براي هر 60 تخت بيمارستاني به يک داروساز باليني نياز است
دبير انجمن داروسازان متخصص باليني گفت: بر اساس مصوبات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي به ازاي هر 50 تا 60 تخت بيمارستاني به يک داروساز باليني نياز است اين درحالي است که هم اکنون به ازاي هر بيمارستان يک داروساز باليني نيز وجود ندارد و تعداد آنان بسيار کم است.
"حسين خليلي" افزود: اکنون، 60 رزيدنت در حال آموزش هستند که اين تعداد براي جمعيت کشور بسيار کم است.
دبير انجمن داروسازان متخصص باليني، نبود آشنايي بيمارستانهاي شهرستان با داروسازي باليني را يکي ديگر از مشکلات اين حوزه ياد کرد و گفت: متاسفانه در تشکيلات بيمارستانها، براي داروسازان باليني جايگاهي تعيين نشده است
وي گفت: 50 سال پيش، تنها آشنايي با اصول اوليه داروسازي و مواد دارويي يا شيميايي ميتوانست برآورد کننده نيازهاي جامعه دارويي و پزشکي باشد اما امروزه اين سطح از آگاهي و دانش، پاسخگوي نيازهاي حوزه دارو و درمان نيست.
دبير انجمن داروسازان متخصص باليني افزود: همزمان با تخصصيتر شدن شاخههاي علوم پزشکي، دارويي و تغييرات محتوايي ايجاد شده در تعريف وظايف داروسازان، دارو سازان در نظامهاي سلامت بايد هر چه بيشتر با علوم باليني و مديريت بيماريهاي رايج در جامعه آشنا شوند.
خليلي با بيان اينکه داروسازي باليني در واقع حلقه اتصال و اتحاد علوم پايه داروسازي با علوم باليني پزشکي است،افزود: از آنجايي که متخصصان داروسازي باليني به صورت منحصر به فرد در زمينه درمان شناسي آموزش ديدهاند ميتوانند دارودرماني را به صورتي جامع مديريت کنند و در اين زمينه براي بيماران و همه اعضاي گروه درمان مشاوري دقيق محسوب شوند.
به گفته وي ، هرچه از زمان روشن شدن نقش اين متخصصان در درمان بيماران بستري شده در مراکز درماني سپري ميشود، فعاليتهاي آنان رشد و گسترش بيشتري پيدا ميکند چرا که امروزه تاکيد بيشتر بر تشکيل گروه يا تيم درماني در درمان بيماران است.
وي افزود:فعاليت داروسازي کشورمان در حوزه آموزش بسيار قابل توجه بوده است و در اين زمينه همپاي کشورهاي پيشرفته در حرکت هستيم .
منبع : ایرنا