50 مطلب آخر
دارو و داروخانه : چالش‌هايي دارويي كشور

پوشش ناقص داروهاي گران قيمت بيماران صعب العلاج از سوي بيمه‌ها، تجويز غير منطقي دارو و بي‌اعتمادسازي مردم به داروهاي ايراني از سوي برخي پزشكان و داروسازان مهمترين چالش‌هايي دارويي كشور است.

سالانه حدود 80 هزار بيمار جديد سرطاني در كشور شناسايي مي‌شوند، بسياري از داروهاي اين بيماران خارج از فهرست بيمه است يا حتي اگر در فهرست بيمه است، باز هم گران قيمت است و بيماران مبتلا به سرطان مجبورند براي مدت طولاني اين داروها را مصرف كنند.

برخي پزشكان داروهايي را تجويز مي‌كنند كه واقعاً براي آن بيمار نياز نيست و مي‌شود با داروي ارزانتر و در دسترس‌تر بيمار را درمان كرد، اما اين گروه پزشكان اصرار دارند، داروهاي خارج از فهرست بيمه يا فهرست دارويي كشور تجويز كنند.

 متأسفانه برخي پزشكان و داروسازان با بيان صبحت‌هاي غير منطقي بيماران را نسبت به داروهاي ايراني بي اعتماد مي‌كنند،‌ وقتي اطمينان يك فرد به يك دارو كم شد، اثربخشي آن نيز در ظاهر ممكن است كم شود، در حالي كه ماده موثره و اثربخشي آن با داروي خارجي هيچ فرقي ندارد

اگر اطمينان مردم به داروهاي ايراني از بين برود، قطعاً هزينه بازار دارويي كشور كه اكنون حدود 2 ميليارد دلار است به بيش از 5 ميليارد دلار افزايش مي‌يابد و نه تنها پرداخت از جيب مردم بيشتر مي‌شود بلكه سلامت مردم به هم به خطر مي‌افتد و صدها نفر بيكار مي‌شوند.

برای دیدن مابقی مطلب بر روی کلمهء   ادامهء متن  در ذیل این کادر کلیک فرمایید : 

تحلیل ما

متن کامل

معاون وزير بهداشت چالش‌هايي دارويي كشور را تشريح كرد

 معاون غذا و داروي وزارت بهداشت اعلام كرد: پوشش ناقص داروهاي گران قيمت بيماران صعب العلاج از سوي بيمه‌ها، تجويز غير منطقي دارو و بي‌اعتمادسازي مردم به داروهاي ايراني از سوي برخي پزشكان و داروسازان مهمترين چالش‌هايي دارويي كشور است.

رسول ديناروند  افزود: در نظام دارويي كشور كماكان چند چالش عمده داريم كه از سالهاي پيش باقيمانده است، اولين مسئله اين است كه داروهايي كه براي درمان بيماران صعب العلاج مصرف مي‌شود و بسياري از آنها گران قيمت هستند، پوشش بيمه‌اي ندارند به همين علت هزينه بيماران براي تأمين اين داروها بسيار بالاست.


وي ادامه داد:‌ برخي از اين بيماران كه مجبورند رنج بيماري مزمن را سالها تحمل كنند، براي تهيه و تدارك اين داروها واقعاً دچار فقر مي‌شوند و از هستي ساقط مي‌شوند، تعداد اين بيماران زياد نيست و تعداد بيماراني كه به علت هزينه دارو فقير مي‌شوند به يك درصد جمعيت هم نمي‌رسد اكثريت قاطع مردم هزينه دارويي بالايي ندارند اما اين گروه كوچك واقعاً دچار مشكل مي‌شوند.


ديناروند اضافه كرد: سالانه حدود 80 هزار بيمار جديد سرطاني در كشور شناسايي مي‌شوند، بسياري از داروهاي اين بيماران خارج از فهرست بيمه است يا حتي اگر در فهرست بيمه است، باز هم گران قيمت است و بيماران مبتلا به سرطان مجبورند براي مدت طولاني اين داروها را مصرف كنند.

