منع استفاده دانشگاههاي علومپزشكي از تجهيزات درماني خارجي
ايران رتبه اول توليد دارو در منطقه را داراست و فهرست جديدي از داروهاي حياتي تا22بهمن به توليدصنعتي ميرسند.
مرضيه وحيد دستجردي وزير بهداشت در نشست مشترك با نمايندگان بخش خصوصي در اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ايران با اعلام اين خبر گفت: در زمينه توليد دارو كشور از G.M.P بسيارخوبي در بين كشورهاي آسيا و منطقه و جهان برخوردار است و از همه علاقمندان براي سرمايهگذاري در اين حوزه حمايت ميكنيم.
وي افزود: ظرف مدت 10 سال گذشته كه پاي بخش خصوصي به چرخه نظام دارويي باز شد، شاهد به عهده داشتن 40 درصد توليدات دارويي كشور توسط اين بخش هستيم و بنده براي تسريع امور در اين بخش تاكنون در 4 جلسه شوراي تدوين دارويي كشور در مدت 10 ماهه مسئوليتم در دولت دهم شركت كردهام.
هزينههاي دارويي ايران 10 برابر كمتر از كشورهاي ديگر
وزير بهداشت با اعلام اينكه هزينه دارويي در ايران نسبت به ساير كشورهاي مشابه از لحاظ جايگاه، 10 برابر كمتر است گفت: سياست وزارت بهداشت ترجيح دادن منافع توليدكنندگان داخلي دارو بر واردكنندگان است و مبارزه با ورود داروهاي ژنريك ارزانقيمت به كشور تقويت توليد داخل را در پي دارد.
دستجردي با اعلام اين كه مخالف واردات دارو نيستيم ولي اين عرصه نياز به مديريت دارد گفت: واردات بايد متناسب با ضوابط و پروتكلهاي مصوب در اين خصوص باشد. به عنوان مثال نبايد جلوي مصرف داروي داخلي سرطان پستان را به نام كيفيت پايينتر اين دارو با مشابه خارجياش كه سالانه 500 ميليون ريال بر خانوادهها هزينه تحميل ميكند گرفت.
تصويب مصوبات شوراي عالي سلامت در هيأت دولت
وزير بهداشت در ادامه از تصويب مصوبات اخير شوراي عالي سلامت در آخرين جلسه هيأت دولت خبرداد و گفت: بحث غذا و ساماندهي مصرف مواد غذايي در كشور از نظر ما بسيار مهم است. به طوري كه در اساسنامه سازمان غذا و دارو به شكل گستردهاي به مسايل پيرامون اين مقوله مهم توجه شده است.
او با اعلام حمايت وزارت بهداشت از پيشنويس قانون جديد «غذا» كه در قالب يك طرح در نوبت مجلس براي تصويب قراردارد اظهار داشت: معاون غذا و داروي وزارت بهداشت و تني چند از كارشناسان قديمي و برجسته اين وزارتخانه مثل دكتر امينلو پيگير تصويب اين قانون هستند تا دغدغههاي صنعت غذاي كشور براي فعاليت در اين عرصه مرتفع شود.
دانشگاههاي علوم پزشكي از تجهيزات داخلي بهره ببرند
دستجردي با بيان اين كه به دانشگاههاي علوم پزشكي كشور بخشنامه شده است حق ندارند كالاهاي تجهيزات پزشكي مجوزدار توليد داخل را كنار گذاشته و از محصولات خارجي استفاده كنند گفت: اگر ورود دستگاههاي تشخيصي مثل ام.آر.آي بدون رويه بوده و ضابطهمند نباشد، هزينههاي درماني مردم را افزايش داده و در نهايت منجر به فشار به مردم ميشود. بنابراين وقتي هر پت اسكن حدود 400 هزار تومان هزينه دارد لازم است در مورد واردات و نصب چنين تجهيزاتي با كارشناسي دقيق اقدام شود.
منبع : ایلنا