يكهزار و 131پزشك متخصص از اول آذر در مناطق محروم مستقر ميشوند
معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: بيمارستانهاي مناطق محروم براي جذب 2500 پزشك متخصص اعلام نياز كردند كه با اعزام يكهزار و 131 پزشك فارغ التحصيل دورههاي تخصصي به اين شهرها حدود 90درصد اولويتهاي اصلي نياز اين شهرها از اول آذر تأمين ميشود.
حسن امامي رضوي در يك نشست خبري كه در محل معاونت سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: مهر هر سال دانشجويان دورههاي تخصصي پزشكي فارغ التحصيل ميشوند و بر اساس تعهدي كه دارند بايد براي فعاليت در مناطق محروم اعزام شوند.
وي گفت: تا سال گذشته رتبههاي اول، دوم و سوم آزمون دستياري ميتوانستند محل خدمت خود را انتخاب كنند از امسال با توجه به افزايش بيمارستانهاي مناطق محروم به دستور وزير بهداشت قرار شد فقط رتبههاي اول مستثني شوند و رتبههاي دوم و سوم آزمون دستياري نيز بايد يكسال در مناطق محروم فعاليت كنند.
معاون وزير بهداشت افزود: پزشكان متخصص بايد بر اساس تعهداتي كه به دانشگاههاي علوم پزشكي دادهاند 2 سال در مناطق محروم فعاليت كنند البته اين ميزان با توجه به ميزان محروميت منطقه اعزامي و ضريب k آن منطقه ممكن است كمتر شود و تغيير كند بر اين اساس معمولاً با چرخش نيروي متخصص در اين مناطق مواجه هستيم.
وي گفت: امكانات زندگي مانند خانه و وسايل رفاهي براي پزشكان متخصصي كه به مناطق محروم ميروند نيز تا حد امكان فراهم شده و در مدت فعاليت آنان در اين مناطق بدون توجه به ميزان مراجعات مردمي به آنان بين 2 تا 3 ميليون و گاه تا 5 ميليون تومان حقوق ثابت دريافت مي كنند، البته مواردي نيز بوده است مانند فعاليت يك پزشك متخصص در بندر جاسك كه توانسته است با فعال كردن بيمارستان معادل حقوق ثابت درآمد حاصل از ويزيت بيماران داشته باشد كه در قالب كارانه و مزاياي شغلي دريافت ميكند.
امامي رضوي افزود: مهمترين نياز بيمارستانهاي مناطق محروم به تخصصهاي داخلي، اطفال، زنان، جراحي و بيهوشي است كه بالاي 95 درصد نياز بيمارستانهاي مناطق محروم به اين تخصصها تامين شده است به طوري كه امسال 100درصد نياز بيمارستانهاي مناطق محروم به متخصص، اطفال، زنان، داخلي، روانپزشكي، توانبخشي، راديوتراپي و پزشكي هستهاي تامين شده است.
وي ادامه داد: همچنين با اعزام فارغ التحصيلان جديد دورههاي تخصصي پزشكي امسال 96درصد نياز به متخصص بيهوشي، 98درصد نياز به متخصص پاتولوژي، 86 درصد نياز به متخصص گوش و حلق و بيني، 64درصد نياز به متخصص عفوني، 79درصد نياز به جراح عمومي، 92درصد نياز به متخصص قلب و عروق، 93درصد نياز به متخصص مغز و اعصاب، 74 درصد نياز به متخصص چشم و 93 درصد نياز بيمارستانهاي مناطق محروم به متخصص اورولوژي تأمين شده است.
معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: كمترين ميزان پوشش نياز بيمارستانهاي مناطق محروم مربوط به تخصص طب كار با 60 درصد، ارتوپدي با 77 درصد پوشش نياز، عفوني با 64درصد، جراحي عمومي با 79 درصد بوده است.
به گفته وي به طور متوسط ميزان اعزام پزشك متخصص در مناطق محروم امسال نسبت به سال گذشته حدود 30 درصد افزايش يافته است.
وي اضافه كرد: پزشكان فارغ التحصيل دورههاي تخصصي امسال بر اساس اولويتهاي نياز مناطق محروم به پزشك متخصص، جمعيت شهرستان، پراكندگي جمعيت، مسافت تا مركز استان، بحرانهاي منطقهاي، متوسط اقامت پزشك، ضريب اشغال تخت، بيماران منتقل شده از شهرستانها و روستاهاي اطراف به شهرستان، تجهيزات و امكانات و توريستي بودن استان تقسيم شدهاند و توصيهنامههاي پزشكان براي اعزام به شهرهاي بزرگ مورد توجه قرار نگرفته است.
وي ادامه داد: امسال براي اولين بار براي جلوگيري از اعمال نفوذ و استفاده از توصيهنامهها به جاي اينكه پزشكان متخصص را براي تقسيم به دانشگاه علوم پزشكي استان معرفي كنيم به طور مستقيم از ستاد وزارت بهداشت پزشكان را به شهرستان مورد نظر معرفي كرديم.
وي گفت: امسال هيچ پزشك متخصصي در استان تهران توزيع نشد زيرا بسياري از پزشكاني كه قبلاً به مناطق محروم اعزام شده بودند بعد از اتمام دوره فعاليت، خود به خود به استان تهران ميآيند و نيروي مورد نياز اين استان تامين ميشود.
وي افزود: در تقسيم پزشكان متخصص به مناطق محروم تلاش شده وضعيت تاهل و محل خدمت همسر پزشكان متاهل نيز در نظر گرفته شود، اما در موارد نادري كه يك پزشك متخصص خانم به محلي غير فعاليت همسري اعزام شده باشد، تلاش ميشود، شرايط براي انتقال همسر وي فراهم شود.
محمد اسماعيل مطلق، رئيس مركز توسعه شبكه وزارت بهداشت نيز گفت: امسال 1400 نفر در آزمون برد و پري برد رشتههاي تخصصي شركت كردند كه حدود 200 نفر آنها فارغ التحصيلان سالهاي گذشته بودند و محل خدمت آنها معلوم بود، حدود 100 نفر آنها نيز رتبههاي اول بودند كه به طور مستقيم به عنوان عضو هيئت علمي دانشگاهها معرفي شدند.
وي افزود: بقيه اين افراد كه حدود 1131 نفر هستند به مناطق محروم اعزام شدند، از اين تعداد 260 نفر به محلي كه انتخاب اولشان بود، اعزام شدند، 436 نفر آنها به استان بومي شان اعزام شدند و حدود 500 نفر ديگر اين افراد نيز به شهرهايي كه در انتخاب اول تا پنجم شان بود اعزام شدند،البته دو روز نيز به آنها فرصت داده شده تا بتوانند محل خدمتشان را با همكارانشان جا به جا كنند.
وزير بهداشت امروز به پرسشهاي نمايندگان پاسخ ميدهد
مخبر كميسيون بهداشت مجلس گفت: صبح و بعد از ظهر امروز وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با حضور در كميسيون بهداشت مجلس به پرسشهاي 25 نماينده مجلس پاسخ ميگويد. شاهرخ رامين افزود: فهرست بلند بالايي از نمايندگان مجلس وجود دارد كه همگي آنها درخواست پرسيدن سؤال از وزير بهداشت را دارند، البته هيچ كدام از آناها سؤال خود را در اختيار كميسيون بهداشت قرار ندادهاند اما تصور من اين است كه با توجه به فصل توزيع پزشكان متخصص به شهرها و مناطق محروم كشور، بيشتر سؤالات مربوط به اين قضيه باشد.
وي گفت: وزارت بهداشت فارغ التحصيلان رشتههاي تخصصي پزشكي را با پايان دوره تحصيل آنها براي طي دوره تعهد خدمتشان در شهرهاي مختلف تقسيم كرده است به همين علت برخي نمايندگان شهرهاي مختلف از نحوه توزيع پزشكان متخصص و احياناً اعزام نشدن برخي تخصصها در حوزه انتخابيهشان گلايه دارند.
وي افزود: من فكر ميكنم كه نمايندگان مجلس كمتر سؤال اساسي از مسائل و مشكلات بهداشت و درمان كشور داشته باشند و بيشتر تقاضاي تأمين پزشك متخصص در حوزه انتخابيهشان را دارند به همين علت به نظر من با دستور و همكاري وزير بهداشت اكثر آنها امروز راضي از كميسيون بهداشت خارج ميشوند.
رامين گفت: نمايندگان مردم كرمان، دشتي، اسلام آباد، كرمانشاه و كنگاور از جمله سؤال كنندگان هستند.
به گزارش فارس، وزارت بهداشت اعلام كرده است كه امسال بعد از اعلام نياز 2500 پزشك متخصص از سوي بيمارستانهاي كشور، 1131 پزشك متخصص را كه شامل رتبههاي دوم و سوم آزمون دستياري هم ميشوند براي انجام دوره تعهد خدمت به بيمارستانهاي شهرهاي مناطق محروم اعزام كرده است.
بر اساس اعلام مسئولان وزارت بهداشت اعزام پزشكان متخصص بدون در نظر گرفتن توصيهها و رايزنيهاي پزشكان متخصص با افراد ذينفوذ بوده و فقط بر اساس اعلام نياز بيمارستانهاي مناطق محروم و البته با در نظر گرفتن اولويت انتخاب پزشكان متخصص انجام شده است.
به گفته معاون سلامت وزارت بهداشت، مهمترين نياز بيمارستانهاي مناطق محروم به تخصصهاي داخلي، اطفال، زنان، جراحي و بيهوشي است كه بالاي 95 درصد نياز بيمارستانهاي مناطق محروم به اين تخصصها تامين شده است به طوري كه امسال 100درصد نياز بيمارستانهاي مناطق محروم به متخصص، اطفال، زنان، داخلي، روانپزشكي، توانبخشي، راديوتراپي و پزشكي هستهاي تأمين شده است.
وي ادامه داد: همچنين با اعزام فارغالتحصيلان جديد دورههاي تخصصي پزشكي امسال 96درصد نياز به متخصص بيهوشي، 98درصد نياز به متخصص پاتولوژي، 86 درصد نياز به متخصص گوش و حلق و بيني، 64درصد نياز به متخصص عفوني، 79درصد نياز به جراح عمومي، 92درصد نياز به متخصص قلب و عروق، 93درصد نياز به متخصص مغز و اعصاب، 74 درصد نياز به متخصص چشم و 93 درصد نياز بيمارستانهاي مناطق محروم به متخصص اورولوژي تأمين شده است.
معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: كمترين ميزان پوشش نياز بيمارستانهاي مناطق محروم مربوط به تخصص طب كار با 60 درصد، ارتوپدي با 77 درصد پوشش نياز، عفوني با 64درصد و جراحي عمومي با 79 درصد پوشش نياز بيمارستانهاي مناطق محروم بوده است.
منبع : فارس