50 مطلب آخر
دنیا و درمان : نظام بهداشتی فرانسه بدتر شده است

یک بررسی جدید نشان می‌دهد که نظام مراقبت‌های بهداشتی فرانسه نتوانسته است پا به پای کشورهایی مانند هلند و دانمارک حرکت کند، اما هنوز به طور قابل توجهی از نظیر انگلیسی‌اش بهتر است.

این فهرست  از شاخص‌هایی در شش رده برای ارزیابی نظام‌های بهداشتی استفاده می‌‌کند : حقوق و اطلاعات بیماران ؛ سلامت الکترونیکی e-health ؛ زمان انتظار برای درمان ؛ پیامدهاٰ ؛ دسترسی به خدمات فراهم‌شده و داروخانه‌ها .

جهت رویت مابقی این مطلب  ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

نظام بهداشتی فرانسه بدتر شده است

یک بررسی جدید نشان می‌دهد که نظام مراقبت‌های بهداشتی فرانسه نتوانسته است پا به پای کشورهایی مانند هلند و دانمارک حرکت کند، اما هنوز به طور قابل توجهی از نظیر انگلیسی‌اش بهتر است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه "شاخص مصرفی سالانه بهداشت اروپایی"، نظام مراقبت بهداشتی هلند را در صدر فهرست 31 کشور قرار می‌‌دهد و آن را نظامی "واقعا پایدار با بهترین کارکرد" می‌‌خواند. در این فهرست جدید هلند مقام اولی را از اتریش که در سال 2007 در صدر این فهرست بود، گرفته است.

 این بررسی که بوسیله تحلیل‌گران بهداشتی شرکت Consumer Powerhouse در بروکسل انجام شده است، می‌گوید: "هلند از همان اول کار بر روی تواناسازی بیماران آغاز کرد، و اکنون نتایج مثبت این اقدام در همه زمینه‌ها خود را نشان می‌دهد."

 در فهرست امسال دانمارک در رده دوم قرار دارد و اتریش به رده سوم قناعت کرده است.

فرانسه که در سال 2006 در رده اول این فهرست قرار داشت، اکنون به رده دهم سقوط کرده است، چرا که به گفته این گزارش "نتوانسته است سرعت بهبودبخشی به نظام بهداشتی خود را حفظ کند."

 نظام مراقبت بهداشتی انگلیس، گرچه با چهار رده صعود به مقام سیزدهم رسیده است، هنوز دو پله پایین‌تر از کشور سابقا جزء اقمار شوروی، استونی، قرار دارد که به خاطر بهترین استفاده از بودجه‌های بهداشتی مورد ستایش قرار گرفته است.

 بر اساس این گزارش، استونی "نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با کیفیت‌ترین کارکرد را با بودجه‌های نسبتا کم ارائه داد."

 به طور کلی بر اساس این گزارش، نظام‌‌های مراقبت بهداشتی "بیسمارکی" بر نظام‌های "بوریجی" برتری دارند.

نظام‌های بیسمارکی، گرفته‌شده از  نام صدراعظم پروس اتو فن بیسمارک، در کشورهایی مانند آلمان، هلند، فرانسه و کشور غیرعضو اتحادیه اروپا، سوئیس که همه آنها در صدر این فهرست قرار دارند، اجرا می‌شود. این نظام بر اساس تامین اجتماعی است که در آن گستره‌ای از سازمان‌های بیمه‌‌گر وجود دارد که از لحاظ سازمانی مستقل از فراهم‌آورندگان مراقبت‌های بهداشتی هستند.

 مدل بوریچی، گرفته ‌شده از نام ویلیام بوریج مصلح اجتماعی انگلیسی که سرویس ملی بهداشت انگلیس را طراحی کرد، نظام‌های مراقبت بهداشتی را به وجود می‌‌آورد که در آنها تامین اعتبار و ارائه مراقبت‌های بهداشتی در یک نظام سازمانی منفرد صورت می‌گیرد، مانند سرویس‌های ملی بهداشت انگلیس یا کشورهای اسکاندیناوی.

این گزارش می‌گوید: "این نظام‌ها به پرداخت هزینه کمتر سرانه گرایش دارند، زیرا دولت، پرداخت‌کننده منفرد هزینه‌ها،‌ آنچه را که دکترها می‌توانند انجام دهند و آنچه را می‌توانند برای آن هزینه طلب کنند، کنترل می‌کند."

از میان کشورهای دارای نظام بوریجی، تنها نروژ و فنلاند - با جمعیت‌های کوچکتر که مدیریت سلامت آنها آسان‌تر است - به 10 کشور نخست در این فهرست راه یافته‌اند.

این فهرست که برای اولین بار در سال 2005 منتشر شد، از شاخص‌هایی در شش رده برای ارزیابی نظام‌های بهداشتی استفاده می‌‌کند: حقوق و اطلاعات بیماران؛ سلامت الکترونیکی e-health؛ زمان انتظار برای درمان؛ پیامدهاٰ؛ دسترسی به خدمات فراهم‌شده و داروخانه‌ها.

 این فهرست 27 کشور عضو اتحادیه اروپا را به همراه چهار کشور دیگر اروپایی را در بر می‌گیرد.

 منبع : همشهری آنلاین

منبع : تاریخ : ۱۳۸۷/۸/۲۴ تعداد بازدیدکنندگان : 6314

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5933
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8003
بازدید امسال : 803486
بازدید کل : 37170559

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش