ورود تجهيزات پزشكي حجيم تقلبي از مرزهاي قانوني با مدارك جعلي
فارس - ۱۸/۹/۸۶
معاون ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت: بسياري از تجهيزات پزشكي بزرگ و حجيم تقلبي و غير استاندارد با جعل مدرك و فريب ماموران گمرك از مرزهاي رسمي وارد كشور ميشوند اما تجهيزات پزشكي تقلبي كوچك عموماً از مبادي غير رسمي وارد كشور ميشوند . سردار مهدي ابويي، معاون هماهنگي و برنامهريزي ستاد مبارزه با قاجاق كالا و ارز در حاشيه همايش شركتهاي مهندسي پزشكي در جمع خبرنگاران، افزود: تامين سلامت مردم موضوعي است كه به امنيت كشور نيز مربوط ميشود و در اين بين توليد و عرضه تجهيزات پزشكي استاندارد چه توليد داخل باشد و چه وارداتي نقش مهمي در تامين سلامت مردم دارد. وي گفت: با اين وجود مدتهاست شاهد اين هستيم كه خيلي از اقلام جعلي و تقلبي تجهيزات پزشكي كه استانداردهاي لازم را ندارند و اطلاعات شناسنامهاي آنها معلوم نيست كه در كجا توليد شدهاند و چه خصوصياتي دارند، وارد كشور ميشوند. وي ادامه داد: اغلب كالاهاي بزرگ و حجيم از مرزهاي رسمي و گمركي كشور با جعل مدرك و كم اظهاري و بد اظهاري كشور وارد كشور ميشوند كه عموماً از مرزهاي آبي كشور وارد ميشود و متاسفانه رفتار فريبنده وارد كننده و ضعف كنترلها در مبادي رسمي موجب ورود آنها به كشور ميشود. ابويي ادامه داد: گر چه اين كالاها از مبادي رسمي وارد كشور ميشوند اما به علت جعل مدارك در واقع قاچاق محسوب ميشوند؛ البته اقلام ريز و كم حجم معمولاً به علت راحتي حمل و نقلشان از مرزهاي زميني غير رسمي وارد كشور ميشوند و كمتر از مبادي رسمي وارد ميشود و هر ساله مقادير زيادي از اين كالاهاي قاچاق كشف ميشود. وي گفت: براي كنترل اين مسئله به درخواست وزارت بهداشت از حدود 5/1 سال پيش تدوين دستور العمل مبارزه با قاچاق تجهيزات پزشكي با همكاري وزارت بهداشت، گمرك، موسسه استاندارد و نيروي انتظامي در ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز شروع شد و اكنون پيش نويس اين دستور العمل نهايي شده و آماده تصويب و ابلاغ از سوي اين ستاد است كه احتمالاً تا پايان امسال يا بهار 87 ابلاغ ميشود. ابويي افزود: در اين دستورالعمل مقررارت مربوط به توليد، ورود، عرضه و حمل و نقل تجهيزات پزشكي مندرج شده است و حتي آموزش به مردم و مصرف كنندگان اين تجهيزات نيز پيش بيني شده است ضمن اينكه مجازاتهايي از جريمه نقدي تا حبس و حتي حبس ابد براي شركتها و افراد متخلف در عرصه تجهيزات پزشكي در نظر گرفته شده است كه با شكايت، وزارت بهداشت، گمرك يا نيروي انتظامي از سوي دادگاه حكم آن صادر ميشود. وي گفت: بر اساس اين دستورالعمل وزارت بهداشت موظف است همه كالاها و تجهيزات پزشكي را شناسنامه دار و كدبندي كند و بر روي آنها هلوگرام نصب كند، اجراي طرح كدگذاري تجهيزات پزشكي اين مزيت را دارد كه كاملاً مشخص ميكند هر كالاي پزشكي در كجا و توسط چه كسي توليد شده است، چه مشخصاتي دارد و از كجا وارد كشور شده است و مسير رديابي كالاها را آسان ميكند.
تعداد دستگاههاي دياليز در كشور كم است
فارس - ۱۸/۹/۸۶
مشاور معاونت سلامت وزارت بهداشت گفت: تعداد دستگاههاي دياليز نسبت به جمعيت بيماران كم است با اين حال در تلاشيم تا 5 سال آينده همه دياليزهاي كشور به روش دياليز بي كربنات انجام شود. ميترا مهدوي در همايش كميتههاي استاني بنياد امور بيماريهاي خاص، افزود: همه بيماران مزمن از جمله كليويها، تالاسميها، هموفيليها، بيماران مبتلا به ام اس، سرطانيها، افراد مبتلا به آلزايمر، صرع و ديابتيها، نيازمند حمايتهاي دائمي دولت هستند و نيابد در حمايت از آنها تفاوتي قائل شد. وي ادامه داد: البته واضح است كه اعتبارات دولت محدود است و دولت بايد بر اساس يك استراتژي مشخص براي تامين نياز اين بيماران اولويت بندي داشته باشد تا به بهترين نحو ممكن با حداقل منابع عدالت برقرار شود، هيچ كشوري حتي ثروتمندترين كشورهاي دنيا نيز نميتوانند تمام نياز بيماران را برآورده كنند اما توزيع امكانات بايد عادلانه باشد نميشود همه خدمات يك بيمار كليوي رايگان باشد اما فرد مبتلا به ام اس هيچ كمكي دريافت نكند. مهدوي گفت: رويكرد وزارت بهداشت اين است كه بر اساس اولويت بندي به بيماران خاص خدمت رساني كند اما هنوز به حد مطلوب نرسيدهايم، تعداد دستگاههاي دياليز در كشور كم است و متناسب با تعداد بيماران نيست، بسياري از اين دستگاهها خراب است و خوب كار نميكند به همين علت برنامهريزي شده است كه تا 5 سال آينده تمام اين دستگاهها نوسازي شوند و همه خدمات دياليز در كشور به روش دياليز بيكربنات انجام شود.
کیفیت تجهیزات پزشکی خارجی قابل مقایسه با تولیدات داخلی نیست
مهر - ۵/۹/۸۶
مدیر کل پشتیبانی درمان سازمان تامین اجتماعی گفت: در شرایط حاضر حداقل استانداردها در تجهیزات پزشکی تولید داخل رعایت می شود . دکتر محمد مهدی باباخانی گفت : تجهیزات و وسایل پزشکی تولید داخل گواهی نامه استاندارد را در اختیار دارند اما قابل مقایسه با کیفیت خارجی نیستند . وی تصریح کرد : به طور حتم کیفیت وسایل و تجهیزات پزشکی تولید خارج بهتر از تولید داخل است و این امر را نمی توان انکار کرد اما برای رسیدن به عملکرد آنان حرکت هایی در کشور آغاز شده است . مدیر کل پشتیبانی درمان سازمان تامین اجتماعی بر افزایش کیفیت تولیدات وسایل پزشکی در داخل کشور تاکید کرد و افزود: ایجاب می کند نسبت به بالا بردن کیفیت تجهیزات پزشکی و آنچه که با سلامت مردم سروکار دارد اقدامات گسترده ای آغاز شود. وی خاطر نشان کرد : در کشور ما به دلیل اینکه مردم به تولیدات داخل به خصوص در ارتباط با حوزه پزشکی و سلامت اعتماد ندارند ، وسایل پزشکی تولید خارج را ترجیح می دهند .
استفاده از كيسههاي خون جديد Prestorage از فردا آغاز ميشود
فارس - ۵/۹/۸۶
استفاده از كيسه هاي خون جديد به نام Prestorage كه واكنشهاي ايمولوژيك ناشي از مصرف فرآورده هاي خوني را كاهش ميدهد از فردا با حضور رئيس سازمان انتقال خون در زاهدان آغاز ميشود . با استفاده از كيسه خون Prestorage ، ميزان لكوسيت (گويچههاي سفيد) خون كه باعث بروز واكنشهاي تب و ايمونولوژيك در فرد دريافت كننده خون ميشود به شدت كاهش مييابد. در مرحله نخست به علت اينكه بيشترين مصرف گويچههاي قرمز در بين فرآوردههاي خوني، گروه هدف بيماران تالاسمي و مناطق تالاسمي خيز در نظر گرفته شده است استفاده از اين نوع كيسه خون جديد با تعداد 600 بيمار تالاسمي از مراكز تالاسمي خيز كشور و در عين حال محروم آغاز مي شود. بيماران تالاسمي در حال حاضر از خون شسته شده استفاده ميكنند. در اين فرآيند آنچه كه بيشتر كاهش پيدا ميكند، ميزان پلاسما است كه اين امر باعث كاهش عوارض آلرژيك شده و كاهش قابل توجه ميزان لكوسيت اتفاق نميافتد و عليرغم استفاده از فيلترهاي باليني بازهم در مقايسه با اين نوع فيلترها شاهد اثر بخشي كمتري هستيم. در حال حاضر در كشورهاي اروپاي غربي و آمريكاي شمالي، همه فرآوردههاي خوني به اين روش تهيه ميشود، هرچند كه هزينه- فايده آن براي همه خونهاي اهدايي اثبات نشده است. ولي بدون شك اين روش كمك شاياني به ارتقاي كيفيت گويچه قرمز كه بيشترين مصرف را در بين فرآوردههاي خوني دارد، ميكند.
اغلب داروهای بی حسی مورد استفاده در جراحی ها قدیمی است
مهر - ۱/۹/۸۶
رییس انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه ایران از قدیمی بودن اغلب داروهای بی حسی در اتاق های عمل بیمارستانهای کشور خبر داد . دکتر محمد مهدی قیامت، اظهار داشت: متاسفانه در بحث داروهای بی حسی که در جراحی ها مصرف می شود، کامل نیستیم و اغلب این داروها خیلی قدیمی است. همین مسئله سبب گردیده در استفاده از روش بی حسی که عوارض کمتری در جراحی دارد، عقب بمانیم . وی با تاکید بر ترجیح جهانی بر استفاده از داروهای بی حسی منطقه ای در جراحی ها، افزود: چنانچه از داروهای بی حسی مطمئن و استاندارد جهانی استفاده کنیم، قطعا نیازی به انجام بیهوشی عمومی در هنگام عمل جراحی نیست . رئیس انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه ایران با اشاره به نگاه متفاوتی که در ایران و جهان در خصوص استفاده از بیهوشی عمومی و بی حسی منطقه ای در هنگام انجام عمل جراحی وجود دارد، تصریح کرد: در کشور ما بر خلاف دنیا، مردم با روش بیهوشی عمومی عمل میشوند. در صورتی که عوارض استفاده از روش بی حسی منطقه ای به مراتب کمتر از بیهوشی عمومی است . به گفته قیامت، ترس از جراحی با چشم باز و استرس حضور در اتاق عمل، دست به دست هم داده که بیمار ترجیح می دهد از روش بیهوشی عمومی در هنگام جراحی استفاده کند . وی در عین حال بر انتخاب بیمار برای استفاده از این دو نوع روش در هنگام عمل جراحی اشاره کرد و افزود: این حق بیمار است که یکی از این دو روش را انتخاب کند اما در صورتی که پزشک و جراح تشخیص دهند که بیهوشی عمومی برای بیمار ضرر دارد ، ناگزیر خود از روش بی حسی منطقه ای استفاده می کنند .