50 مطلب آخر
سیاستها : بیمارستانسازی با خلق منابع + ظرفیت بخش خصوصی+ سرمایه خارجی

کل تخت‌های بیمارستانی ما اعم از دولتی و خصوصی حدود 96 هزار تخت است، اکنون در کشور 1.7 تخت به ازای هر 1000 نفر جمعیت وجود دارد. 20 درصد این تخت‌ها متعلق به بخش خصوصی و 80 درصد آن دولتی است. هدف این است که حداقل به شاخص 2.8 تخت به ازای هر 1000 نفر برسیم.  تحقق این هدف مستلزم احداث حدود 100 هزار تخت بیمارستانی جدید در کشور است. این در حالی است که توانایی در سال‌هایی که بهترین وضعیت مالی را داشتیم 1600 تخت در سال به صورت خالص بوده است. بنابراین اگر بخواهیم به استاندارد 2.8 تخت برسیم، با منابع دولتی 60 سال زمان می‌برد ..................

در این زمینه سه طرح وجود دارد. اول اینکه کاری کنیم بخش خصوصی بیمارستان بسازد،  دومین طرح  استفاده از مشارکت عمومی و خصوصی یعنی بخش خصوصی بیمارستان ساخته شده را تحویل دولت داده و پول ساخت آن به بخش خصوصی بازمی‌گردد ،  سومین  طرح این است که بتوانیم فرصت‌هایی را برای استفاده از منابع خارجی در زمینه احداث بیمارستان و سایر اقدامات در حوزه سلامت استفاده کنیم ........................

بخش خصوصی در سال های بعد از انقلاب بخاطر محدودیت بودجه ای دولت بویژه در بخش بستری رشد چشمگیری داشته است و خدمات خوبی را در کنار دولت برای مردم فراهم کرده است؛ در شرایط فعلی حدود ۱۶ هزار تخت بستری خصوصی داریم و تعداد تخت های بخش خصوصی در تهران ۶ هزار و ۱۰۰ تخت است و این ظرفیت عظیم در بهسازی بخش بستری در کشور بسیار ارزشمند است ........................

بیمارستان سازی یکی از مهمترین جنبه‌های همکاری با کشورهای خارجی است.  ورود شرکتهای خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران برای ساخت بیمارستان های مدرن ،  فرصت جدیدی است که می‌تواند علاوه بر ورود سرمایه در زمان رکود، زمینه انتقال دانش و فناورهای نوین را در حوزه سلامت فراهم کند. به همین دلیل ، سرمایه‌گذاری و مدیریت مالی مشترک، انتقال دانش و فناوری (با ارزش افزوده بالا)، مشاوره، طراحی، ساخت و اجرای پروژه، تجهیز، تبلیغ، بازاریابی و بازارسازی زمینه هایی است که می تواند  دستاورد همکاری با کشورهای موفق در این حوزه بوده باشد .................................

تحلیل ما

متن کامل

 

نباید از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه سلامت غافل شد

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی بیمارستان های خصوصی، اظهارداشت: نباید از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه سلامت غافل شد

دکتر سید محود طباطبایی در نشست هم اندیشی جامعه پزشکی با منتخبین دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حدود ۸۵ درصد خدمات سرپایی و ۲۰تا ۲۵ درصد خدمات بستری در بخش خصوصی ارائه می شود، گفت: پیش از این نمایندگان کارفرمای بیمارستان ها در مجامع مربوط به رسیدگی به مشکلات بخش خصوصی در حوزه سلامت حضور نداشتند که طبق دستور وزیر رفاه از این پس مقرر شده نماینده این صنف در نشست ها حضور داشته باشند.

وی گفت: بخش خصوصی در سال های بعد از انقلاب بخاطر محدودیت بودجه ای دولت بویژه در بخش بستری رشد چشمگیری داشته است و خدمات خوبی را در کنار دولت برای مردم فراهم کرده است؛ همچنین بخش خصوصی  در دوره دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست و جامعه پزشکی نقش بزرگی در بخش خصوصی داشته است بطوریکه حدود ۱۰۰ درصد خدمات این بخش بصورت رایگان از صفر تا ۱۰۰ به ارائه خدمات به مراجعه کنندگان و جانبازان اختصاص یافته است و حتی هزینه دارو و تجیهزات در بسیاری از موارد بصورت رایگان تهیه شد و این افتخار را نباید نادیده گرفت.

طباطبایی افزود: در شرایط فعلی حدود ۱۶ هزار تخت بستری داریم و تعداد تخت های بخش خصوصی در تهران ۶ هزار و ۱۰۰ تخت است و این ظرفیت عظیم بسیار ارزشمند است. انجمن صنفی کارفرمایی جهت همدلی و بکارگیری از همه این  امکانات  این انجمن فعالیت خودش را شروع کرده است و به عنوان بازوی توانمند در کنار سازمان نظام پزشکی در ارائه خدمات همکاری می کند.

وی در ادامه ضمن قدردانی از ورات بهداشت و رفاه در جهت حل معضلات بیمه ای و مسائل مالیاتی اظهار داشت: قرار است نماینده صنف کارفرمایی بیمارستان های خصوصی در مجامع رسیدگی به مشکلات مابین بخش خصوصی در حوزه سلامت حضور داشته باشند.

طباطبایی در همین رابطه از جامعه پزشکی منتخب دهمین دوره مجلس شورای اسلامی خواست نمایندگان استان ها را در شهر های محل خدمت شان معرفی کنند تا از ظرفیت ایجاد شده بتوانند مسائل و مشکلات مربوط به بخش خصوصی را به ویژه در رابطه با شکایت های ایجاد شده از بیمارستان های خصوصی پیگیری و احقاق حق کنند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی بیمارستان های خصوصی در ادامه یادآور شد: حضور این انجمن در کنار کمیسیون بهداشت یک بازوی تخصصی است تا اطلاعات کافی را در مسیر ارائه خدمات دراختیار بخش خصوصی  قرار دهد آنچه مسلم است ما هم در مسیر ارائه خدمت مردم چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی با هماهنگی نظام پزشکی ایستاده ایم و امیدواریم بتوانیم از ظرفیت هایی که در اخیتارمان قرار دارد، استفاده کنیم، کما اینکه در احقاق حقوق جامعه پزشکی و مردم شرایط خوبی را فراهم کنیم

 

 

 

سرمایه‌گذاران خارجی، تکنولوژی بیمارستان مدرن را به ایران می‌آورند

ورود شرکتهای خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران برای ساخت بیمارستان فرصت جدیدی است که می‌تواند علاوه بر ورود سرمایه در زمان رکود، زمینه انتقال دانش و فناورهای نوین را در حوزه سلامت فراهم کند.

برگزاری اولین همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت که روزهای شنبه و یکشنبه 25 و 26 اردیبهشت در هتل اسپناس تهران برگزار می شود، بهانه‌ای است که به وضعیت بیمارستانهای کشور و فرصتها و تهدیدهای حضور خارجی‌ها در این عرصه با دقت بیشتری نگاه شود.
در این همایش دو روزه قرار است، نمایندگانی از شرکتهای بیمارستان‌ساز، کره جنوبی، ژاپن، چین و ایتالیا و برخی کشورهای دیگر حاضر شوند و به بیان دیدگاهها و تجارب خود بپردازند، ژاپن یک پنل تخصصی جداگانه دارد و نشستهای تخصصی دیگری نیز در حوزه بیمارستان سازی، دارو و فناوریهای سلامت در این همایش برگزار می‌شود.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که متولی اصلی برگزاری این همایش است، اعلام کرده که سرمایه‌گذاری و مدیریت مالی مشترک، انتقال دانش و فناوری (با ارزش افزوده بالا)، مشاوره، طراحی، ساخت و اجرای پروژه، تجهیز، تبلیغ، بازاریابی و بازارسازی زمینه هایی است که می تواند به عنوان دستاوردهای این همایش و همکاری با کشورهای موفق در این حوزه به همراه داشته باشد.
بیمارستان سازی یکی از مهمترین جنبه‌های همکاری با کشورهای خارجی است که به گفته مسئولان وزارت بهداشت، ایجاد زمینه اشتغال به خصوص برای قشر تحصیلکرده بیکار هم در زمان ساخت و هم در زمان بهره‌برداری بیمارستان نیز می‌تواند، از نتایج این نوع همکاری ها باشد.
انتقال دانش و فناوریهای روز دنیا در حوزه بیمارستان سازی، ورود سرمایه و افزایش مبادلات اقتصادی دو سویه به خصوص در شرایط پساتحریم که می‌تواند زمینه ساز پیوست ایران به سازمان تجارت جهانی را فراهم کند، نیز از جمله دستاوردهای ورود سرمایه‌گذاران خارجی به این عرصه است.
افزایش کمی و کیفی پوشش خدمات بهداشتی و درمانی در کشور، گسترش توریسم درمانی و ایجاد جاذبه‌های بیشتر به منظور ورود بیماران خارجی برای خروج از اقتصاد تک محصولی به خصوص با توجه به توان جامعه پزشکی ایران و ارزان بودن این خدمات نیز از دیگر مزیتهای ورود سرمایه‌گذاران خارجی عنوان شده است.
دوران تحریم ها گذشته و پای شرکتهای خارجی به ایران باز شده است، اکنون باید دید در روی زمین و در جهان واقع چقدر وزارت بهداشت، می‌تواند در جذب سرمایه‌گذاران خارجی، ورود دانش و تکنولوژی های نوین این عرصه و البته برداشتن موانع این سرمایه‌گذاری موفق باشد.

 

 

 

3 طرح وزارت بهداشت برای خلق منابع

مشاور عالی وزیر بهداشت در امور اقتصادی، سه طرح در راستای ایجاد منابع مالی برای حوزه سلامت را تشریح کرد و گفت: در صورتی که اقداماتی مانند اعمال عوارض بر سیگار و کالاهای آسیب‌رسان را انجام دهیم، در آینده در زمینه تامین منابع حوزه سلامت مشکلی نخواهیم داشت.

دکتر داوود دانش جعفری در نشست خبری اولین همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه سلامت با تاکید بر لزوم تعامل میان رسانه‌ها و وزارت بهداشت در این زمینه و استفاده از دیپلماسی رسانه‌ای برای تحقق این سرمایه‌گذاری‌ها گفت: در حال حاضر شرایط کشور از نظر مالی در بخش سلامت مناسب نیست و این در حالی است که ما اهداف بزرگی برای این حوزه داریم و تحقق همه این اهداف نیازمند منابع مالی است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کل تخت‌های بیمارستانی ما اعم از دولتی و خصوصی حدود 96 هزار تخت است، گفت: اکنون در کشور 1.7 تخت به ازای هر 1000 نفر جمعیت وجود دارد. 20 درصد این تخت‌ها متعلق به بخش خصوصی و 80 درصد آن دولتی است.

مشاور عالی وزیر بهداشت در امور اقتصادی ادامه داد: هدف ما این است که حداقل به شاخص 2.8 تخت به ازای هر 1000 نفر برسیم. بنابراین توانایی مالی ما در رسیدن به این هدف موثر است. براین اساس تحقق این هدف مستلزم احداث حدود 100 هزار تخت بیمارستانی جدید در کشور است. این در حالی است که توانایی در سال‌هایی که بهترین وضعیت مالی را داشتیم 1600 تخت در سال به صورت خالص بوده است. بنابراین اگر بخواهیم به استاندارد 2.8 تخت برسیم، با منابع دولتی 60 سال زمان می‌برد.

دانش‌جعفری با بیان اینکه بنابراین برای ایجاد تحول در این حوزه باید طرحی نو دراندازیم، گفت: در این زمینه سه طرح وجود دارد. اول اینکه کاری کنیم بخش خصوصی بیمارستان بسازد، در این سناریو مشکل این است که تعرفه‌های خصوصی و دولتی در ایران تفاوت زیادی با یکدیگر دارند و ما باید مابه‌التفاوت آن را بپردازیم.

وی افزود: البته ما سعی کردیم این موضوع را برای بخش خصوصی اقتصادی کنیم. مثلا یک بیمارستان در قزوین از سوی بخش خصوصی ساخته شده و زمین آن، ساخت تخت‌ها و استخدام نیروهای آن برعهده بخش خصوصی بوده است، اما روی تابلوی آن درج شده که این بیمارستان برای بیمه شدگان دولتی و با تعرفه دولتی ارائه خدمت می‌کند و وزارت بهداشت مابه‌التفاوت آن را به صورتی که برای هر دو طرف اقتصادی باشد، پرداخت می‌کند.

وی دومین طرح را استفاده از مشارکت عمومی و خصوصی دانست و گفت: براساس این طرح، پول بخش خصوصی به دولت قرض داده می‌شود؛ به این صورت که بخش خصوصی بیمارستان ساخته شده را تحویل دولت داده و پول ساخت آن به بخش خصوصی بازمی‌گردد. در عین حال سومین طرح این است که بتوانیم فرصت‌هایی را برای استفاده از منابع خارجی در زمینه احداث بیمارستان و سایر اقدامات در حوزه سلامت استفاده کنیم. هر سه طرح برای ما براساس این هدف است که سرویس‌دهی در خدمات سلامت افزایش یابد.

مشاور عالی وزیر بهداشت در امور اقتصادی با بیان اینکه اولین همایش سرمایه‌گذاری خارجی طی چند روز آینده در کشور برگزار می‌شود، گفت: البته بخش سلامت در گذشته در تحریم نبوده است و هر اتفاقی که در برجام بیفتد برای بخش سلامت وضعیت مناسب است. حال اگر بتوانیم با استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی تعدادی بیمارستان بسازیم، به اهداف دیگری مانند آشنایی با فناوری‌های نوین بیمارستانی نیز دست می‌یابیم. همچنین در صورتی که به شاخص ساخت 10 هزار تخت در سال برسیم، در این صورت طی پنج سال، 50 هزار تخت به تخت‌های دولتی اضافه می‌شود. در این زمینه با بانک‌های داخلی صحبت‌هایی انجام شده که در صورت تمایل آنها می‌توانیم با آنها وارد مشارکت عمومی خصوصی شویم.

دانش‌جعفری افزود: در عین حال اقدامی هم در جهت استفاده از منابع بورس انجام شده است تا شرکتی ایجاد شود تا در بورس نیز کار بانک و منابع خارجی را انجام دهیم.

وی یکی از اهداف این پروژه‌ها را اشتغالزایی در کشور عنوان کرد و گفت: زمانی که بیمارستان جدیدی ساخته می‌شود هم در حین ساخت آن و هم بعد از بهره‌برداری از آن، اشتغالزایی می‌شود.

مشاور عالی وزیر بهداشت در امور اقتصادی با بیان اینکه این پروژه‌ها تنها محدود به احداث بیمارستان نیست، گفت: بنابراین برای همه پروژه‌هایی که نیاز مالی داریم، این همکاری‌ها صورت می‌گیرد و در زمینه‌هایی مانند تجهیز بیمارستان‌ها به تجهیزات پیشرفته اقدام می‌کنیم، چراکه از طریق منابع دولتی نمی‌توانیم آنها را ایجاد کنیم. به همین دلیل با فرمول‌های جهانی با خرید این تجهیزات پیش می‌رویم. البته می‌توانیم بهره‌برداری را در اختیار خود بخش خصوصی گذاشته و از آنها خرید خدمت کنیم.

دانش‌جعفری در پاسخ به سوالی درباره مشکلات دارویی در دوران تحریم گفت: این مشکلات ناشی از تحریم‌های بانکی بوده است که نقل و انتقالات را با مشکل مواجه می‌کرد، اما اینطور نبود که بگویند یک داروی خاص را نباید به ایران وارد کرد.

وی درباره چگونگی سرمایه‌گذاری بانک توسعه صادرات و واردات کره‌جنوبی گفت: کره‌ای‌ها معتقدند که حرف زیادی برای گفتن در نظام سلامت دارند. از طرفی بانک توسعه صادرات و واردات کره اعتباری حدود 13 میلیون یورو را در اختیار ایران گذاشته تا بخش‌های مختلف کشور اعم از صنعت، سلامت و... از آن استفاده کنند. براین اساس ما در حال بررسی هستیم که بخشی از این اعتبار را استفاده کنیم.

مشاور عالی وزیر بهداشت در امور اقتصادی با بیان اینکه بازپرداخت سرمایه‌گذاران خارجی از محل درآمد بیمارستان است، گفت: در حال حاضر در بیمارستان قلب شهید رجایی اعلام می‌شود که ما از پس بازپرداخت برمی‌آییم. بنابراین تک تک پروژه‌های ما توجیه اقتصادی دارد و بررسی می‌کنیم که در هر پروژه امکان بازپرداخت وجود داشته باشد نه اینکه بازپرداخت آنها به گردن دولت افتد.

دانش‌جعفری همچنین اظهار کرد: تاکنون هیچ یک از پروژه‌ها قطعی نشده و ما در حال بازاریابی هستیم تا انجام شود. در عین حال برنامه ساخت 24 بیمارستان را تقدیم کرده‌ایم که ساخت 20 هزار تخت در قالب این برنامه قرار دارد و قیمت هر تخت و تجهیزات آن نزدیک به 600 الی 700 میلیون تومان برآورد شده است.

وی با اشاره به همایشی که در دی‌ماه در زمینه سرمایه‌گذاری داخلی در حوزه سلامت برگزار شد، گفت: در زمینه سرمایه‌گذاری داخلی در قسمت تجهیزات بسیار موفق عمل شده، همچنین طرحی از سوی وزارت بهداشت در زمینه ساخت مراکز جامع سرطان ارائه شده و اکنون بخش خصوصی قراردادهایی برای قسمتی از این پروژه بسته است. فکر می‌کنم تمام بخش‌های جامع سرطان را بتوانیم با استفاده از منابع غیردولتی تجهیز کنیم. البته این مراکز را خود بخش خصوصی اداره می‌کند و تعرفه آن نیز به صورتی است که پول بیمه برای بخش خصوصی توجیه اقتصادی دارد.

مشاور عالی وزیر بهداشت در امور اقتصادی در پاسخ به سوالی درباره بحث گردشگری سلامت گفت: این بحث از حوزه‌هایی است که جاذبه اقتصادی دارد؛ چراکه بیماران خارجی در برخی حوزه‌ها به بیمارستان‌های ایران می‌آیند که البته عمده این کار در بیمارستان‌های خصوصی انجام می‌شود نه در دولتی؛ چراکه در بخش دولتی ما با کمبود مواجهیم. بنابراین اگر بیمارستانی تمایل داشته باشد که در حوزه گردشگری سلامت فعالیت کند، مشروط بر کسب استانداردهای لازم وزارت بهداشت اجازه این کار را می‌دهد. به عنوان مثال در حال حاضر در بیمارستانی در تبریز این موضوع را داریم. همچنین در بعضی از بیمارستان‌های ما، مانند بیمارستان نمازی شیراز مراجعات خارجی را داریم.

دانش‌جعفری درباره ضمانت اجرایی این پروژه‌ها گفت: ما احداث بیمارستان‌ها از سوی بخش خصوصی را در منطقه محرومی که تعداد معدودی بیمار داریم، توصیه نمی‌کنیم، بلکه این اقدام را در جایی توصیه می‌کنیم که توجیه اقتصادی داشته باشد و امکان بازپرداخت آن وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه ما قانونی تحت عنوان حداکثر استفاده از توان داخلی را داریم، گفت: زمانی که از منابع غیردولتی استفاده می‌کنیم به نوعی ظرفیت‌های تولید ناقص خودمان را تکمیل می‌کنیم. طبق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، برون‌گرایی یکی از ویژگی‌های این سیاست‌هاست و زمانی می‌توانیم توسعه اقتصادی را تجربه کنیم که ظرفیت و کیفیت‌مان در ارائه خدمات افزایش یابد. حال ما با استفاده از منابع خارجی ظرفیت‌های تولدی داخل را ارتقا می‌دهیم.

مشاور عالی وزیر بهداشت در امور اقتصادی، یکی از چالش‌های اصلی نظام سلامت در دنیا را منابع مالی عنوان و اظهار کرد: ما باید بررسی کنیم که در کشورهایی که 90 درصد خدمات سلامت دولتی است، چه کاری انجام شده؟ پاسخ این است که دولت این منابع را خلق می‌کند. در حال حاضر بحثی تحت عنوان اعمال عوارض بر سیگار در کشور وجود دارد. زمانی که از سوی سازمان بهداشت جهانی در ایران مطالعاتی انجام دادند، اعلام کردند که اگر مالیات بر سیگار را راه‌اندازی کنید، اولا هفت درصد مرگ و میر بیماری‌های ریوی کاهش می‌یابد و ظرف پنج سال دولت می‌تواند 11 هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشد. حال انجام چنین اقدامی مستلزم تعامل میان ما و رسانه‌ها جهت قانع کردن افکار عمومی است.

دانش جعفری با بیان اینکه در حال حاضر همه کشورها از این موضوع استفاده می‌کنند، گفت: این موضوع را می‌توان در سایر کالاهای آسیب‌رسان نیز انجام داد. اکنون همه می‌گویند سلامت جامعه در کاهش مصرف نمک، شکر و چربی است، بنابراین همه اینها را می‌توان تبدیل به شیوه‌های اقتصادی کرد و اگر این موضوعات را در نظر بگیریم در آینده مشکلی در زمینه تامین منابع حوزه سلامت نخواهیم داشت.

-----------------------

پایان

منبع : خبرگزاری های مهر و ایسنا و ایرنا تاریخ : ۱۳۹۵/۲/۲۴ تعداد بازدیدکنندگان : 3033

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1984
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 4054
بازدید امسال : 799537
بازدید کل : 37166610

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش