50 مطلب آخر
محیط زیست : زباله‌سوزهاي سرطان‌زا در بيمارستان‌ها

چهل درصد بيمارستان‌هاي كشور زباله‌سوزهاي سرطان‌زا و غير‌استاندارد دارند   . . . . .    نظر كارشناسي وزارت بهداشت اين است كه استفاده از دستگاه‌هاي زباله سوز در نهايت براي سلامت جامعه مشكل‌ساز است     . . . . . .      بررسي‌ها نشان مي‌دهد دستگاه‌‌هاي زباله‌سوز موجب توليد گازهاي سمي از جمله CO ، ‌SO2 و هوي متال‌ها مانند سرب، فلزات سنگين و هيدروكربون‌هاي حلقوي سرطان‌زا مي‌شوند.

رئيس مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت گفت: 40 درصد بيمارستان‌هاي دولتي و خصوصي از قديم زباله‌سوزهايي دارند كه از نظر وزارت بهداشت همه آن‌ها آلوده كننده محيط زيست و توليد كننده مواد سرطان‌زا هستند    . . . . . .      زباله‌سوزها، هم گران‌تر از ساير روش‌هاي بي‌خطرسازي غير‌سوز هستند و هم رعايت استانداردهاي زيست محيطي كه تضمين كننده سلامت، ايمني و آلوده نبودن آن باشد در اين نوع دستگاه‌ها بسيار سخت است به همين علت در تمام دنيا به سمت حذف زباله‌سوزها پيش مي‌روند    . . . . . . .    تمركز وزارت بهداشت براي دفع بهداشي زباله‌هاي بيمارستاني خريد و نصب دستگاه‌هاي اتوكلاو است اما بر اساس ماده 5 و ماده 11 آئين‌نامه دفع زباله‌هاي بيمارستاني اگر بيمارستاني پول داشته باشد و بتواند همه ضوابط و استانداردهاي تعيين شده را رعايت كند، وزارت بهداشت از خريد و نصب دستگاه‌هاي زباله‌سوز ممانعت نمي‌كند    . . . . . . .    سال گذشته با استفاده از اعتبارات دانشگاه‌هاي علوم پزشكي به ميزان 5/2 برابر اعتبار دولتي كه براي خريد دستگاه‌هاي غير‌سوز در اختيار وزارت بهداشت بود براي خريد اين دستگاه‌ها هزينه كرديم و با استفاده از اين اعتبار قرارداد خريد 60 دستگاه غير‌سوز بسته شد كه تا آخر امسال همه اين دستگاه‌ها نصب مي‌شود    . . . . . .     با وجود اين‌كه مسئله زباله‌هاي بيمارستاني به بحث داغ رسانه‌ها مبدل شده است ولي انواع ديگر زباله‌ها و مواد زائد جامد ديگري نيز در سطح محيط وجود دارند كه به كلي مورد غفلت و بي‌توجهي هستند در حالي كه خطر آن‌ها كم‌تر از زباله‌هاي بيمارستاني نيست. 

لطفآ جهت روءیت ما بقی خبر ٬ بر روی کلمهء   ادامهء متن در ذیل این کادر کلیک فرمایید :

تحلیل ما

متن کامل

40درصد بيمارستان‌هاي كشور زباله‌سوزهاي سرطان‌زا و غير‌استاندارد دارند

رئيس مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت گفت: 40 درصد بيمارستان‌هاي دولتي و خصوصي از قديم زباله‌سوزهايي دارند كه از نظر وزارت بهداشت همه آن‌ها آلوده كننده محيط زيست و توليد كننده مواد سرطان‌زا هستند.

احمد جنيدي افزود: زباله‌سوزها، هم گران‌تر از ساير روش‌هاي بي‌خطرسازي غير‌سوز هستند و هم رعايت استانداردهاي زيست محيطي كه تضمين كننده سلامت، ايمني و آلوده نبودن آن باشد در اين نوع دستگاه‌ها بسيار سخت است به همين علت در تمام دنيا به سمت حذف زباله‌سوزها پيش مي‌روند.


وي ادامه داد: تمركز وزارت بهداشت براي دفع بهداشي زباله‌هاي بيمارستاني خريد و نصب دستگاه‌هاي اتوكلاو است اما بر اساس ماده 5 و ماده 11 آئين‌نامه دفع زباله‌هاي بيمارستاني اگر بيمارستاني پول داشته باشد و بتواند همه ضوابط و استانداردهاي تعيين شده را رعايت كند، وزارت بهداشت از خريد و نصب دستگاه‌هاي زباله‌سوز ممانعت نمي‌كند.


جنيدي گفت: سال گذشته با استفاده از اعتبارات دانشگاه‌هاي علوم پزشكي به ميزان 5/2 برابر اعتبار دولتي كه براي خريد دستگاه‌هاي غير‌سوز در اختيار وزارت بهداشت بود براي خريد اين دستگاه‌ها هزينه كرديم و با استفاده از اين اعتبار قرارداد خريد 60 دستگاه غير‌سوز بسته شد كه تا آخر امسال همه اين دستگاه‌ها نصب مي‌شود.


رئيس مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت افزود: نظر كارشناسي وزارت بهداشت اين است كه استفاده از دستگاه‌هاي زباله سوز در نهايت براي سلامت جامعه مشكل‌ساز است، بررسي‌هاي ما نشان مي‌دهد دستگاه‌‌هاي زباله‌سوز موجب توليد گازهاي سمي از جمله CO ،‌SO2 و هوي متال‌ها مانند سرب، فلزات سنگين و هيدروكربون‌هاي حلقوي سرطان‌زا مي‌شوند.


وي گفت: با وجود اين‌كه مسئله زباله‌هاي بيمارستاني به بحث داغ رسانه‌ها مبدل شده است ولي انواع ديگر زباله‌ها و مواد زائد جامد ديگري نيز در سطح محيط وجود دارند كه به كلي مورد غفلت و بي‌توجهي هستند در حالي كه خطر آن‌ها كم‌تر از زباله‌هاي بيمارستاني نيست.


جنيدي افزود: زباله‌هاي صنعتي و كشاورزي دو دسته مهم از اين نوع زباله‌ها هستند كه در اكثر قريب به اتفاق شهرها از سوي سازمان حفاظت از محيط زيست محلي براي دفع اين زباله‌ها تعيين نشده است.


وي گفت: اكثر اين زباله‌ها سمي است و با توجه به ماندگاري آن‌ها در محيط زيست با ورود آلودگي‌هاي شيميايي، حشره‌كش‌ها و فلزات سنگين به محيط زيست سلامت انسان و ساير موجودات را به خطر مي‌اندازند و در مواردي موجب آلودگي آب‌هاي زير‌زميني مي‌شوند.


وي افزود:‌ در اكثر موارد اين زباله‌ها با زباله‌هاي شهري مخلوط مي‌شوند كه نمونه آن در كهريزك است، اكنون مخلوط شدن اين زباله‌ها با زباله‌هاي شهر استخر بزرگي از شيرابه را كه حاوي انواع ميكروب‌ها، سموم و مواد شيميايي است به وجود آورده و آلودگي خاك، آب‌هاي زير‌زميني و حتي هوا را با ورود گازهاي خروجي باعث شده است.

 
وي گفت: مسئله ديگر ساخت كودهاي كمپوست از همه انواع زباله‌هاي شهري است كه مواد بايو‌كمپوست مانند زباله‌هاي كشاورزي، داروها، مواد شيميايي، خون‌ها و مواد قابل فساد را هم شامل مي‌شود و به اين ترتيب كودهاي كمپوست كه مي‌تواند براي محيط زيست مفيد باشد در عمل مضر محيط زيست است.

منبع : خبرگزاری فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۸۶/۸/۶ تعداد بازدیدکنندگان : 5848

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1555
بازدید دیروز : 8754
بازدید این ماه : 43371
بازدید امسال : 731705
بازدید کل : 37098778

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش