تاسيس داروخانه تابع تراكم مراكز درماني است
تاسيس داروخانه، تابع مراكزي چون مطب پزشك، درمانگاه، بيمارستان و ساختمان پزشكان است بنابراين ايجاد داروخانه در مناطقي كه امكانات فوق وجود نداشته باشد با استقبال كمتري روبهروست.
در پي درج خبري با عنوان «ساكنين مناطق حاشيه شهر قم از نبود داروخانه رنج ميبرند» روابط عمومي وزارت بهداشت براي روشن شدن افكار عمومي توضيحاتي را برمبناي پاسخ دانشگاه علوم پزشكي قم به خبرگزاري فارس ارسال كرد:
1 ـ طبق آييننامه داروخانهها حداقل شرايط براي تاسيس داروخانه تأمين مساحت مورد نياز و نيز رعايت فاصله تعريف شده از نزديكترين داروخانه موجود است و معاونت غذا و داروي دانشگاه صرفا بر اساس اين آييننامه و بدون هيچگونه اعمال نظر شخصي اقدام ميكند.
2 ـ تاسيس داروخانه، تابع مراكزي چون مطب پزشك، درمانگاه، بيمارستان و ساختمان پزشكان است بنابراين ايجاد داروخانه در مناطقي كه امكانات فوق وجود نداشته باشد با استقبال كمتري روبهروست.
3 ـ نگاهي به گسترش شهرها به خصوص شهرهاي بزرگ مشخص ميكند كه رشد شهرها بيشتر به صورت عمودي بوده و تراكم جمعيت در واحد سطح افزايش مييابد. لذا بديهي است كه جمعيت متراكم، خدمات متراكم را نيز ميطلبد.
4 ـ با توجه به اصل فوق در مناطقي كه تراكم مطب پزشك يا مراكز درماني وجود دارد براي جلوگيري از انحصار و ايجاد روابط ناسالم، تبصرههاي قانوني اجازه تاسيس داروخانه در فاصله كمتر از حريم قانوني داروخانه را ميدهد كه خيابانهاي صفائيه، دور شهر و ميدان سعيدي از آن جملهاند، لازم به ذكر است به جز يك مورد، تمام مجوزهاي صادر شده براي اين مناطق در سالهاي قبل از 1387 بوده است.
5 ـ در حال حاضر تمام مناطق حاشيهاي شهر قم از جمله شهرك پرديسان: و شهرك مهديه داراي داروخانه هستند. ضمناً مصاحبه كننده محترم هيچگونه اشارهاي به آن منطقه حاشيهاي كه فاصله بسيار طولاني تا داخل شهر دارد و فاقد داروخانه است، نكرده است.
6 ـ توجه به مناطق حاشيهاي و نوساز شهر همواره مدنظر اين دانشگاه بوده است لذا در جاهايي كه متقاضي تاسيس داروخانه براي آن وجود ندارد، اين دانشگاه از طريق درج آگهي در روزنامه اقدام به اعطاي مجوز تاسيس داروخانه خارج از ليست ميكند كه نمونه آن شهرك پرديسان و شهرك مهديه است. ذكر اين نكته ضروري است كه وقتي تنها داروخانه شهرك مهديه به دليل عدم توجيه اقتصادي تعطيل شد، در مدت زماني كوتاهي در سال 1388 اقدام به درج آگهي و اعطاي مجوز داروخانه دوم به صورت خارج از نوبت كرده تا كمترين لطمهاي به ساكنين آن منطقه وارد نشود.
7 ـ در خصوص صدور مجوز تاسيس داروخانه بدون نيازسنجي اصولي در مناطق مولف شهري، اعلام ميدارد تاكنون هيچ مكاتبه، گفتوگو يا ارائه راهكاري از سوي انجمن محترم داروسازان با معاونت غذا و داروي دانشگاه به عمل نيامده است.
8 ـ نكته مهم ديگر اينكه طبق ضوابط، صدور مجوز تاسيس داروخانه بر اساس حد نساب جمعيتي اعلام شده از سوي وزارت بهداشت صورت ميپذيرد و معاونت غذا و دارو موظف با اجراي آن است. لذا بر اين اساس تا رسيدن به استاندارد اعلام شده از سوي وزارت متبوع، صدور مجوز داروخانه در كميسيون قانوني ماده 20 دانشگاه انجام ميشود.
9 ـ مجددا تاكيد ميشود تمام مناطق حاشيهاي شهر قم داراي داروخانه بوده و مشكلي از اين لحاظ ندارد.
طبيعي است در صورتي كه ساكنين منطقه مشكل نبودن داروخانه را به مراجع ذيربط اعلام كنند، موضوع در اسرع وقت مورد پيگيري قرار ميگيرد اما تاكنون چنين درخواستي به معاونت مربوطه ارجاع نشده است.
منبع: فارس