رييس جمهوري آييننامه اجرايي نحوه اداره بيمارستانها را ابلاغ کرد
دولت با هدف ساماندهي امور بيمارستانها و نظارت بر نحوه اداره آنها، آيين نامه اي را ابلاغ کرد که بر اساس آن نحوه تعيين هيئت امنا، گردش مالي آنها و نظارت بر اين امور تعيين شده است.
به گزارش پايگاه اطلاع رسانى دولت، وزيران عضو کميسيون امور اجتماعي و دولت الکترونيک بنا به پيشنهاد مشـترک وزارتخانههاي بهـداشت، درمان و آموزش پزشکي و رفـاه و تأمين اجتماعي و معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري آيين نامه اي را ابلاغ کرد که بر اساس آن هيئت امناي بيمارستانها از ترکيب :
رييـس دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتـي و درماني ذيربط به عنوان رييس هيئت امنا،
رييس بيمارستان ،
مدير بيمارستان،
معاون برنامهريزي يا عمراني استاندار به انتخاب استاندار،
نماينده رؤساي بخش هاي باليني بيمارستان به انتخاب رؤساي بخشهاي مذکور،
شهردار شهر و در تهران شهردار منطقه مربوط،
نماينده مجمع خيرين سلامت،
مدير درمان سازمان تأمين اجتماعي استان
و مديرکل سازمان بيمه خدمات درماني استان
تعيين مي شوند.
بر اساس اين آيين نامه، حدود وظايف هيئت امناي بيمارستانها مطابق مفاد ماده(7) مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي درخصوص تشکيل هيئتهاي امناي دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي و پژوهشي خواهدبود.
همچنين، اين آيين نامه نحوه گردش مالي بيمارستانها را به تفصيل تشريح نموده است که بر اساس آن، سازمانهاي بيمهگر موظفند دو برابر تعرفههاي مصوب دولتي در ازاي حقالعلاج پزشکي و هتلينگ و معادل تعرفههاي مصوب دولتي را در مورد ساير خدمات جهت تمامي اسناد هر کدام از بيمارستانها به حساب درآمد اختصاصي دانشگاه مربوط واريز کند و دانشگاه علوم پزشکي و خدمات درماني مربوط مکلف است صددرصد درآمدهاي اختصاصي مکتسبه بيمارستانها را پرداخت کند.
بر اين اساس ، سازمانهاي بيمهگر موظفند بهگونهاي عمل کنند که حداکثر دو هفته پس از اعلام وصول صورت حساب بيمارستان، شصت درصد آن به صورت عليالحساب پرداخت شود و وزارت بهداشت مکلف است براساس استانداردهاي موردنظر سازمانهاي بيمهگر ظرف سه ماه پس از ابلاغ اين آييننامه اصلاحات لازم را در برنامه نرمافزاري موجود اعمال کند.
بر اين اساس وزارت بهداشت مکلف است حسباعلام کتبي عملکرد ماهيانه بيمارستانها نسبت به پرداخت عليالحساب 6/1 برابر تعرفه مصوب دولتي براي حقالعلاج پزشکي و هتلينگ از منابع عمومي بيمارستان اقدام کند.
بر اساس اين آيين نامه، هزينه استهلاک اتاق عمل جراحي و شش درصد هزينه اقامت تحت عنوان هزينه خدمات پرستاري مطابق ضوابط موجود و براساس تعرفه يک (k) محاسبه و پرداخت خواهدشد.
بر اين اساس، بيمارستانها موظفند لوازم مصرفي، تجهيزات پزشکي و پروتز موردنياز بيماران را تأمين نمايند، درغير اين صورت از شمول اين آييننامه خارج خواهندشد.
بر اساس اين آيين نامه، سازمانهاي بيمهگر مکلفند درخصوص خدمات گلوبال نيز معادل دو برابر تعرفههاي مصوب دولتي را در ازاي حقالعلاج پزشکي و هزينه تخت بستري (هتلينگ) پرداخت کنند و هزينههاي خدمات تشخيصي و درماني از بيماران فاقد پوشش بيمه درماني مطابق تعرفه بيمارستانها دريافت خواهدشد.
همچنين بيمارستانها مجازند با سازمانهاي بيمهگر تکميلي نسبت به انعقاد قرارداد اقدام نمايند. اينگونه بيمارستانها ميتوانند حداکثر ده درصد تختهاي بستري خود را از اين طريق، اداره کنند.
بر اساس اين مصوبه، بيمارستانها موظفند نسبت به راهاندازي کلينيک ويژه پذيرش بيماران حسب ضرورت با مشارکت پزشکان تمام وقت جغرافيايي اقدام نمايند. اين بيمارستانها مجازند از خدمات پزشکان غير هيئت علمي منوط به تمام وقت جغرافيايي بودن آنان با رعايت ضوابط سطحبندي خدمات درماني اقدام کنند.
بر اين اساس، بيمارستانها موظفند جهت ارتقاي امور درماني، آموزشي و پژوهشي، امور مذکور را مطابق استانداردهاي وزارت انجام دهند به نحوي که در پايان سال 1388، ارائه خدمات براساس مدل تعالي سازماني باشد و نمره ارزشيابي اين بيمارستانها بيست درصد افزايش يابد، در غيراين صورت در سال بعد از شمول اين آييننامه خارج ميشوند.
بر اين اساس ، هيئت امنا موظف است در قبال نتايج ارزشيابي انجام شده توسط مراجع تعيين شده از سوي وزارت و مبادي ذيربط، اقدام لازم را انجام داده و نتيجه ارتقاي خدمات را هر شش ماه يک بار به معاونت سلامت وزارت و سازمانهاي بيمهگر در استان گزارش کند.
اين مصوبه از سوى رييسجمهور، به دستگاه هاى اجرايى ذيربط ابلاغ شده است.منبع : ایرنا
50 بيمارستان دولتي كشور تا آخر مهر هيئت امنايي ميشوند
معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: 50 بيمارستان دولتي كشور تا آخر مهر امسال هيئت امنايي ميشوند و به اين ترتيب اين مراكز ملزم به استانداردسازي، ارتقاي كيفيت خدمات و افزايش روز افزون رضايتمندي مردم شدند.
حسن اماميرضوي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: بر اساس آيين نامه بيمارستانهاي هئيت امنايي بايد حداقل 30 درصد كادر پزشكي اين بيمارستانها تمام وقت جغرافيايي باشند و اين ميزان تا آخر سال بايد با جذب و تكميل پزشك حتي از خارج از اعضاي هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي مربوطه به 60 درصد افزايش يابد.
وي گفت: تعرفه دريافتي اين بيمارستانها نيز به ازاي خدمات ارائه شده به ميزان 6/3K يا 6/3 برابر تعرفه دولتي افزايش مييابد و البته دريافتي كادر پزشكي و پرسنل نيز به ازاي ارائه خدمات بين يك تا 6/3 برابر تعرفه دولتي خواهد بود.
معاون سلامت وزارت بهداشت اضافه كرد: از سال گذشته 8 بيمارستان دولتي كشور به صورت هيئت امنايي اداره ميشدند كه تجربه موفقي بود، اين بيمارستانها قطعاً جزء 50 بيمارستان هيئت امنايي باقي ميمانند و مابه التفاوت تعرفههاي مصوب از يك برابر تعرفه دولتي تا 6/3 برابر آن از ابتداي امسال به آنها پرداخت ميشود.
امامي رضوي ادامه داد: اسامي 50 بيمارستان دولتي كه مشمول ارتقاي وضعيت به صورت هيئت امنايي شدند مشخص شده و به آنها ابلاغ شده است، اين بيمارستانها كه در مجموع حدود 16هزار تخت بيمارستاني را در اختيار دارند، جزء بيمارستانهاي درجه يك و با كيفيت خدمات مطلوبتر وزارت بهداشت هستند.
وي گفت: البته اين مراكز براي اينكه بتوانند در سال آينده نيز از اين امتياز بهرهمند شوند بايد تا آخر سال به استانداردهاي اعلام شده از نظر كيفيت فني خدمات، ارائه سرويسهاي جانبي مناسب و مورد نياز بيماران و همراهان بيماران، افزايش رضايتمندي مراجعان، كاهش معطلي و صفهاي انتظار مراجعان با افزايش كادر پزشكي برسند، در غير اين صورت از اين فهرست حذف و بيمارستانهاي ديگري جايگزين آنها ميشوند.
معاون وزير بهداشت اضافه كرد: سازمانهاي بيمهگر نيز موظفند از مجموع 6/3K تعرفه دريافتي اين بيمارستانها معادل 2K آن را پرداخت كنند كه البته 60 درصد اسناد مالي نيز بايد حداكثر ظرف 2 هفته پرداخت شود، 6/1K تعرفه را دولت از طريق اعتبارات در اختيار وزارت بهداشت و دانشگاههاي علوم پزشكي پرداخت ميكند، به طوري كه فرانشيز و سهم پرداختي مردم در اين بيمارستانها با ساير بيمارستانهاي دولتي تفاوتي نخواهد داشت.
وي گفت: بيمارستانهاي منتخب هيئت امنايي همچنين موظف هستند تا همه داروها، تجهيزات و اقلام پزشكي مورد نياز بيماران را در محل بيمارستان در اختيار آنها قرار دهند و ارجاع بيماران يا همراهان آنها به بيرون بيمارستان براي تهيه اين اقلام تخلف محسوب ميشود.
به گفته وي علاوه بر اعتبارات بيمهها و دانشگاههاي علوم پزشكي وزارت بهداشت نيز حدود30 ميليارد تومان بودجه متمركز براي حمايت از اين برنامه را براي سال جاري در اختيار دارد.