نخستين کنگره بين المللي مديريت بيمارستاني آغاز به کار کرد
نخستين کنگره بين المللي مديريت بيمارستاني با حضور وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، مديران تحول آفرين ايراني و خارجي در حوزه مديريت بيمارستاني، اساتيد حوزه مديريت بيمارستاني داخل و خارج کشور و سياست گذاران و مديران کلان نظام سلامت صبح امروز در سالن بين المللي همايش هاي رازي آغاز به کار کرد.
به گزارش روز شنبه خبرنگار ايرنا، تبيين ضرورت و جايگاه مديريت بيمارستاني به عنوان حرفه و علم، ارايه مدل ها، الگوها و راهکاري مديريتي در تحول بيمارستان ها و ايجاد احساس نياز در مديران براي اجراي طرح هاي تحول در بيمارستان ها از جمله اهداف برگزاري اين کنگره است.
براساس اين گزارش مديريت کيفيت و تعالي سازماني در بيمارستان ها، ارزيابي و مديريت عملکرد، طراحي و ساخت بيمارستان هاي جديد و مديريت دانش در بيمارستان ها از محورهاي سخنراني نخستين کنگره بين المللي مديريت بيمارستان ها محسوب مي شود.
دکتر رحمت الله حافظي معاون توسعه و مديريت و منابع وازرت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در مراسم افتتاحيه اين کنگره گفت: سطح درمان در همه جاي دنيا پرچالش ترين و پرهزينه ترين سطح خدمات و سلامت محسوب مي شود و نيمي از بودجه هاي سلامت کشورها را به خود اختصاص داده است.
دبير کنگره بين المللي مديريت بيمارستاني همچنين اظهار داشت: طي 30 سالي که از پيروزي انقلاب اسلامي مي گذرد به رغم سرمايه گذاري هاي گسترده و دستيابي به موفقيت هاي در نظام سلامت هنوز هم کاستي هايي در خدمات درماني کشور وجود دارد که سهم مردم از هزينه هاي سلامت هنوز بالاست و خدمات درماني شايسته در خور مردم ارايه نمي شود.
وي گفت: صاحب نظران حوزه سلامت هر چند نظرات متفاوتي در نظام سلامت ارايه داده اند اما در يک اصل مشترک اند و آن مديريت بيمارستان هاست.
وي تنظيم و تخصيص عادلانه منابع در سطح کشور، ارتقاي نظام ها و سيستم هاي کنترل و ارزيابي عملکرد، تفويض اختيارات مديريتي به بيمارستان ها و آماده سازي زير ساخت هاي آن و همچنين توانمندسازي مديريتي را از جمله محورهاي وزارت بهداشت در خصوص سياستگذاري ها و ارتقاي مديريت در بيمارستان ها عنوان کرد.
وي در خصوص توانمندسازي مديريتي گفت: اين موضوع از وظايف حاکميتي تمام دستگاه ها از جمله وزارت بهداشت است.
وي گفت: تعميق دانش و توانمندي مديريتي از طريق آموزش روسا و مديران بيمارستان ها در دوره هاي رسمي و پودماني مديريت بيمارستاني براي 200 نفر از مديران و روساي دانشگاه هاي علوم پزشکي از جمله اقدامات معاونت توسعه و منابع وزارت بهداشت در راستاي توانمندسازي مديريتي محسوب مي شود.
وي گفت: براساس بررسي هاي به عمل آمده از 200 مدير و رييس دانشگاه علوم پزشکي که در اين دوره هاي مديريتي آموزش ديده اند بيش از 80 درصد اين مديران قبل از شروع دوره اظهار داشتند که بيش 80 درصد مشکلات بيمارستان ها ناشي از کمبود منابع است.
وي ادامه داد: اين در حالي است که اين ميزان از پاسخگويان پس از گذراندن دوره مديريتي نظرشان عوض شده و اظهار داشتند 20 درصد مشکلات بيمارستان ها ناشي از کمبود منابع است و 80 درصد به خاطر ضعف مديريت است.
دکتر سيد عباس حسني رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران و رييس کميته علمي کنگره بين المللي مديريت بيمارستاني نيز گفت: بيمارستان هاي کارآمد بيانگر توسعه يافتگي در ابعاد مختلف از جمله ابعاد فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي يک کشور محسوب مي شوند.
دکتر حسني گفت: در صورتي که مباحث مديريت بيمارستان ها را در سطح ملي با برنامه ريزي خوبي به نتيجه برسانيم مي توانيم به اهداف سند چشم انداز بيست ساله و برنامه پنجم توسعه در نظام سلامت دست يابيم.
نخستين کنگره بين المللي مديريت بيمارستاني تا 22 تيرماه جاري ادامه خواهد داشت.