از این رفتارها دیده شده و در شیراز شاهد این موضوع بودیم که تابلوی پزشکان را به دلیل ندادن عوارض شهرداری برداشته‌اند.

----------------------

پایان

منبع : خبرگزاری ایسنا تاریخ : ۱۳۹۵/۲/۸ تعداد بازدیدکنندگان : 2716

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1280
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 3350
بازدید امسال : 798833
بازدید کل : 37165906

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش