50 مطلب آخر
انواع تخت ویژه : آي‌سي‌يو؛ تخت همچنان كمياب در تهران

احداث يك تخت‌ آي سي يوي استاندارد با در نظر داشتن چند فاكتور از قبيل فضا، نيروي انساني و تجهيزات مكمل اين تخت‌ها، بالاي يكصد ميليون تومان هزينه مي‌برد

بنا بر اعلام وزارت بهداشت، تعداد تخت‌هاي آي‌سي‌يو    از هزار و 514 تخت در سال 83 به3 هزار و 965 تخت در سال 86 رسيده است؛ اما با وجود اين افزايش چشمگير، گذشته از نبود تخت آي‌سي‌يو در بيمارستان‌هاي دولتي، تخت آي‌سي‌يو در بيمارستان‌هاي خصوصي نيز در مواردي به سختي يافت مي‌شود و حتي افرادي كه از نظر مالي مشكلي ندارند، از بستري كردن بيماران خود كه در وضعيت بحراني هستند، حتي با مبالغ كلان ناكام مي‌مانند.

2 هزار تخت آي‌سي‌يو اگر اضافه شده باشد، در مناطق محروم و مناطقي كه اساسا چنين امكاني نداشته‌اند، مستقر شده و از همين رو، افزايش اين امكانات در شهرهاي بزرگ كمتر حس مي‌شود.

براي مطلوب شدن شرايط مراقبت‌هاي ويژه بايد تعداد تخت‌هاي آي‌سي‌يو به دو برابر افزايش يابد؛ اگرچه مشكل فقط كمبود بودجه براي احداث اين تخت‌ها نيست بلكه عدم مديريت صحيح، توزيع غلط و... نيز اين مشكلات را دوچندان مي‌كند.

جهت رویت مابقی این تحلیل  ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  کلیک فرمائید :

تحلیل ما

متن کامل

آي‌سي‌يو؛ تخت همچنان كمياب در تهران

 


اگرچه يكي از مهم‌ترين وعده‌هاي مسئولان وزارت بهداشت در سال 86، افزايش تخت‌هاي آي‌سي‌يو بود، اما سال به پايان خود نزديك مي‌شود و هنوز تغيير محسوسي اتفاق نيفتاده.

بيماران همچنان چشم‌انتظار تخت هاي آي سي يو هستند و اگر هم به تعدادي كه وزارت بهداشت قول داده‌بود، تخت اضافه شده باشد، نحوه توزيع نامناسب آنها باعث شده مردم تفاوتي بين گذشته و حال حس نكنند.

به‌رغم نقش حياتي بخش مراقبت‌هاي ويژه در بيمارستان‌هاي عمومي، كمبود تخت و پزشكان و متخصصان مربوطه، از بزرگترين ضعف‌هاي مراكز درماني كشور است كه همواره مورد انتقاد مردم بوده است.

دكتر احمد رضا سروش، قائم مقام رياست بيمارستان شريعتي و متخصص جراحي، در اين خصوص به همشهري مي‌گويد: احداث يك تخت‌ آي سي يوي استاندارد با در نظر داشتن چند فاكتور از قبيل فضا، نيروي انساني و تجهيزات مكمل اين تخت‌ها، بالاي يكصد ميليون تومان هزينه مي‌برد؛ لذا نگاه مسئولان در تخصيص بودجه بايد معطوف به اين موضوع باشد.

كارشناسان مي‌گويند تهران شهري بزرگ و مهاجر پذير است و مهاجران ضمن اينكه خودشان خدمات درماني و بهداشتي را دريافت مي‌كنند والدين و اقوام شان را هم نيز روانه تهران مي‌كنند.

به اين ترتيب، حداقل در تهران، كسي انتظار ندارد كه بيماران چند روز در اورژانس، منتظر تخت آي‌سي‌يو بمانند. از سوي ديگر، اميد به زندگي نيز افزايش يافته و بيماراني كه قبلا فوت مي‌شدند در حال حاضر با داشتن گاهي چندين بيماري پيچيده، زنده مي‌مانند و به اين ترتيب نياز به بستري در اين نوع تخت‌ها نسبت به سال‌هاي قبل، افزايش يافته است.

دكتر سروش اضافه مي‌كند: يك دليل مهم ديگر درخصوص ضرورت افزايش تخت هاي  ‌آي سي يو، بحث پيوند اعضا و شيمي درماني و... است كه در حال حاضر نسبت به زمان قبل افزايش داشته و همه اين موارد به نوعي به مراقبتهاي ويژه نيازمندند.

با همه اين اوصاف، هنوز هم گاهي بيماران به علت كمبود تخت در بخش‌ها 15 تا 20 روز در اورژانس بستري مي‌مانند و اين امر موجب اشغال تخت‌هاي اورژانس و نارضايتي بيماران مي‌شود.

اورژانس هماهنگ نيست

قائم‌مقام بيمارستان شريعتي تهران، مي‌گويد: حل مشكلات حوزه سلامت و استانداردسازي اورژانس‌ها نيازمند بودجه، پشتيباني، فضا و نيروي انساني استاندارد است و نمي‌توانيم از يك سامانه انتظار كارايي مناسب داشته باشيم در حالي كه امكانات كافي در اختيار آنها قرار نمي‌دهيم.

او از سامانه توزيع بيماران توسط اورژانس‌ تهران انتقاد مي‌كند و مي‌گويد: بار‌ها از اورژانس تهران خواسته‌ايم تا بيماران بدحال را با هماهنگي بيمارستان منتقل كنند تا بيمارستان نيز امكانات لازم را براي پذيرش آنها مهيا كند، اما متأسفانه آنها بدون اطلاع از امكانات و شرايط بيمارستان بيماران را منتقل مي‌كنند.

به گفته او، گاهي شرايط به گونه‌اي است كه 5 بيمار در روز براي آي‌سي‌يو به بيمارستان مراجعه مي‌كنند، در حالي كه بيمارستان تختي براي پذيرش آنها ندارد.

به همين دليل است كه كارشناسان مي‌گويند سامانه توزيع بيماران اورژانس در سطح شهر را بايد هرچه‌سريع‌تر هوشمند كرد تا با در نظر گرفتن توان سرويس دهي بيمارستان بيمار به آن منتقل شود.

قائم مقام بيمارستان شريعتي با بيان‌اين‌كه در غيراين صورت بيمار را به مركزي منتقل كرده‌ايم كه هيچ امكان و توان سرويس دهي ندارد و اورژانس‌ ما تنها محل تراكم بيماران مي‌شود، مي‌گويد: در بيمارستان‌هاي دولتي كه وظايف مختلفي از قبيل درمان بيماران، پژوهش، آموزش دانشجو، تربيت فلو و پذيرش بيماران مختلف را برعهده دارند، نمي‌توان به حجم زيادي از بيماران خدمات مناسب ارائه داد.

وي با اشاره به اينكه بسياري از مسئولين بهداشت و درمان كشور نگاه ويژه‌اي به اورژانس كشور دارند، تأكيد مي‌كند: متأسفانه تنها توجه مسئولين بهداشت و درمان به اورژانس كافي نيست و حل مشكلات اورژانس نيازمند نگاه بالاتري در سطح كلان است؛ مجلس شوراي اسلامي، معاونت برنامه‌ريزي رئيس‌جمهور، شهر‌داري تهران، استانداري تهران و بسياري از سازمان‌هاي ديگر نيز بايد در حل اين مشكل كمك كنند.

افزايشي كه اثربخش نبوده است

دكتر محمد مهدي قيامت، رئيس انجمن بيهوشي نيز در اين خصوص به همشهري مي‌گويد: بر اساس ادعاي مسئولين وزارت بهداشت، تعداد تخت هاي‌ آي سي يو افزايش داشته است ولي اين افزايش نه اثر بخش بوده و نه قابل لمس، چون كمبود ما دراين حوزه خيلي بيشتر از اينهاست.

به گفته او، بر اساس استاندارد جهاني، اختصاص ۵ درصد از تختهاي هر بيمارستان به بخش مراقبت‌هاي ويژه ضروري است، درحالي كه در كشور ما تقريبا هيچ بيمارستان خصوصي و دولتي از استاندارد لازم برخوردار نيست.

به اعتقاد اين پزشك متخصص بيهوشي، درحالي‌كه بسياري از تخت‌هاي‌اي سي يو در بيمارستانهاي ما استاندارد لازم را ندارند و براي ارائه خدمات درماني كامل تجهيزاتشان تكميل نيست، مي‌گويد: 2 هزار تخت آي‌سي‌يو اگر اضافه شده باشد، در مناطق محروم و مناطقي كه اساسا چنين امكاني نداشته‌اند، مستقر شده و از همين رو، افزايش اين امكانات در شهرهاي بزرگ كمتر حس مي‌شود.

رئيس انجمن بيهوشي كشور با اشاره به اينكه در حال حاضر پيداكردن تخت آي‌سي‌يو براي بيمارستانها درصورت داشتن رابطه ممكن است، مي‌افزايد: در غيراين صورت بيماراني كه رابطه‌اي در بيمارستان‌ها و تشكيلات نظام درماني ندارند، جان خود را از دست مي‌دهند.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت، تعداد تخت‌هاي آي‌سي‌يو از هزار و 514 تخت در سال 83 به3 هزار و 965 تخت در سال 86 رسيده است؛ اما با وجود اين افزايش چشمگير، گذشته از نبود تخت آي‌سي‌يو در بيمارستان‌هاي دولتي، تخت آي‌سي‌يو در بيمارستان‌هاي خصوصي نيز در مواردي به سختي يافت مي‌شود و حتي افرادي كه از نظر مالي مشكلي ندارند، از بستري كردن بيماران خود كه در وضعيت بحراني هستند، حتي با مبالغ كلان ناكام مي‌مانند.

دكتر قيامت دراين باره مي‌گويد: متأسفانه هر روز شاهد مرگ تعداد زيادي از شهروندان ايراني در آمبولانس‌ها و راهروهاي بيمارستان‌ها هستيم؛ مرگ‌هايي كه تنها به‌دليل دست‌نيافتن به تخت‌هاي آي‌سي‌يو رخ مي‌دهد.

رئيس انجمن بيهوشي و مراقبت‌هاي ويژه معتقد است: براي مطلوب شدن شرايط مراقبت‌هاي ويژه بايد تعداد تخت‌هاي آي‌سي‌يو به دو برابر افزايش يابد؛ اگرچه مشكل فقط كمبود بودجه براي احداث اين تخت‌ها نيست بلكه عدم مديريت صحيح، توزيع غلط و... نيز اين مشكلات را دوچندان مي‌كند.

منبع : گزارش خانم مریم غفاری در همشهری انلاین

منبع : تاریخ : ۱۳۸۶/۱۲/۲۲ تعداد بازدیدکنندگان : 10941

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5514
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7584
بازدید امسال : 803067
بازدید کل : 37170140

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش