50 مطلب آخر
تخت روانپزشکی : سود بخش روانپزشكي براي بيمارستانها ؟؟

 10 تا 12 هزار تخت روانپزشكي در كشور كم است و وزارت بهداشت بخشنامه‌اي دارد كه در طي آن 10 درصد تخت‌هاي بيمارستان‌هاي عمومي بايد تخت روانپزشكي باشد كه 8 سال است از اين قانون مي‌گذرد اما با بررسي‌هاي انجام شده حدود 90 درصد بيمارستان‌هاي كشور اين قانون را اجرا نكرده‌اند  . . . .  رشته روانپزشكي درآمدي براي بيمارستانها ندارد لذا رؤساي بيمارستانها ترجيح مي‌دهند تخت‌هاي خود را به بخش زنان يا ارتوپدي كه سودآوري بالايي دارد اختصاص دهند  . . . . 

جهت رویت مابقی این مطلب ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

بخش روانپزشكي براي بيمارستان‌ها سودآوري ندارد

 رئيس انجمن روانپزشكان ايران گفت: بخش روانپزشكي براي بيمارستان‌ها سودآوري ندارد و روساي بيمارستان‌ها تمايل دارند به جاي اجراي قانون اختصاص 10 درصد از تخت‌هاي بيمارستاني به تخت‌هاي روانپزشكي تخت‌هاي خود را در اختيار بخش زنان يا اورتوپدي قرار دهند.

 سيد احمد جليلي در نشست خبري همايش سالانه انجمن روانپزشكان ايران با بيان اينكه تأمين بهداشت رواني با مسائل مختلفي از جمله اقتصادي، اجتماعي و سياسي در ارتباط است، اظهار داشت: وقتي بهداشت رواني ارتقا مي‌يابد كه اجازه ندهيد بيماري رواني به وجود بيايد كه اين موضوع با ساير مسائل فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي مرتبط است.


وي افزود: در سطح ديگر پزشكان و روانپزشكان در ايجاد بهداشت رواني مؤثر هستند و نقش آنها تشخيص به موقع و جلوگيري از مزمن شدن اختلال رواني است . اين كار در شرايطي امكانپذير است كه بيمار به موقع مراجعه كند و امكانات درماني نيز فراهم باشد.


جليلي تصريح كرد: انگي كه در حال حاضر مخصوص بيماري‌هاي رواني است تا مدتي موجب مي‌شود بيمار به فكر بيماري خود نباشد و در مرحله بعد در صورتي كه بيماري خود را شناخت به علت اين كه ديگران او را رواني محسوب مي‌كنند براي درمان اختلال خود مراجعه نمي‌كند.

 
رئيس انجمن روانپزشكان ايران با اشاره به اين كه بيماري‌هاي رواني مانند بيماري‌هاي جسمي هستند اما متأسفانه مردم اين‌گونه تصور نمي‌كنند تأكيد كرد: متأسفانه يك هاله مرموزي تصورات مردم را در بر گرفته است چرا كه نمي‌دانند بيماري‌هاي رواني از چه چيزي نشأت مي‌گيرد لذا وقتي نام بيماري‌هاي رواني را در كنار بيماري‌هاي جسمي مي‌آوريم مردم تعجب مي‌كنند.


وي افزود: بيماري‌هاي خفيف رواني مانند اضطراب و استرس و بيماري‌هاي شديد رواني مانند اسكيزوفرني بر اثر تغيير شيمياي در بدن به وجود مي‌آيند كه اگر اين تغيير رفع شود بيماري نيز مداوا مي‌شود. درست به همان ترتيبي كه بيماري‌هاي جسمي درمان مي‌شوند.

 
جليلي با بيان اينكه امروز 80 درصد درمان‌هاي روانپزشكي، درمان‌هاي دارويي است، خاطرنشان كرد: نهادينه كردن اين موضوع كه بيماري رواني مانند بيماري جسمي است مهمترين قدم در انگ‌زداريي محسوب مي‌شود. چرا كه در صورتي كه نگرش به بيماري‌هاي رواني عوض شود بيماري رواني از حالت مخفيانه و تابو بيرون آمده و مردم همان طور كه در مورد فشار خون صحبت مي‌كنند در مورد اسيكزوفرني نيز همان گونه بحث مي‌كنند.


رئيس انجمن روانپزشكان ايران ادامه داد: پس از انقلاب اسلامي وزراي بهداشت قبلي دستور دادند كه بخش‌هاي روانپزشكي در بيمارستان‌ها بايد در كنار ساير بخش‌ها باشد اما بعد از اين همه سال امسال قرار است بخش كوچكي در بيمارستان امام خميني(ره) به نام بخش روان‌تني تأسيس شود.


وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اتانازي يا مرگ شيرين يا مرگ ترحم آميز اظهار داشت: در اين مرگ كه فرد بر اثر رنج بيماري كه متحمل مي‌شود از پزشك درخواست مي‌كند كه به زندگي وي خاتمه دهد اما بايد توجه داشت كه در اين هنگام وظيفه پزشك چيست و راهي بايد انتخاب شود كه با فرهنگ عمومي، باور و اعتقادات مردم و قوانين كشور متناسب باشد.


وي با اشاره به اينكه در كشورهايي مانند هلند و بلژيك اين نوع مرگ‌ها به صورت قانوني صورت مي‌گيرد، تصريح كرد: در حال حاضر درباره افرادي كه دچار مرگ مغزي مي‌شوند و اندام‌هاي خود را مي‌بخشند اين مسئله تا حدودي وجود دارد.

 
رئيس انجمن روانپزشكان ايران با اشاره به اينكه در بيش از 80 درصد نسخه‌هايي كه متخصصان مي‌نويسند حتماً يك داروي آرامبخش و ضد افسردگي و اضطراب وجود دارد، تصريح كرد: اين در حالي است كه روانپزشك اين كار را انجام نداده است و مي‌توان گفت در عمده اين نسخه‌ها كار كارشناسي از نظر داروهاي رواني انجام نشده است.


وي با اشاره به اينكه در حال حاضر هزار و 400 روانپزشك در كشور وجود دارند، تصريح كرد: حدود 10 هزار روانپزشك در كشور كم داريم.


جليلي ادامه داد: 10 تا 12 هزار تخت روانپزشكي در كشور كم است و وزارت بهداشت بخشنامه‌اي دارد كه در طي آن 10 درصد تخت‌هاي بيمارستان‌هاي عمومي بايد تخت روانپزشكي باشد كه 8 سال است از اين قانون مي‌گذرد اما با بررسي‌هاي انجام شده حدود 90 درصد بيمارستان‌هاي كشور اين قانون را اجرا نكرده‌اند.

 
وي اضافه كرد: رشته روانپزشكي درآمدي براي بيمارستانها ندارد لذا رؤساي بيمارستانها ترجيح مي‌دهند تخت‌هاي خود را به بخش زنان يا ارتوپدي كه سودآوري بالايي دارد اختصاص دهند.


جليلي خاطرنشان كرد: بيمه‌ها خدمات روانپزشكي را تحت پوشش قرار نمي‌دهند كه اين امر نيز باعث مي‌شود تعداد بيماران افزايش يابد و در كنار آن بيماري‌ها نيز گسترش پيدا مي‌كند.

 
رئيس انجمن روانپزشكان ايران ژنتيك را از عوامل مؤثر در بروز بيماريهاي رواني دانست و خاطرنشان كرد: در بيماري مانند اسكيزوفرني اگر پدر و مادر به اين بيماري مبتلا باشند 12 درصد احتمال وجود دارد كه فرزند اين خانواده نيز به اين بيماري مبتلا شود كه البته اين موضوع هم نبايد انگ ايجاد كند.

 منبع : فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۸۸/۸/۱۷ تعداد بازدیدکنندگان : 10861

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 3087
بازدید دیروز : 2765
بازدید این ماه : 3087
بازدید امسال : 69598
بازدید کل : 36436671

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش