50 مطلب آخر
عفونت بیمارستانی : تاثیر پساب، پسماند، آشپزخانه وتغذیه بیماران درعفونتهای بیمارستانی

تفکیک پسماندهای بیمارستانی ،  مدیریت پسماند چه داخل و چه خارج بیمارستان  ،  تفکیک زباله های بیمارستانی و بی خطرکردن آنها ، نظارت بر حمل کننده های زباله های بیمارستانی ، کیفیت نامناسب غذای بیمار که از سوی همراه بیمار تهیه می شود و آلودگی های سیستم های آشپزخانه ای و ... همگی میتوانند از دلایل ایچاد یا گسترش عفونتهای بیمارستانی باشند ..............

عفونت و خطاهای بیمارستانی در بهترین بیمارستان های دنیا نیز اتفاق می افتد و عدد آن بالاست؛ در برخی بیمارستان های کشور، گزارش عفونت بیمارستانی نزدیک به صفر است و این به خاطر آن نیست که وضعیت بیمارستان های ما از بیمارستان های دنیا بهتر است بلکه به این خاطر است که عفونت ها را گزارش نمی کنیم ..................

تحلیل ما

متن کامل

 

تاثیر پساب و پسماند تا آشپزخانه و تغذیه بیمارستانها در عفونتهای بیمارستانی

 

مدیرکل مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت: 60 درصد بیمارستان های کشور توانسته اند پساب بیمارستانی را مدیریت کنند اما 30 تا 40 درصد بیمارستان های کشور نیاز به توجه جدی برای مدیریت پساب ها دارند.

خسرو صادق نیت در ششمین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون در سالن همایش های رازی افزود: برای کنترل پساب های بیمارستانی ، فعالیت جدی آغاز شده است اما لازم است که قبل از رفع مساله پساب ها به بیمارستان ها ، مجوز تاسیس داده نشود.


وی خاطرنشان کرد: همچنین تفکیک پسماندهای بیمارستانی یکی از اقدامات مهم بیمارستان ها به شمار می رود چراکه عدم مدیریت پسماند چه داخل و چه خارج بیمارستان می تواند محیط زندگی افراد را آلوده سازد.
وی اضافه کرد: به عنوان نمونه ، مطالعه 15 سال پیش نشان می دهد که به خاطر مواجهه کارگران شهرداری با پسماندهای بیمارستانی، شیوع هپاتیت بی( B )در آنان بیشتر از سایر اقشار بود اما اکنون تفکیک زباله های بیمارستانی و بی خطرکردن آنها در سلامت شاغلان بیمارستان و نیز حمل کننده های زباله ها ، نقش موثری داشته است.
به گفته مدیرکل مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ، حدود 60 درصد بیمارستان ها تفکیک پسماندهای خود را خوب انجام می دهند اما مدیریت بیش از 35 تا 37 درصد آنها در حد قابل قبول است و فعالیت 2 تا سه درصد بیمارستان ها در مدیریت پسماندها مناسب نیست.
صادق نیت تاکید کرد: پسماندهای بیمارستانی با کمک استانداردها باید بی خطر شوند؛ حدود 90 درصد بیمارستان های کشور دستگاه بی خطرساز پسماند را دارند و دستگاه های بی خطرساز 6 تا 7 درصد بیمارستان ها دچار نقص است و 2 تا سه درصد بیمارستان ها نیز هنوز این دستگاه ها را تهیه نکرده اند.
وی با اشاره به نتایج یک مطالعه طی 2 هفته گذشته در تهران اظهار کرد: این مطالعه نشان داد که زباله های خروجی دستگاه های بی خطرساز بیمارستان های تهران در حد استریل است اما این موفقیت باید تداوم یابد.



**عفونت بیمارستانی و شدیدتر شدن بیماری دربیمارستان
مدیرکل مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به عفونت بیمارستانی اشاره کرد و گفت: پنج تا 10 درصد مراجعان بیمارستانی در مرکز درمانی دچار بیماری های شدیدتر و عفونت می شوند.
صادق نیت افزود: عفونت و خطاهای بیمارستانی در بهترین بیمارستان های دنیا نیز اتفاق می افتد و عدد آن بالاست؛ در برخی بیمارستان های کشور، گزارش عفونت بیمارستانی نزدیک به صفر است و این به خاطر آن نیست که وضعیت بیمارستان های ما از بیمارستان های دنیا بهتر است بلکه به این خاطر است که عفونت ها را گزارش نمی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر بهداشت محیط و عفونت های بیمارستانی مغفول بماند بیماران را دچار آسیب می کند.



**نقش آشپزخانه و غذای بیمارستان در عفونت بیمارستانی

مدیرکل مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در ادامه به نقش آشپزخانه و غذاهای بیماران در عفونت بیمارستانی اشاره کرد و گفت: کیفیت نامناسب غذای بیمار که از سوی همراه بیمار تهیه می شود، موجب تحت الشعاع قرار گرفتن خدمات بیمارستانی می شود.
صادق نیت خاطرنشان کرد: البته کارشناسان محیط بصورت پاره وقت و حتی تمام وقت بر بهداشت غذاها در بیمارستان ها نظارت دارند.
مدیرکل مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد:مطالعات اخیر در آمریکا نشان داده است که مواجهات آسیب رسان برای کارکنان بیمارستان ها از کارگران کارخانه ها بیشتر است و هرچند کارکنان بیمارستان تلاش می کنند تا بیماران سلامت خود را بازیابند اما خودشان در پرآسیب زا ترین محیط کاری فعالیت می کنند و برای آنان تدبیری اندیشیده نشده است.
صادق نیت افزود: به طورمثال طی یک ماه گذشته شاهد از دست دادن چند تن از دستیاران پزشکی به خاطر بیماری های ناشی از محیط کارشان بودیم .
وی تاکید کرد : باید برای کسانی که در بیمارستان ها -به عنوان پیچیده ترین محیط کاری- فعالیت می کنند، برنامه داشته باشیم؛ تشکیل پرونده پزشکی می تواند به سلامت شاغلان بیمارستان ها کمک کند.
وی یادآور شد: شاغلان بیمارستانی در معرض خطرات گوناگونی از مواجهات شیمیایی و مواجهه با اشعه ها و عوامل بیولوژیکی تا برخوردهای فیزیکی همراهان بیمار قرار دارند.


ششمین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون که امروز آغاز شد، فردا ، هشتم شهریور به کار خود پایان می دهد.
برپایی نمایشگاه تجهیزات پزشکی و تقدیر از آثار و تحقیقات برتر و پیشگامان تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت از جمله تقدیر از پروفسور علیرضا یلدا چهره ماندگار رشته پزشکی (بیماری های عفونی) از برنامه های جانبی این کنگره بود.

------------------------------

پایان

منبع : خبرگزاری ایرنا تاریخ : ۱۳۹۵/۶/۷ تعداد بازدیدکنندگان : 3171

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 694
بازدید دیروز : 3309
بازدید این ماه : 19956
بازدید امسال : 19956
بازدید کل : 36387029

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش