50 مطلب آخر
مدیریت بیمارستانی : بيمارستان‌هاي آ‌ماده بدون نيرو ؟؟؟

. . . .  رئيس مركز توسعه شبكه وزارت بهداشت گفت: شبكه بهداشتي كشور 12 هزار و 500 نيرو كم دارد، بيمارستان‌هاي جديد بسياري داريم كه به علت نبود نيرو افتتاح نشده‌اند و اگر اعتبار و نيروي انساني كافي تأمين نشود نمي‌توانيم سلامت مردم را تضمين كنيم . . . . مانند بيمارستاني در هنديجان خوزستان يا جنوب كرمان اما چون نيرو نداريم و مجوز استخدام كافي هم نيست، نمي‌توانيم اين بيمارستان‌ها را افتتاح كنيم به همين علت امكان توسعه مراقبت‌هاي بهداشتي و سلامت مردم وجود ندارد . . . .

جهت رویت مابقی این مطلب ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در کادر زیر کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

بيمارستان‌هاي آ‌ماده بدون نيرو، دولت وزارت بهداشت را كوچك نكند

 رئيس مركز توسعه شبكه وزارت بهداشت گفت: شبكه بهداشتي كشور 12 هزار و 500 نيرو كم دارد، بيمارستان‌هاي جديد بسياري داريم كه به علت نبود نيرو افتتاح نشده‌اند و اگر اعتبار و نيروي انساني كافي تأمين نشود نمي‌توانيم سلامت مردم را تضمين كنيم.

محمد اسماعيل مطلق در يك نشست خبري در محل معاونت سلامت وزارت بهداشت، افزود: شبكه بهداشتي و درماني كشور هم اكنون 12 هزار و 500 نيرو كم دارد و با توجه به اينكه چارت سازماني مراكز بهداشتي و درماني كشور مربوط به حدود 30 سال قبل است و متناسب با روز تغيير نكرده است به بازسازي اين چارت و تعريف 12 هزار و 500 پست سازماني جديد داريم تا بتوانيم خدمات مناسب سلامت را به مردم ارائه كنيم.


وي ادامه داد: با توجه به افزايش جمعيت، مهاجرت‌ها، تغيير الگوي بيماري‌ها به بيماري‌هاي غير واگير و مزمن و افزايش سالمندي، به تعداد بسيار بيشتري پزشك، ماما، پرستار، كاردان و كارشناس بهداشتي در شبكه بهداشتي و درماني كشور نيازمنديم، مكاتبات رسمي نيز در اين زمينه با معاونت راهبردي رياست جمهوري انجام شده است كه اميدواريم نيروي انساني و اعتبار لازم براي اين كار تأمين شود.

 
مطلق گفت: با توجه به افزايش جمعيت و تغيير شرايط قطعاً بايد نيرو و خدمات شبكه بهداشتي و درماني كشور توسعه يابد و اين وظيفه بخش دولتي است زيرا تأمين سلامت مردم كه رابطه مستقيمي حتي با امنيت كشور دارد وظيفه حاكميت است و نمي‌توان اين خدمات را به خصوص در مناطق محروم به بخش خصوصي واگذار كرد.

 
رئيس مركز توسعه شبكه و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: اگر مي‌خواهيم عدالت در سلامت را در كشور داشته باشيم و بيماري‌هاي جديد را كنترل كنيم، نبايد وزارت بهداشت كوچك شود، بايد نيروهاي لازم و رديف‌هاي اعتباري مورد نياز حوزه سلامت در بخش دولتي تأمين شود.

 
وي گفت: بيمارستان‌هاي زيادي در كشور داريم كه آ‌ماده بهره‌برداري هستند مانند بيمارستاني در هنديجان خوزستان يا جنوب كرمان اما چون نيرو نداريم و مجوز استخدام كافي هم نيست، نمي‌توانيم اين بيمارستان‌ها را افتتاح كنيم به همين علت امكان توسعه مراقبت‌هاي بهداشتي و سلامت مردم وجود ندارد.

 
مطلق افزود: وزارت بهداشت مثل وزارت راه نيست كه با كوچك كردن آن بتوان خدمات مناسب را به مردم ارائه كرد.

 
رئيس مركز توسعه شبكه و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت اضافه كرد: در حوزه اعتبارات تملك دارايي نيز تا سال گذشته اين اعتبار براي مراكز بهداشتي و درماني در اختيار وزارت بهداشت بود، امسال با تصميم دولت اين اعتبار براي تمام خدمات آب، برق، راه و بهداشت روستايي در اختيار استانداري‌ها قرار گرفته است كه بيشتر صرف امور ديگري مانند راهسازي و آب و برق مي‌شود.

 
وي ادامه داد: 30 درصد مراكز بهداشتي روستايي كشور بيش از 25 سال عمر دارند و فرسوده هستند و با توجه به شرايط جديد نيازمند تجهيزات جديدي هستند كه از آن محرومند.



وي گفت: حداقل بايد 60 ميليارد تومان اعتبار در سال 89 براي اصلاح وضع مراكز بهداشتي و درماني روستايي اختصاص يابد و گرنه مركز بهداشتي روستايي كه سقف آن چكه مي‌كند بايد تعطيل شود تا سقف آن فرو نريزد

 
مطلق همچنين افزود: سال 64 شبكه بهداشتي و درماني كشور رسماً تشكيل شد و اكنون 17 هزار و 196خانه بهداشت از 18 هزار و 286 خانه بهداشت مصوب در روستاهاي كشور فعال هستند كه 95 درصد جمعيت روستايي كشور را پوشش مي‌دهند و هر خانه بهداشت با 2 بهروز يكي زن و يكي مرد 2 تا 3 روستاي ديگر را پوشش مي‌دهند و هفته‌اي دو بار با موتور به آن سركشي مي‌كنند.


وي گفت: بهورزان در خانه‌هاي بهداشت روستايي خدمات واكسيناسيون، بهداشت و تنطيم خانواده، بهداشت محيط و بهداشت روان را ارائه مي‌كنند و در صورت لزوم بيماران به پزشك مقيم در مراكز بهداشتي و درماني روستايي ارجاع مي دهند.


وي افزود: در زمان حاضر 2 هزار و 372 مركز بهداشتي و درماني روستايي فعال در كشور داريم كه 2 هزار و 307 پزشك در آنها مستقر هستند، در 2 هزار و 344 مركز بهداشتي و درماني شهري نيز اكنون 2 هزار و 207 پزشك استقرار دارند.


مطلق گفت: بر اساس آخرين آمار شاخص‌هاي سلامت در كشور كه در سال 86 در شهرها و سال 87 در روستاها به دست آ‌مده است، آمار مرگ نوزادان زير يكسال به 6/22 در هزار تولد زنده، مرگ كودكان زير 5 سال به 28 در هزار تولد زنده و آمار مرگ مادران باردار به 23 در صد هزار تولد زنده در شهرها و 88/22 در روستاها كاهش يافته كه اين آمار در سال 53 حدود 255 در صد هزار تولد زنده بود.


رئيس مركز توسعه شبكه و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت تأكيد كرد: در زمان حاضر 95درصد روستائيان به خدمات اوليه بهداشتي دسترسي دارند و در هر روستاي بالاي 700 نفر يك خانه بهداشت مستقر است كه البته پيشنهاد داده‌ايم در هر روستاي با جمعيت 500 نفر يك خانه بهداشت باشد كه هنوز تصويب نشده است. با اين حال هر روستايي حداكثر به فاصله نيم ساعت پياده روي به يك خانه بهداشت دسترسي دارد.

 
وي گفت: علاوه بر خدمات قبلي، خدمات بهداشت و سلامت سالمندان نيز از امسال در مراكز بهداشتي 6 استان كشور شامل همدان، سمنان، اردبيل، آذربايجان شرقي و... ادغام شده است كه با توجه به فرهنگ قومي هر منطقه و جغرافياي آن موفقيت آميز بوده است و سال آينده به كل كشور گسترش مي‌يابد. 

 

مطلق افزود: حوادث ترافيكي، بلايا، بيماري‌هاي ايستميك قلبي، بيماري‌هاي رواني، اعتياد، سقوط، بيماري‌هاي عروق مغزي، كمردرد و آرتروز، فقر ‌آهن، بيماريهاي ريوي، سوختگي و تولد زودهنگام به ترتيب بيشتري بار بيماري را در كشور به خود اختصاص مي‌دهند.


وي همچنين خبر داد: براي تأمين كادر متخصصان طب اورژانس در بيمارستان‌هاي كشور 50 متخصص طب اورژانس در بيمارستان‌هاي برخي استان‌هاي كشور مانند فارس، خوزستان، كرمان، هرمزگان، كرمانشاه، جيرفت، خراسان رضوي، مازندران، گيلان مستقر شده‌اند تا بيماران اورژانسي را به موقع به متخصص مربوطه ارجاع دهند، 30 متخصص طب اورژانس نيز در بيمارستان‌هاي تهران مستقر هستند كه برخي از آنها در تهران و استان‌هاي ديگر دستيار تخصصي نيز دارند و اميدواريم به زودي اين متخصصان در تمام بيمارستان‌هاي كشور مستقر شوند.

 
مطلق گفت: 500 آمبولانس اورژانس براي اورژانس‌هاي بيمارستاني خريداري و توزيع شده و 500 آمبولانس ديگر نيز براي مراكز بهداشتي روستايي اختصاص يافته است كه اين هزار آمبولانس تا خرداد سال آينده به طور كامل توزيع مي‌شوند.


وي همچنين افزود: امسال 1350 پزشك متخصص فارغ التحصيل جديد در بيمارستان‌هاي كشور به خصوص بيمارستان‌هاي مناطق محروم توزيع شدند كه مدت 2 سال طرح خود را در اين مناطق سپري كنند كه بيش از سال‌هاي گذشته بود به طوري كه با توجه به روش جديد توزيع، تعداد متخصصان در برخي شهرهاي محروم نسبت به سال‌هاي قبل 2 برابر شده است


مطلق افزود: بر اساس برنامه نظام سطح بندي خدمات تا سال 1393 تمام پزشكان متخصص مورد نياز در تمام بيمارستان‌هاي كشور مطابق اين برنامه تأمين مي‌شود و در تمام بيمارستان‌هاي كشور حداقل 5 تخصص اصلي اطفال، زنان، داخلي، جراحي و بيهوشي حضور خواهند داشت.

منبع : فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۸۹/۱/۱۵ تعداد بازدیدکنندگان : 5485

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5165
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7235
بازدید امسال : 802718
بازدید کل : 37169791

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش