50 مطلب آخر
محیط زیست : شیرابه ها و فاضلاب های بیمارستانی، تهدید سلامت آیندگان

شیرابه ها، فاضلاب ها و زباله های بیمارستانی قاتل و سم کشنده انسان و طبیعت هستند؛ سمی که محیط زیست را تحت تاثیر و سلامتی انسان ها را به خطر می اندازد و تهدید برای آیندگان است از این رو، تدبیری برای ساماندهی آن، از ضرورت ها محسوب می شود ................

تحلیل ما

متن کامل

 

شیرابه ها و فاضلاب های بیمارستانی، تهدید سلامت آیندگان


،شیرابه، عبارت است از مایعی بدبو به رنگ قهوه ای تیره که از داخل مواد زاید به خارج تراوش کرده و حاوی مواد محلول و معلق است. ترکیب شیرابه، زمانی که در اثر تجزیه مواد شیرابه از داخل آنها به خارج تراوش می کند، تمام مواد بیولوژیکی و شیمیایی موجود در مواد زاید را همراه دارد.


شیرابه ها، زباله های عفونی و فاضلاب های بیمارستانی عامل انتقال هزاران باکتری است که مدیریت صحیح در این راستا برای سلامت مردم و حفظ محیط زیست اهمیت بسزایی دارد.


رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی رشت گفت: فاضلاب های بیمارستانی، سلامت مردم این کلانشهر را به مخاطره انداخته و موجب آلودگی رودخانه ها شده است.


فاطمه شیرزاد زندگی در محیط سالم را حق طبیعی همه انسان ها و حقوق شهروندی دانست و اضافه کرد: فاضلاب های بیمارستانی و دفن زباله بایستی مطابق با اصول و چارچوب قانونی انجام گیرد.


وی با بیان این که فاضلاب های بیمارستانی در کنار فاضلاب های خانگی و صنعتی یکی از منابع آلوده کننده رودخانه ها هستند، اظهار کرد: فاضلاب های بیمارستانی در رشت، سلامت مردم و محیط زیست را سالیان سال به خطر انداخته است.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی رشت خاطر نشان کرد: راهکار ضروری در این حوزه ، جدی گرفتن احداث سیستم های دفن بهداشتی فاضلاب های بیمارستانی است.


وی با بیان این که در کلانشهر رشت تنها یک بیمارستان مربوط به تامین اجتماعی «200تختخوابی حضرت رسول اکرم(ص) »دارای تصفیه خانه بهداشتی دفن زباله بیمارستانی است، تصریح کرد: دیگر بیمارستان ها فاقد این سیستم هستند.


شیرزاد مدیریت صحیح دفن بهداشتی زباله ها و فاضلاب های بیمارستانی در رشت را مهم دانست و بیان کرد: برای حفظ محیط زیست و سلامت مردم، بایستی یک بار برای همیشه در راستای رفع این مشکل فکری اساسی شود.


وی جذب منابع مالی و اعتبارات ملی در این زمینه را حائز اهمیت دانست و یادآور شد: در این مورد عالی ترین مقام استان، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، نمایندگان گیلان در کمیسیون های مرتبط بهداشت و درمان بایستی تلاش بیشتری در جذب اعتبارات ملی برای رفع مشکل دفع بهداشتی فاضلاب های بیمارستانی انجام دهند.
وی با بیان این که بایستی با همفکری و تصمیم گیری یک بار برای همیشه مشکل فاضلاب های بیمارستانی را به اتمام برسانیم، تصریح کرد: این فاضلاب ها آلوده کننده رودخانه های زرجوب و گوهر رود و تالاب ها و تهدید کننده سلامت مردم هستند.


رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی کلانشهر رشت در ادامه ضرورت توجه به تفکیک زباله از مبدا را مهم دانست و اظهار کرد: با اقدامات فرهنگی و آموزشی می توان به سمت کاهش تولید زباله پیش رفت.


