عملیات ساخت بیمارستان عمومی، تخصصی و فوق تخصصی حکمت درمان دزفول در پنجم اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ در مجاورت ترمینال دزفول با حضور جمعی از مسئولان آغاز شد.
بیمارستانی که قرار بود با همت و سرمایه جمعی از پزشکان شهرستان دزفول ساخته شود تا بدین ترتیب کمک بزرگی به بار درمانی دزفول کند چرا که در تمام سال های اخیر شاهد بوده ایم بیماران زیادی از شهرها و استان های مجاور برای کارهای درمانی و پزشکی خود به درمانگاه ها و از جمله بیمارستان بزرگ دزفول مراجعه می کنند که همین امر سبب شده تا به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول در بسیاری از شب ها علاوه بر پرشدن ظرفیت ۱۰۰درصدی تخت های بیمارستان بزرگ دزفول، بیماران زیادی در پشت درهای بسته و در انتظار فرارسیدن نوبتی برای درمان خود باشند که همین افزایش کمیتی خود به خود موجب کاهش کیفیت خدمات درمانی شده و کار به جایی رسیده که گاه نوبتی برای بیماران بومی شهرستان نیز نمی رسد.
حال ساخت بیمارستانی که عوامل آن قصد داشتند با احداث این مکان درمانی به نوعی بخشی از بار درمانی شهرستان را برعهده بگیرد این روزها به دستور سازمان بازرسی کشور عملا متوقف شده و آینده آن را دچار ابهام کرده است.
ساخت و ساز عملا متوقف شد
رئیس هیئت مدیره بیمارستان حکمت درمان دزفول در همین رابطه اظهار می کند: در سال ۸۹ مجوز ساخت یک بیمارستان عمومی با عنوان حکمت درمان را اخذ کردیم که به موجب آن عده ای از پزشکان شهرستان با دارایی خود به صورت گروهی اقدام به ساخت این مرکز درمانی کنند.
فریدون حسینی فر با بیان اینکه در سال ۹۱ زمین این بیمارستان با شرکت در یک مزایده از سوی شهرداری تامین شد، می افزاید: شهرداری متعهد شده بود که کاربری این زمین ۱۰ هزار مترمربعی را که دقیقا در کنار ترمینال دزفول به اهواز است از حالت ترمینال به درمانی تغییر دهد که ما نیز پس از خریداری آماده ساخت و ساز شدیم.
وی می گوید: باید کاربری زمین این بیمارستان از ترمینال به درمانی تغییر می یافت تا پروانه ساخت آن صادر شود هر چند هنگام خرید زمین مورد نظر در شورای شهر، تغییر کاربری این زمین بر عهده شهرداری قید شده بود اما متاسفانه چنین نشد.
رئیس هیئت مدیره بیمارستان حکمت درمان دزفول با بیان اینکه پس از پیگیری بسیاری که ازسوی مسئولان شهرستان با شهردار صورت گرفت، شهردار مجوز ساخت بیمارستان را صادر کرد، می گوید: اما بعد از گذشت هشت ماه از سوی سازمان بازرسی کشور دستور توقف ساخت این بیمارستان صادر و کار ساخت و ساز عملا متوقف شده است.
کوتاهی های شهرداری
حسینی فر با اشاره به اینکه کوتاهی زیادی از سوی شهرداری در این زمینه صورت گرفته است، یادآور می شود: چگونه برای ساخت یک هایپرمارکت می توانند زمین را از حالت کشاورزی به تجاری تغییر دهند اما برای ساخت یک مرکز درمانی نمی توانند چنین کاری انجام دهند؟
وی خواستار صورت جلسه کردن این توقف ازسوی مسئولان و تلاش برای رفع این مشکل می شود و عنوان می کند: با وجود بی توجهی مسئولان شهری و شهرداری اما امام جمعه و فرماندار شهرستان بشدت پیگیر این امر هستند.
شکایت حقوقی از شهرداری دزفول
رئیس هیئت مدیره بیمارستان حکمت درمان دزفول با بیان اینکه هیچ راهی به جز موافقت شهرداری برای ادامه ساخت این بیمارستان وجود ندارد، یادآور می شود: تمامی سهامداران این بیمارستان با دیدن شرایط موجود پا به فرار گذاشته اند و گویا امیدشان را از دست داده اند بنابراین اگر این رویه تداوم یابد نه تنها اعتبار ۱۰۳ میلیاردی که برای ساخت این مرکز در نظر گرفته بودیم از بین می رود بلکه مجوز ساخت این بیمارستان را که با زحمت و پیگیری بسیار زیادی به دست آورده بودیم نیز از ما خواهند گرفت.
حسینی فر از شکایت حقوقی از شهرداری دزفول خبر داد و تداوم توقف ساخت این بیمارستان را که تا مرحله پی ریزی و ساخت ستون ها پیش رفته یک خسارت مالی و معنوی بزرگ برای دزفول برشمرد.
بیمارستان پروانه ساخت ندارد
شهردار دزفول نیز در این رابطه اظهار می کند: بیمارستان حکمت درمان پروانه ساخت ندارد و باید در کمیسیون ماده ۵ در مرکز استان کاربری زمین آن از ترمینال به درمانی تغییر یابد.
محمدرضا کرمی نژاد با اشاره به اینکه سازمان بازرسی کشور دستور توقف ساخت و ساز این طرح درمانی را صادر کرده است، می افزاید: شهرداری دزفول دبیر تغییر کاربری این زمین است و کار تغییر کاربری توسط شهرداری پیگیری خواهد شد.
وی می گوید: در حال حاضر منتظر تشکیل کمیسیون ماده ۵ در مرکز استان هستیم تا مجوز پروانه ساخت صادر شود.
زمین کاربری درمانی ندارد
حبیب الله آصفی فرماندار دزفول اظهار می کند: زمین بیمارستان حکمت کاربری درمانی ندارد و این بیمارستان هیچکدام از مجوزها را اخذ نکرده است.
وی می افزاید: در یک سال گذشته جلسات زیادی در استان برگزار شده تا مجوز کمیسیون ماده ۵ جهت تغییر کاربری زمین اخذ شود.
فرماندار دزفول در ادامه می گوید: با توجه به اینکه رفع نیاز درمانی و بهداشتی مردم شهرها و استان های همجوار بر عهده دزفول است و افزایش فضای درمانی قول داده شده مشکلات زمین بیمارستان که توسط بخش خصوصی در حال ساخت است رفع شود تا مجدد ادامه روند ساخت آن شروع شود.
امید به ادامه ساخت بیمارستان
نماینده دزفول در مجلس شورای اسلامی نیز در این رابطه اظهار می کند: جلساتی در خصوص رفع مشکل این بیمارستان و ادامه ساخت و ساز آن با مدیرکل راه و شهرسازی و معاون وزیر راه در تهران داشتیم.
عباس پاپی زاده می افزاید: ابهاماتی در بحث تغییر کاربری زمین این بیمارستان وجود دارد که قطعا با پیگیری سعی در رفع آنها داریم و پیش بینی می شود با تعاملات بتوانیم به زودی مجوز ادامه ساخت این بیمارستان خصوصی را بگیریم.
با توجه به اینکه بار درمان بیماران شهرهای شمال خوزستان و حتی استان های همجوار بر دوش امکانات درمانی شهرستان دزفول سنگینی می کند امیدوار هستیم مسئولان دزفولی با مدیریتی درست در پی رفع مشکلات پیش روی این بیمارستان که هدفی جز خدمت رسانی در راستای سلامت مردم ندارد برآیند تا شاهد تحولات درمانی زیادی در سطح شهرستان باشیم چرا که در سالهای پس از انقلاب تاکنون شاهد بوده ایم که علاوه براینکه هیچ بیمارستان جدیدی در دزفول احداث نشده بلکه در سال های گذشته دو بیمارستان «یازهرا» و «افشار» نیز تعطیل شده اند که همین امر موجب افزایش بی رویه بار درمانی در بیمارستان بزرگ دزفول شده است.
هر چند کوتاهی مسئولان و به ویژه عوامل هیئت مدیره بیمارستان حکمت به دلیل آغاز کردن ساخت و ساز بدون توجه به اخذ ۱۰۰ درصدی مجوزهای لازم نیز بر کسی پوشیده نیست اما حال که همه مسئولان مربوطه همت به رفع موانع پیش روی ساخت این بیمارستان کرده اند باید منتظر ماند و دید که چه زمانی مجددا صدای ساخت و ساز بیمارستان در مجاورت ترمینال دزفول به گوش می رسد.
--------------------
پایان