خدمات تغذیه در ارزشیابی بیمارستان ها لحاظ می شود.
رییس اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، از اقداماتی به منظور اصلاح آیین نامه تاسیس مراكز مشاوره تغذیه و رژیم درمانی خبر داد و گفت: همچنین آموزش هایی برای كارشناسان تغذیه بیمارستان ها پیش بینی شده كه به صورت مستقیم در ارزشیابی بیمارستان ها لحاظ می شود.
دكتر پریسا ترابی با اشاره به برنامه های در دست اقدام برای ارتقا وضعیت تغذیه بالینی در بیمارستان ها و مراكز مشاوره تغذیه، گفت: آیین نامه تاسیس مراكز مشاوره تغذیه و رژیم درمانی بازنگری می شود. به این ترتیب با اصلاحات صورت گرفته در این آیین نامه، علاوه بر آن كه از دخالت افراد فاقد صلاحیت در مراكز مشاوره تغذیه جلوگیری می شود، كیفیت ارایه خدمات تغذیه در مراكز مشاوره نیز با استفاده از كارشناسان مجرب و باتجربه افزایش می یابد.
وی با اشاره به انجام اقداماتی در جهت ارتقای تغذیه بالینی و تغذیه در بیمارستان، گفت: به این منظور، بخش های مختلف وزارت بهداشت مانند مراكز اعتباربخشی درمان و ارزشیابی بیمارستان ها، اقدامات مشتركی را در دست انجام دارند كه از جمله این اقدامات بازنگری استانداردهای بیمارستانی است.
دكتر ترابی گفت: نظر ما برای سال های آینده آن است كه بخشی از ارزشیابی بیمارستان ها بر اساس خدمات تغذیه ارایه شده در بیمارستان باشد؛ چه از نظر مشاوره تغذیه و چه از نظر خدمتی كه باید ارایه شود.
وی ادامه داد: به این ترتیب برای كارشناسان تغذیه در بیمارستان ها دوره های بازآموزی در جهت افزایش اطلاعات علمی و افزایش مهارت های مربوط به ارایه خدمات تغذیه مانند تغذیه از راه لوله طراحی می شود. مجموع آموزش هایی برای كارشناسان تغذیه بیمارستان ها پیش بینی شده كه به صورت مستقیم در ارزشیابی بیمارستان ها لحاظ می شود.
● تدوین پروتكل ملی تغذیه غیردهانی در بیمارستان ها
دكتر ترابی با بیان این كه در حال حاضر پروتكلی در سطح ملی برای تغذیه غیردهانی و یا حتی تغذیه در بیمارستان ها نداریم، ادامه داد: به این منظور پروتكل هایی به عنوان پروتكل تغذیه در بیماران بستری ICU و CCU كه تغذیه غیردهانی دارند در حال تهیه و تدوین است تا به عنوان پروتكل نهایی وزارت بهداشت در استانداردسازی بیمارستان ها مورد استفاده قرار گیرد. این پروتكل ها پایه های اساسی هستند كه در ارزیابی بیمارستان ها مورد توجه قرار می گیرند و عمل كردن به آنها معیار ارزیابی بیمارستان در بخش تغذیه خواهد بود.
● كارشناسان تغذیه بیمارستان ها از وضعیت خدمت صرف در آشپزخانه ها خارج می شوند / لزوم وجود یك كارشناس تغذیه به ازای هر ۵۰ تخت بیمارستانی
به گفته وی، اداره تغذیه وزارت بهداشت این اقدامات را از مدت ها قبل آغاز كرده است. به این ترتیب كارشناسان تغذیه كه از سال آینده وارد بیمارستان ها می شوند از وضعیت خدمت صرف در آشپزخانه ها خارج می شوند؛ به طوری كه یك واحد از تغذیه به خدمات غذایی در آشپزخانه ها و بخش دیگر به خدمات مشاوره ای تغذیه اختصاص می یابد.
دكتر ترابی در این باره ادامه داد: بنابراین از زمانی كه بیمار وارد بیمارستان می شود فرم مربوط به ارزیابی تغذیه وی پر شده و برنامه غذایی خاصی نوشته می شود. زمان ترخیص نیز بیمار می داند كه از چه رژیم غذایی باید تبعیت كند.
رییس اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این كه نهادینه شدن چنین اقداماتی به یك سری آماده سازی ها نیاز دارد، افزود: بر اساس آیین نامه تاسیس بیمارستان ها باید به ازای هر ۵۰ تخت بستری، یك كارشناس تغذیه وجود داشته باشد كه كار مشاوره را انجام دهد؛ اما تا زمان تامین نیروی لازم و آموزش آنها، باید با همین وضعیت فعلی كار آغاز شود تا به تدریج تعداد كارشناسان تغذیه بیمارستان ها و مهارت های علمی و بالینی آنها افزایش یابد.
منبع: ایسنا