وی به بیان چند ماده از قانون مدیریت پسماند پرداخت و تصریح کرد: بر اساس ماده 18 قانون مدیریت پسماند، در شرایطی که آلودگی خطر فوری برای محیط و انسان دارد؛ با اخطار سازمان مدیریت پسماند و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، متخلفان و عاملان آلودگی موظفند فوری اقداماتی را که منجر به بروز آلودگی و تخریب محیط زیست می شود، متوقف کرده و بلافاصله اقدام به رفع آلودگی و پاکسازی محیط کنند.


رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی کلانشهر رشت ادامه داد: در ادامه ماده 18 قانون مدیریت پسماند آمده که در صورت استنکاف، مرجع قضایی خارج از نوبت به موضوع رسیدگی و متخلفان و عاملان علاوه بر پرداخت جریمه تعیین شده، ملزم به رفع آلودگی و پاکسازی خواهند نمود.
وی بیان داشت: همچنین ماده 13 قانون مدیریت پسماند، مخلوط کردن پسماندهای پزشکی با سایر پسماندها، تخلیه و پخش آنها در محیط یا فروش، استفاده و بازیافت این نوع پسماندها را ممنوع کرده است.


*** تبدیل همه زباله های عفونی بیمارستان های گیلان به غیرعفونی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در گفت وگو با ایرنا، با تقسیم بندی زباله های بیمارستانی به دو دسته عادی و ویژه گفت: برخی از زباله های بیمارستانی، عادی است که برای دفن تحویل شهرداری می شود.
محمدرضا نقی پور افزود: بخش دیگر از زباله ها با عنوان ویژه شامل زباله های عفونی، در فرآیندی در داخل بیمارستان ها، تبدیل به زباله های غیرعفونی می شود.


وی بیان داشت: طبق قانون، تولید کننده زباله های عفونی، بایستی زباله را تبدیل به غیرعفونی کرده و به شهرداری تحویل دهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان خاطر نشان کرد: در زمان حاضر تمام زباله های عفونی بیمارستان های گیلان در همان محل (بیمارستان) تبدیل به غیرعفونی می شود.
وی با بیان این که ما دستگاهی به عنوان زباله سوز نداریم و به کار بردن این اصطلاح اشتباه است، اظهار کرد: در واقع دستگاهی که مورد استفاده قرار می دهیم، دستگاه بی خطر ساز (اتوکلاو) است که کار ضدعفونی را انجام می دهد.
نقی پور بیان داشت: در زمان حاضر هیچ بیمارستانی در سطح کلانشهر رشت، زباله های عفونی را رها نمی کند بلکه با غیرعفونی کردن زباله ها، آنها را تحویل شهرداری می دهد.
وی با بیان این که در شهرستان های مختلف گیلان نیز به هیچ وجه زباله های عفونی بیمارستان ها رها نمی شود، تصریح کرد: بیشتر بیمارستان ها دارای دستگاه اتوکلاو هستند، تنها چند بیمارستان جدید از این دستگاه برخوردار نیستند که آنها نیز برای غیرعفونی کردن زباله هایشان با بخش خصوصی قرارداد بسته اند.


نقی پور با بیان این که بخش های خصوصی شامل مطلب ها و آزمایشگاه ها نیز بایستی برای دفن بهداشتی زباله های عفونی اهتمام داشته باشند، تصریح کرد: طبق قانون این کار بایستی انجام گیرد تا زباله های عفونی به غیرعفونی تبدیل و بعد برای دفن، تحویل شهرداری شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با بیان این که در این رابطه نظارت کامل از بخش خصوصی انجام می گیرد، اظهار کرد: علاوه بر نظارت ، از بخش خصوصی حمایت نیز می کنیم.


وی افزود: از تابستان سال 92 تا تابستان 94 ، بنا به دلایلی از جمله خرابی برخی از دستگاه ها اتوکلاو، بخشی از زباله های عفونی بیمارستانی (در انبار سراوان متعلق به دانشگاه علوم پزشکی) دپو شده بود که تاکنون 300 تن از این زباله ها بی خطر شده و بقیه نیز طی ماه های آینده، بی خطر شده و مشکل دپوی زباله های عفونی در سایت سراوان دانشگاه مرتفع می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان یادآور شد: به هیچ وجه در لندفیل سراوان، زباله های عفونی بیمارستانی رها نمی شود.


***مشکل اصلی، فاضلاب های بیمارستانی است
نقی پور در ادامه با تاکید بر این مطلب که زباله های بیمارستانی مشکل و خطری برای سلامت مردم و محیط زیست ایجاد نمی کند و دفن این زباله ها کاملا بهداشتی است، تصریح کرد: در زمان حاضر مشکل اصلی ما، فاضلاب های بیمارستانی است.
این مسئول بهداشتی گیلان بیان داشت: فاضلاب ها مشکل اصلی استان است و فاضلاب های بیمارستانی نیز بخشی از این مشکل به شمار می رود.
وی خاطرنشان کرد: بیمارستان های پورسینا و رازی رشت، سالیان سال است که به بهره برداری رسیده و سیستم فاضلاب ندارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان این که تنها پنج بیمارستان گیلان به سیستم فاضلاب تجهیز شده اند، تصریح کرد: در کلانشهر رشت هیچ کدام از بیمارستان های دانشگاه، سیستم فاضلاب ندارند.


وی با بیان این که بیش از 200 میلیارد ریال برآورد اولیه برای تجهیز سیستم فاضلاب بیمارستانی پیش بینی شده، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای احداث سیستم فاضلاب بیمارستانی اولویت بندی کرده که در زمان حاضر بیمارستان های رازی و پورسینا در اولویت احداث این سیستم قرار گرفته است.
وی بیان داشت: برای تحقق این مهم از سوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان، با مشاور قرارداد بسته شده که در آینده نزدیک، عملیات اجرایی احداث فاضلاب در یکی از بیمارستان های رازی و پورسینا آغاز می شود.


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان خاطرنشان کرد: 10 میلیارد ریال اعتبار نیز امسال از سوی استاندار گیلان برای احداث سیستم فاضلاب بیمارستانی اختصاص داده شده است.

*** رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان نیز شنبه گذشته در جلسه پدافند غیرعامل کارگروه بهداشت و سلامت استان گفته بود، پراکندگی بیمارستان ها جزء مهمترین چالش های این دانشگاه است به طوری که در زمان حاضر، هفت بیمارستان در رشت فعال است که کار یک بیمارستان را انجام می دهند.


شاهرخ یوسف زاده چابک با بیان این که فعالیت یک بیمارستان جامع ، می تواند کار همه بیمارستان ها در سطح کلانشهر رشت را انجام دهد، اظهار کرد: سیاست آتی دانشگاه نیز در راستای فعالیت یک بیمارستان هزار تختخوابی در سایت لاکان و یک بیمارستان جامع در داخل شهر رشت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان خاطر نشان کرد: با تحقق این مهم در زمینه دفن زباله ها و پساب های بیمارستانی نیز نظارت و مدیریت بهتری انجام می گیرد.


وی با اشاره به پساب ها و زباله های عفونی در سراوان رشت تصریح کرد: از گذشته تدابیری برای رفع این مشکل اندیشیده شده که جزء چالش هاست و تمام تلاش مان را به کار گرفته ایم تا با همکاری محیط زیست این مسئله را مرتفع کنیم.
وی با بیان این که برای رفع این مشکل به کمک استانداری نیاز است، تصریح کرد: هر روز که بگذرد و بر این آلودگی ها افزوده شود، کم لطفی و تهدیدی است که نسبت به آیندگان خواهیم داشت.

----------------

پایان

منبع : خبرگزاری ایرنا تاریخ : ۱۳۹۵/۴/۳۰ تعداد بازدیدکنندگان : 3023

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1996
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 4066
بازدید امسال : 799549
بازدید کل : 37166622

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش