رئيس انجمن روانپزشكى : كمبود ۹ هزار روانپزشك و ۳۰ هزار تخت روانپزشكى در كشور
براى ارائه خدمات روانپزشكى مناسب حداقل به ۴۰ هزار تخت روانپزشكى و ۱۰ هزار روانپزشك نياز داريم. اما اكنون فقط ۱۱ هزار تخت و حدود يكهزار و ۲۰۰ روانپزشك در كشور وجود دارد
قرار بود براى رفع كمبود تخت هاى روانپزشكى ۱۰ درصد تخت هاى همه بيمارستان هاى عمومى كشور به بيمارستان روانى اختصاص يابد اما هنوز اين امر محقق نشده است.
احمد جليلى با اشاره به اين كه هنوز روانپزشك كار آزموده نيز به ميزان كافى در كشور وجود ندارد ، افزود : نظام جذب روانپزشكان دركشور دچار اشكال است و اين دسته از پزشكان همانند پزشكان عمومى تلاش مى كنند كه در مراكز استان ها و شهرها فعاليت كنند در حالى كه نياز به روانپزشك در بيشتر نقاط كشور مشهود است.
وى گفت : برآورد ها حاكى از اين است كه ۱۵ تا ۲۰ درصد مردم به نوعى به يكى از انواع اختلالات روانى مبتلا هستند و افسردگى به عنوان شايع ترين اختلال روانى در كشور در ۱۳ تا ۱۴ درصد از افراد جامعه ديده مى شود .
.
.
منبع : روزنامه ایران ۲۷/۶/۸۶
كمبود 9 هزار روانپزشك و 30 هزار تخت روانپزشكي در كشور
رئيس انجمن روانپزشكي ايران گفت: براي ارائه خدمات روانپزشكي مناسب به مردم حداقل به 40 هزار تخت روانپزشكي و 10 هزار روانپزشك نياز داريم در حالي كه فقط 11 هزار تخت روانپزشكي و حدود 1200 روانپزشك در كشور وجود دارد
احمد جليلي افزود: طي سالهاي گذشته در وزارت بهداشت اقدامات نسبتاً خوبي در حوزه تحقيقات روانپزشكي انجام شده است اما متأسفانه هنوز حوزه سلامت روان در ساختار اجرايي كشور جايگاه مناسبي ندارد و براي جبران عقبماندگيها در اين حوزه نيازمند اقدامات زيربنايي در كشور هستيم.
وي ادامه داد: طي 2 سال گذشته با حضور آقاي دكتر رزاقي در اداره كل سلامت روان وزارت بهداشت تلاشهاي قابل توجهي براي بهبود خدمات روانپزشكي در كشور انجام شد يك نمونه آن تلاشهايي است كه براي تدوين ضوابط و استانداردهاي بيمارستانهاي روانپزشكي بود، با وجود اين بسياري از اين تلاشها به نتيجه مطلوب نرسيد و به هر حال آقاي دكتر رزاقي مدير كل اين اداره و خانم دكتر رحيمي رئيس اداره سلامت روان وزارت بهداشت طي 2 ماه گذشته هر دو از وزارت بهداشت رفتند.
رئيس اداره سلامت روان وزارت بهداشت اضافه كرد: در زمان حاضر در حوزه خدمات روانپزشكي در كشور با كمبودهاي زيادي مواجهيم، تعداد كل تختهاي روانپزشكي در كشور اكنون در خوشبينانهترين برآورد از 11 هزار تخت تجاوز نميكند در حالي كه حداقل به 40 هزار تخت روانپزشكي در كشور نيازمنديم.
وي گفت: هزينه ايجاد تختهاي روانپزشكي بالاست، نيم قرن در كشور تلاش شده است كه نتيجه آن وجود 11 هزار تخت روانپزشكي است بنابراين اگر بخواهيم اين كمبود را جبران كنيم نيازمند اعتبار و بودجه مناسبي در هر سال هستيم كه متأسفانه چنين اعتباري در زمان حاضر وجود ندارد.
وي اضافه كرد: براي رفع اين كمبود قراربود 10 درصد تختهاي بيمارستاني تمام بيمارستانهاي عمومي كشور به بستري بيماران رواني اختصاص يابد، اين كار دستور وزير بهداشت فعلي و چند وزير بهداشت قبلي را هم داشت اما در عمل چون خدمات روانپزشكي در مقايسه با ساير خدمات پزشكي سودآور نيست، حتي بيمارستانهاي دولتي هم اين دستور را اجرا نكردند شايد دليل آن اين باشد كه بيمارستانهاي دولتي هم بايد خودكفا باشند.
جليلي گفت: هنوز پرسنل روانپزشك كارآزموده در كشور به تعداد كافي نداريم كه بتوانيم جوابگوي نياز مردم به اين خدمات باشيم، بر اساس آمارهاي موجود احتمالاً حدود 1200 روانپزشك در كشور داريم در حالي كه حداقل به 10 هزار روانپزشك در كشور نياز داريم، دانشگاهها توان تربيت بيش از اين ميزان روانپزشك را ندارند و البته نظام جذب روانپزشكان در كشور نيز دچار اشكال است و روانپزشكان مانند پزشكان عمومي تلاش ميكنند در مراكز استانها و شهرها فعاليت كنند در حالي كه نياز به روانپزشك در اقصي نقاط كشور مشهود است.
رئيس انجمن روانپزشكي ايران ادامه داد: بر اساس برآوردهاي موجود بين 15 تا 20 درصد مردم به نوعي به يكي از اختلالات رواني دچار هستند ولي هر گاه ما اين آمار را اعلام ميكنيم سوء برداشت ميشود و تصور ميكنند ميخواهيم سياه نمايي كنيم در حالي كه اين آماري است كه كم و بيش در اكثر كشورهاي جهان وجود دارد، مهم نحوه برخورد با اين بيماران، رعايت بهداشت روان در جامعه و خانوادهها و خدماترساني مناسب به افرادي است كه به خدمات روانپزشكي نياز دارند.
به گفته وي افسردگي شايعترين اختلال رواني در كشور است كه حدود 13 تا 14 درصد افراد جامعه را در بر ميگيرد و البته اين بيماري شايعترين بيماري در بين زنان كشور است.
منبع - خبرگزاری فارس