اختصاص 100 دستگاه اتوبوس آمبولانس به مراکز درمانی کشور
هماکنون سه هزار و 500 آمبولانس، موتورلانس و اتوبوس آمبولانس در کشور در خدمترسانی به بیماران اورژانسی کشور فعال است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تا پایان امسال صد دستگاه اتوبوس آمبولانس برای حمل و انتقال سریعتر بیماران اورژانس به مراکز درمانی کشور اعطا میشود.
مرضیه وحید دستجری در مراسم افتتاح نخستین پایگاه اورژانس هوایی 115 کشور در آمل گفت: هماکنون سه هزار و 500 آمبولانس، موتورلانس و اتوبوس آمبولانس در کشور در خدمترسانی به بیماران اورژانسی کشور فعال است.
وی با بیان اینکه در5 سال گذشته پایگاههای اورژانس جادهها وشهری کشور از 600 پایگاه اکنون به هزار و750 پایگاه افزایش یافته است، تصریح کرد: زمان انتقال بیماران و مصدومان سوانح نیز به 15 دقیقه در شهرها و کمتر از هشت دقیقه در جادههای کشور کاهش یافته و با این کاهش اورژانس کشوراکنون به استانداردهای جهانی رسیدهاست.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: هماکنون حدود 10 هزار کادر درمانی در اورژانس جادههای شهری کشور مستقر هستند.
دستجردی با بیان اینکه برای سرعت در انتقال مصدومان در حوادث جادهای و شهری نیاز به اورژانس هوایی در کشور بود و وزارت بهداشت برای این منظور براساس قرارداد با وزارت دفاع ونیروی انتظامی در ماموریتها حضور پیدا میکرد، گفت: با توجه به حوادث زیاد در جادههای کشور نیاز به 47 مرکز امداد و اورژانس و بالگرد هوایی است که امیدواریم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این خصوص با اختصاص بودجه بیشتر به این وزارتخانه این نیاز ضروری کشور را برطرف کنند.
وی با بیان این که احداث پایگاههای اورژانس هوایی115 درمناطق حادثه خیز کشور در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی نیز مصوب شدهاست، خاطرنشان کرد: تا پایان امسال در بیشتر مناطق پرحادثه کشور پایگاه اورژانس هوایی 115 مستقر ميشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ودرمانی مازندران در این مراسم با بیان این که پایگاه اورژانس هوایی آمل نخستین پایگاه 115 کشور است، گفت: این پایگاه برای فوریتهای پزشکی هوایی درجادههای مازندران به کارگیری می شود و به طور حتم در این استان میماند.
محمد مهدی ناصحی گفت: هلی کوپتر214 به ارزش 115 میلیارد ریال از شرکت پنها به نام شبکه بهداشت ودرمان آمل خریداری شدهاست.
وی افزود: این پایگاه درزمینی به حدود دوهکتار در فضای خالی پشت اورژانس آمل درخیابان طالقانی آمل واقع شده و شامل محل پت، آشیانه، ماشین آلات، محل حضور خلبانان و نیز تامین جایگاه سوخت رسانی هلی کوپتر امدادهوایی است.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور نیز در این مراسم با اشاره به این که اورژانس پیش بیمارستانی با کمبود نیرو مواجه است، گفت: حدود 10 هزار پرسنل در حال حاضر در این بخش درمانی کشور فعالیت میکنند. وی ادامه داد: معاونت نیروی انسانی ریاست جمهوری با استخدام چهارهزار و 400 نفر موافقت کرده ولی تاکنون هیچگونه مجوزی صادر نشدهاست.
معصومی به نوسازی ناوگان آمبولانس پیش بیمارستانی در کشور اشاره کرد و یادآور شد: طی سالهای اخیر سه هزار و 300 دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس 115 کشور اضافه شدهاست. رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور با بیان اینکه 700 دستگاه آمبولانس نیز تا پایان سال و در بین اورژانس پیش بیمارستانیهای کشور توزیع میشود، خاطرنشان کرد: 300 دستگاه آمبولانس از این تعداد برای مناطق صعبالعبور اختصاص ميدهد.
به گفته وی طی دو سال گذشته برای همه بیمارستانهای کشور آمبولانس تیپ A خریداری شده و در اختیار آنان قرار گرفته است. وی با اعلام اینکه این نوع آمبولانسها در اختیار شبکههای بهداشت و درمان شبانهروزی نیز قرار گرفته است، تصریح کرد: هزار دستگاه آمبولانس تیپ A نیز خریداری و در اختیار شبکههای بهداشت و درمان شبانه روزی قرار ميگيرد.
نخستین پایگاه امدادهوایی کشور 29 مهرماه با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آمل افتتاح شد.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور در این خصوص گفت: 11 پایگاه امداد هوایی به صورت فعال و غیرفعال در کشور وجود دارد ولی هیچکدام از هلی کوپترها متعلق به وزارت بهداشت نیست. غلامرضا معصومی افزود: این هلی کوپتر مستقر در این پایگاه هوایی نخستین هلی کوپتر وزارت بهداشت در پایگاههای امداد هوایی کشور است.
وی هزینه خرید این هلیکوپتر را 11 میلیارد تومان اعلام کرد و اظهار داشت: زمین این پایگاه اهدایی است و تنها 400 میلیون تومان جهت زیرسازی آن هزینه شده است. به گفته وی این پایگاه امداد هوایی جهت پوشش شمال کشور بوده و به علت مرکزیت شهرستان آمل در نزدیکی به جادههای پرتردد کشور در این منطقه واقع شده است.
در این مراسم افتتاحیه، علاوه بر وزیر بهداشت دو تن از معاونان وزارت بهداشت، دبیر مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مردم شهرستان های آمل و نماینده مردم نوشهر و چالوس، معاون عمرانی استاندار مازندران، معاون برنامه ریزی استاندار مازندران و دیگر مسئولان شهری و استانی حضور داشتند.
54 پايگاه اورژانس پيش بيمارستاني اصفهان به بخش خصوصي واگذار شد
معاون فني مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي اصفهان از واگذاري 54 پايگاه اورژانس پيش بيمارستاني سطح استان به بخش خصوصي در راستاي اصل 44 قانون اساسي خبر داد.
فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، مهرزاد آرتنگ اظهار داشت: مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي استان اصفهان طي چهار سال اخير برنامهها و اقدامات زيادي را انجام داده است كه برقراري ارتباط مستمر با مراكز آموزش عالي استان، ارتقاي سطح علمي تمامي دانشجويان و دانش آموختگان علوم پزشكي در بحث مديريت سلامت در حوادث، ارتقاي سطح علمي و توانمندي تمامي كاركنان ستادي و عملياتي اين مركز در سطح استان و ارتقاي سطح علمي و توانمندي مردم در زمينه امدادگري ديگر سازمانهاي امدادي نظير نجات و امنيت از جمله اقدامات انجام شده اين مركز در حوزه آموزشي بوده است.
وي اظهار داشت: همچنين ايجاد سالن آموزشي و كارگاه عملي آموزشهاي تخصصي فوريتهاي پزشكي، تجهيز پنج پايگاه اورژانس به عنوان واحدهاي عملياتي آموزشي و آموزش عملي كاركنان در اين واحدها از ديگر اقدامات انجام شده مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي استان اصفهان محسوب ميشود.
معاون فني مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي استان اصفهان تصريح كرد: نهادينه كردن پژوهش و تحقيق در حوزه مديريت سلامت در حوادث و فوريتهاي پزشكي در شهرستانهاي استان به منظور اتصال زنجيره فرماندهي تا سطح كشور، واحدهاي اجرايي و فوريتهاي پزشكي از طريق راهاندازي (EOC مركز فرماندهي عمليات فوريتهاي پزشكي)، ارتقاي توانمندي و محور هماهنگي پوشش سلامت در حوادث و مناسبتهاي ويژه نيز از برنامههاي اجرا شده در حوزه حوادث و عمليات اين مركز بوده است.
آرتنگ با اشاره به واگذاري 54 پايگاه اورژانس پيش بيمارستاني سطح استان به بخش خصوصي در راستاي اصل 44 قانون اساسي اضافه كرد: راهاندازي سامانه پيامگير 24 ساعته به منظور ارتباطات مردمي به شماره 6284999 و اعلام شماره پيامك 3000751115 براي ارتباط با مركز، راهاندازي وب سايت به آدرس www.ems.mui.ac.ir از سال 87 و ارتباط مستمر و تعريف شده با اصحاب خبر و رسانههاي جمعي نيز از اقدامات اين مركز در حوزه روابط عمومي بوده است.
منبع : ایلنا + فارس