 
معاون وزير بهداشت گفت: وزارت بهداشت با پرداخت سالانه حدود 350 ميليارد تومان يارانه، مشكل تأمين داروي بيماران خاص از جمله هموفيلي‌ها و تالاسمي‌ها را حل مي‌كند اما گروه‌هاي ديگري از بيماران هستند كه تحت حمايت نيستند و بيمه‌ها نيز داروهاي آنان را پوشش نمي‌دهند.

 
وي اضافه كرد: چالش ديگر دارويي كشور، تجويز غير منطقي داروست، برخي پزشكان داروهايي را تجويز مي‌كنند كه واقعاً براي آن بيمار نياز نيست و مي‌شود با داروي ارزانتر و در دسترس‌تر بيمار را درمان كرد، اما اين گروه پزشكان اصرار دارند، داروهاي خارج از فهرست بيمه يا فهرست دارويي كشور تجويز كنند.

 
وي گفت: تجويز غير منطقي دارو نه تنها هزينه گزافي و بيهوده‌اي را به بيماران تحميل مي‌كند، بلكه گاهي اوقات خطرناك هم هست. نمونه آن تجويز بيش از حد آنتي بيوتيك در كشور است كه باعث شده، بدن مردم نسبت به آنتي بيوتيك‌ها مقاومت پيدا كند، به همين علت گروه زيادي از اين داروها ديگر در كشور ما موثر نيستند،‌ چون بي رويه تجويز شده‌اند.


ديناروند اضافه كرد: مسئله ديگر بي اعتمادسازي برخي پزشكان و حتي داروسازان در برخي داروخانه‌ها نسبت به داروهاي ايراني است، من نمي‌گويم كيفيت داروهاي ايراني از خارجي بالاتر است اما به هيچوجه كيفيت پايين‌تري هم ندارند، كيفيت دارو مقوله‌اي نيست كه با نظرسنجي از مردم بتوان به ‌آن رسيد، اثر داروها هم آني و فوري نيست كه يك فرد بگويد فلان داروي خارجي اثر داشت يا فلان داروي ايراني اثر نداشت.


وي گفت: اين تصورات از نظر علمي به عنوان موضوع دارونما يا اثرپلاسگويي دارو معروف است. به اين ترتيب كه اگر بيمار به يك دارو اطمينان داشته باشد حتي اگر مشابه آن را بدون ماده موثره به او بدهيم احساس بهبودي پيدا مي‌كند، بدون اينكه دارو مصرف كرده باشد، اين امر فقط در داروهاي روانپزشكي نيست بلكه در داروهاي بيماري‌هاي فيزيولوژيك نيز صدق مي‌كند.

معاون غذا و داروي وزارت بهداشت اضافه كرد: متأسفانه برخي پزشكان و داروسازان با بيان صبحت‌هاي غير منطقي بيماران را نسبت به داروهاي ايراني بي اعتماد مي‌كنند،‌ وقتي اطمينان يك فرد به يك دارو كم شد، اثربخشي آن نيز در ظاهر ممكن است كم شود، در حالي كه ماده موثره و اثربخشي آن با داروي خارجي هيچ فرقي ندارد.


ديناروند اضافه كرد: با وجود اين مردم 95درصد نياز دارويي‌شان را از داروهاي توليد داخل تأمين مي‌كنند، بنابراين اين داروها در كشور مصرف مي شود و مردم از مصرف اين داروها نتيجه مي‌گيرند، رقابت داروي ايراني با خارجي فقط در مورد 175 قلم داروست، كه نمونه ايراني و خارجي آن هر دو در كشور وجود دارد كه در اين موارد هم آ‌مارها نشان مي‌دهد، ميزان مصرف داروهاي ايراني بيش از خارجي است.


وي گفت: اگر اطمينان مردم به داروهاي ايراني از بين برود، قطعاً هزينه بازار دارويي كشور كه اكنون حدود 2 ميليارد دلار است به بيش از 5 ميليارد دلار افزايش مي‌يابد و نه تنها پرداخت از جيب مردم بيشتر مي‌شود بلكه سلامت مردم به هم به خطر مي‌افتد و صدها نفر بيكار مي‌شوند.

منبع : فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۸۸/۵/۱۸ تعداد بازدیدکنندگان : 5524

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6455
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8525
بازدید امسال : 804008
بازدید کل : 37171081

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش