فاز عملياتي مقاوم سازي بيمارستانهاي كشور از امسال آغاز ميشود
وزير بهداشت با اعلام وجود 15هزار تخت بيمارستاني از رده خارج در كشور، گفت: فاز مطالعاتي مقاوم سازي بيمارستانهاي كشور طي دو سال گذشته انجام شد و فاز عملياتي آن از امسال آغاز ميشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، كامران باقري لنكراني در حاشيه مراسم انعقاد تفاهمنامه همكاري وزارت بهداشت با شوراي عالي استانها در جمع خبرنگاران، افزود: نيمي از بيمارستانهاي دولتي كشور نوساز هستند و در سالهاي اخير در شرايطي ساخته شده اند كه آيين نامه مربوط به مقاوم سازي ساختمانها در كشور اعمال شده است.
وي گفت: با وجود اين بيمارستانهاي فرسوده و غير مقاوم هم داريم و حدود 15 هزار تخت بيمارستاني از مجموع 87 هزار تخت بيمارستاني كشور با عمري بيش از 50 سال كاملاً از رده خارج هستند.
وي افزود: براي اصلاح وضع بيمارستانهاي كشور و مقاوم سازي آنها از 3 سال پيش مطالعات فني و محاسبات اعتباري آن انجام شد و تلاش شد تا با تشخيص نقاط حساس بيمارستانها، الگوي مقاوم سازي بيمارستانهاي و مدل سازي لازم براي اين كار انجام شود.
وزير بهداشت گفت: علاوه بر آن بخشي از اعتبار مربوط به پدافند غير عامل نيز براي مقاوم سازي بيمارستانها هزينه ميشود و در مجموع طي 3 سال گذشته فاز مطالعاتي مقاوم سازي بيمارستانها انجام شد و از امسال وارد فاز عمليات اجرايي مقاوم سازي بيمارستانهاي ميشويم.البته محدوديتهاي منابع در مقاوم سازي بيمارستانها همچنان وجود دارد كه اميدواريم حل شود.
وي افزود: در مورد بيمارستانهاي خصوصي هم به جز آنها كه نوساز هستند در مورد بقيه اين مطالعات انجام شده است و تذكرات لازم براي مقاوم سازي آنها به مسئولان اين بيمارستانها داده شده است.
وزير بهداشت در پاسخ به پرسش خبرنگار اجتماعي فارس نيز در مورد آييننامه قانون پسماندها گفت: قانون پسماندها براي اجرا نيازمند آيين نامه هاي متعدد است كه آيين نامه اجرايي مواد 5 و 11 آن از جمله مهمترين اين آييننامههاست كه متاسفانه با گذشته چندين سال از تصويب اين قانون در مجلس در دولت گذشته نسبت به تصويب اين آيين نامه كوتاهي شده است و فرصتهاي زيادي براي اجراي اين قانون از دست رفت.
وي افزود: خوشبختانه اكنون اين آييننامه ها با همكاري دستگاههاي مختلف مرتبط در دولت نهم تدوين شده است و اكنون در كميسيون زير بنايي دولت در دست بررسي است و پس از تاييد نهايي به صحن دولت براي تصويب نهايي و ابلاغ ميآيد.
باقري لنكراني گفت: در آيين نامه هاي اجرايي قانون پسماندها وظايف هر دستگاه مشخص شده است و هر دستگاه موظف شده است كه پسماندهاي ويژه توليدي خود را بي خطرسازي كند تا بعد مانند زبالههاي عادي در مورد دفع آن اقدام شود.
وزير بهداشت افزود: وزارت بهداشت علاوه بر پسماندهاي بيمارستاني چون متولي سلامت كشور است از نظر تخصصي بر نحوه امحاي همه انواع پسماندها نظارت دارد و نظر تخصصي خود را به سازمان محيط زيست براي پيگيري موضوع اعلام ميكند و خوشبختانه همكاري نزديكي در اين مورد بين وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محيط زيست وجود دارد.
منبع : خبرگزاری فارس