لیست 13000 تخت بیمارستانی مشارکت شده با کمپانی های خارجی
مشاور وزیر بهداشت در امور اقتصادی از امضای تفاهمنامههایی میان ایران و سرمایهگذاران خارجی در زمینه ساخت 13 هزار تخت بیمارستانی در همایش فرصتهای بینالمللی سرمایهگذاری خارجی در حوزه سلامت خبر داد.
دکتر دانش جعفری در حاشیه همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری خارجی در حوزه سلامت با حضور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه هدف اصلی این همایش جذب سرمایههای خارجی برای رفع نیازهای وزارت بهداشت در حوزه سلامت بود، گفت: در این همایش سه حوزه مشخص داشتیم که ساخت تختهای جدید بیمارستانی، توجه به حوزه تجهیزات و دارو بودهاند.
وی افزود: وزارت بهداشت برای سال 95 برنامهریزی کرده بود که حدود 19 هزار و 500 تخت بیمارستانی با استفاده از منابع خارجی ایجاد شود. شکل کار به این صورت است که شرکتهای خارجی که توانایی مالی در زمینه احداث بیمارستان دارند، اعلام آمادگی کرده و تفاهمی سه ماهه را با آنها امضا میکنیم. در این مدت طرف خارجی باید اطلاعات و طرح مورد نظرش را مشخص کرده و بعد از تایید، ما در زمینه توانایی مالی آن شرکت از آنها استفاده میکنیم تا در مناقصه شرکت کنند.
مشاور وزیر بهداشت در امور اقتصادی از امضای 16 تفاهمنامه همکاری میان ایران و سرمایهگذاران خارجی در این همایش خبر داد و گفت: تعداد زیادی از این تفاهمنامهها در زمینه احداث بیمارستان بود؛ به طوریکه مجموعا تفاهم ساخت 13 هزار تخت بیمارستانی را امضا کردیم.
دانش جعفری ادامه داد: در عین حال دو قرارداد در زمینه تولید دارو و یک قرارداد هم در زمینه ایجاد پالایشگاه که توسط بخش خصوصی ایرانی و طرف خارجی انجام میشود، به امضا رسید. البته داوطلبان دیگری هم جهت احداث بیمارستانهای جدید اعلام آمادگی کرده بودند، اما از آنجا که مقدمات کار فراهم نشد این موضوع را در ماه آینده دنبال میکنیم.
وی درباره همکاری با بخش خصوصی داخلی نیز گفت: باید توانمندیهای لازم در بخش خصوصی ایجاد شود تا بتوانیم این همکاری را به صورت مشارکت عمومی خصوصی با بخش خصوصی داخل کشور پیش بریم؛ به طوریکه بخش خصوصی با منابع خودش در زمینه رفع نیازهای دولتی کمک کند و بعد از آن دولت به عنوان خریدار از بخش خصوصی آن را بخرد.
مشاور وزیر بهداشت در امور اقتصادی با بیان اینکه بیشترین کمبود حوزه سلامت ایران در بخش بیمارستانی است، گفت: در حال حاضر شاخص تخت ما 1.7 به ازای هر 1000 نفر است که باید آن را به 2.8 برسانیم.
مشاور عالی وزیر بهداشت در خصوص چگونگی همکاری ها، گفت: با شركتهاي خارجي كه توانايي تامين مالي دارند و برای احداث بيمارستان اعلام آمادگي ميكنند تفاهم نامه ای با مدت حدود ۲ تا ۳ ماه منعقد می کنیم و در اين مدت طرف خارجي بايد جزئيات منابع مالي خود را تهيه و طرح آن را مشخص کند و بعد از تاييد منابع مالي از طرف ما و در صورت مورد پسند بودن شرایط طرح، از آنها استفاده ميكنيم و پس از شرکت در مناقصه، پايين ترين شركت را ما انتخاب ميكنيم.
دانش جعفری با بیان این که يك قرار داد هم در خصوص پالايشگاه خون منعقد شد ، گفت: پالايشگاه جديدي توسط بخش خصوصي ايراني و طرف خارجي احداث خواهد شد و همچنین دو قرارداد دیگر نیز مربوط به توليد دارو منعقد شد.
وی با بیان اینکه در مجموع به اهداف همايش دست پيدا كردیم افزود: نکته مهم و اساسي همایش اين بود كه «مبادلات و اطلاعاتي بين ما و طرفهاي خارجي مطرح شد.
دانش جعفری با تاکید بر مشخص کردن ارزش وام به کل هزینه پروژه، افزود: اسناد تامین مالی پروژه شرکت مربوطه در کمیته سرمایه گذاری وزارت بهداشت مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت تشخیص این کمیته چنانچه این شرکت از طریق منابع خارجی توانایی داشته باشد از سوی کمیته مربوطه به آن شرکت گواهینامه یا پذیرش مالی داده می شود.
وی در ادامه با اشاره به انجام مناقصه میان شرکت های خارجی برای پروژه ها، افزود: براساس قوانین جمهوری اسلامی ایران امکان اینکه مناقصه هم در شرایطی برگزار نشود، وجود دارد.
به گفته مشاور عالی وزیر بهداشت، BOT، BLT و BOO مدل هایی از ارتباط مشارکت عمومی با بخش خصوصی است که در اختیار وزارت بهداشت است و چنانچه روش های دیگری از سوی شرکت های سرمایه گذار ارائه شود مورد بررسی قرار می گیرد.
وی در خصوص اخذ ضمانت نامه دولتی توسط شرکت های سرمایه گذار خارجی، گفت: در صورتی که شرکتی علاقه مند اخذ ضمانت نامه دولتی است، باید تمامی مدارک آن شرکت به همراه طرح توجیه مالی آن به وزارت اقتصاد داده شود و در دولت مورد بررسی قرار گیرد و در صورتی که بازگشت سرمایه برای دولت قطعی شود و بتواند این طرح اقساط وام خود را پرداخت کند، می تواند ضمانت نامه دولتی دریافت کند.
وی افزود در ارتباط با سرمايهگذاران داخلي نیز همين مباحث را چند ماه پيش داشتيم.
مشاور عالی وزیر بهداشت در ارتباط با بخش خصوصي داخلي گفت: بايد توانمنديهاي لازم را برای حضور بخش خصوصي فراهم کنیم.
دانش جعفری در ادامه گفت: روش قديمي كه بخش خصوصي ما در احداث بيمارستان فعال بود روش مشاور پيمانكار و كارفرما است يعني یک كارفرماي دولتي منابع را از بودجه تامين و يك مشاور طرح تهيه ميكند و يك پيمانكار هم با استفاده از منابع بودجهاي آن را ميسازد.
وی گفت: در واقع اين طرح و روش قدیمی را عوض كرديم و آن را در چارچوب قراردادهاي مشاركت عمومي خصوصي برديم.
دانش جعفری در ادامه گفت: در مشاركت عمومي خصوصي بخش خصوصي با استفاده از منابع خود در كارهايي كه جزو وظيفه و فعاليت الزامي دولت است، كمك ميكند.
مشاور عالی وزیر بهداشت افزود: در واقع ما بايد ظرفيتهاي جديدی را هم در كشور بوجود بياوريم و در كشورهاي دنيا نیز از اين شرايط استفاده ميكنند و ما هم اين روش را با قدرت دنبال ميكنيم.
دانش جعفری با بیان اینکه کشورهای طرف قرارداد ما در حوزه سلامت كره، تركيه، ايتاليا، فرانسه و برخي دیگر از كشورهاي بودند، گفت: بيشترين كمبودها را در بخش بيمارستان داريم ، از آنجایی که تعداد تخت به ازاي هر ۱۰۰۰ نفر جمعيت يك شاخص شناخته شده است ، ما به ازاي هر ۱۰۰۰ نفر جمعيت ۱.۷ تخت بیمارستانی داریم.
مشاور عالی وزیر بهداشت با بیان اینکه برخي از كشورها آسيايي به ازای هر ۱۰۰۰ نفر، ۱۳ تخت بیمارستانی دارند، افزود: در این خصوص برنامهاي تهيه كرديم كه اين استاندارد را به ۲.۸ تخت که یک استاندارد خیلي معمولي است، برسانیم و بعد از رسیدن به این هدف باز سعی می کنیم این نسبت را ارتقا دهیم.
-----------------------
پایان