50 مطلب آخر
تجهیزات پزشکی : چند خبر پاییزی از تجهيزات پزشكي

  •  -  شهرياري: تجهيزات وزارت بهداشت رشد نكرده است
  • -  برخي تجهيزات پزشكي در بيمارستان‌ها مربوط به ده‌ها سال قبل است
  • -  كيفيت تجهيزات پزشكي در معرض سوءاستفاده برخي توليد‌كنندگان
  • -  واردات تجهيزات پزشكي ضربه مهلكي بر توليدات داخلي است
  • -  اصفهان در صادارت يونيت‌هاي دندانپزشكي عملكرد مطلوبي داشته است

جهت رویت متن کامل اين خبرها  ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن در كادر زير کلیک فرمائید :

تحلیل ما

متن کامل

شهرياري: تجهيزات وزارت بهداشت رشد نكرده است

عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: با وجود گسترش جمعيت شهري و مراكز تهيه و فروش مواد غذايي، تجهيزات و پرسنل وزارت بهداشت و درمان رشد كافي پيدا نكرده است.حسينعلي اظهار داشت: براي برطرف شدن مشكل كمبود پرسنل جهت مراقبت بر عملكرد رستوان‌ها، اغذيه فروشي‌ها و فست‌فودها از اصناف صاحب تجربه اين مشاغل استفاده شده است. نماينده زاهدان در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: فرهنگ‌سازي و ارائه آموزش‌هاي اوليه به اصناف گام اساسي براي استفاده از آن‌ها در كنترل بر واحدهاي صنفي است كه در همين راستا اصناف بايد احساس مسئوليت كنند تا به نظارت بر عملكرد صنف خود مشكل مسموميت‌هاي غذايي كاهش يابد. وي در خصوص فرهنگ نادرست مصرف دارو در بين ايراني‌ها گفت: مصرف بي‌رويه و خودسرانه آنتي‌بيوتيك‌ها موجب مقاومت ميكروبي در افراد مي‌شود كه اين امر زمينه‌ساز بروز مشكلاتي در سيستم ايمني بدن است. شهرياري افزود: آمار مسموميت دارويي در ايران زياد نيست كه اين امر به لحاظ فرهنگ غني ايراني‌هاست، البته آمار دقيق مسموميت‌هاي دارويي را بايد بيمارستان‌ها ارائه دهند. عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي با اشاره به ترويج استفاده از برخي محصولات از جمله دستبندهاي ضد درد در كشور خاطر‌نشان كرد: اين محصولات صرفاً براي سوء‌استفاده عده‌اي شياد آماده مي‌شود و هيچگونه پشتوانه علمي و پزشكي ندارد و در ارتباط با آموزش همگاني و بالا بردن سطح فرهنگ مردم براي روشن شدن افكار عمومي در زمينه خطرات و عواقبت اينگونه وسايل، صدا و سيما و رسانه‌ها بايد فعاليت جدي انجام دهند. وي افزود: دستگاه‌هاي نظارتي وزارت بهداشت و درمان و قوه‌قضائيه بايد براي جلوگيري از انتشار كار اين افراد شياد اقدامات مقتضي را انجام دهند. عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: در گذشته طرح حذف قند و نوشابه از سلف دانشگاه‌ها و ادارات مطرح شده بود كه متأسفانه اين طرح كه متناسب با اصلاح الگوي تغذيه مردم بود، اجرا نشد. وي با اشاره به اين موضوع كه استفاده از قند و شكر با زندگي روزمره مردم ايران عجين شده است، خاطر‌نشان كرد: صبحانه اكثر مردم ايران ما پنير و چاي شيرين است و تا جايگزين مناسبي براي چاي شيرين مردم وجود نداشته باشد نمي‌توان قند و شكر را از زندگي روزمره آنها حذف كرد. نماينده زاهدان در مجلس شوراي اسلامي در خصوص استفاد از خرما و كشمش به جاي قند در ادارات گفت: مصرف خرما و كشمش در ادارات بسيار بالا‌ست و به همين دليل ادارات استفاده از خرما و كشمش را با صرفه نمي‌دانند كه در اين مورد نيز بايد فرهنگ‌سازي صورت گيرد.

برخي تجهيزات پزشكي در بيمارستان‌ها مربوط به ده‌ها سال قبل است

وزير بهداشت گفت: بيشترين مشكلات تجهيزات پزشكي بيمارستان‌ها مربوط به تجهيزات فرسوده است. برخي از اين تجهيزات مربوط به ده‌ها سال قبل هستند و بايد جايگزين شود.مرضيه وحيد دستجردي در پاسخ به اين پرسش كه گفته مي‌شود 35 درصد تجهيزات پزشكي در بيمارستان‌هاي دولتي بيكار هستند اظهار داشت: افرادي كه چنين حرفي را مي‌زنند بايد آمار ارائه دهند. فردي كه اين سخن را گفته است بايد حداقل 10 بيمارستان را بررسي كرده باشد. بعد آمار خود را ارائه دهد. وي اضافه كرد: بيشترين مشكل ما در بيمارستان موضوع تجهيزات فرسوده است كه برخي از اين تجهيزات براي ده‌ها سال قبل هستند و بايد جايگزين شود. وحيد دستجري تصريح كرد: البته اين كار در حال انجام است ولي به علت تعدد بيمارستان‌ها، انواع زياد تجهيزات و كمبود اعتبارات لازم، كار بايد با سرعت بيشتري انجام شود كه در حال حاضر سرعت آن كم است.  چندي پيش انوشيروان محسني بندپي، نايب رئيس كميسيون بهداشت مجلس گفت: به علت ضعف خدمات پس از فروش تجهيزات پزشكي حدود 35 درصد تجهيزات پزشكي در بيمارستان‌هاي دولتي بلااستفاده مانده است. وي افزود: عرصه توليد تجهيزات پزشكي در كشور با مشكلات زيادي مواجه است و هنوز نتوانسته به جايگاه واقعي خود برسد. لازمه رفع اين مشكلات هم توجه به استانداردسازي، توسعه تكنولوژي و به روز كردن دانش و فناوري است به خصوص اينكه ذره‌ا‌ي پايين بودن كيفيت محصولات پزشكي مستقيماً به سلامت مردم مربوط مي‌شود. محسني بندپي همچنين افزود: مشكل ديگري كه به شدت احساس مي‌شود، ضعف خدمات پس از فروش براي تجهيزات پزشكي داخلي و وارداتي است كه باعث شده حدود 35 درصد تجهيزات پزشكي در بيمارستان‌هاي دولتي اكنون بلااستفاده بماند كه نشان مي‌دهد يا كيفي نبوده‌اند يا به علت ضعف در آموزش به پرسنل بيمارستان يا نبود قطعات و خدمات پس از فروش آن باعث اين مشكل بزرگ شده است. وي اضافه كرد: بخشي از اين مشكلات به مسائل بيرون سيستم توليد تجهيزات پزشكي مربوط است مانند مشكلات كمبود اعتبارات وزارت بهداشت،سرانه پايين درمان، سهم پايين سلامت از توليد ناخالص ملي كه متأسفانه ما با 3 دوره تلاش در مجلس هنوز نتوانسته‌ايم نگرش و ديدگاه دولتمردان را در اين زمينه تغيير دهيم.

كيفيت تجهيزات پزشكي در معرض سوءاستفاده برخي توليد‌كنندگان 

 عضو هيئت مديره اتحاديه صنفي تجهيزات پزشكي، دندانپزشكي و آزمايشگاهي اصفهان گفت: برخي توليد‌كنندگان ايراني و پاكستاني، كيفيت محصولات شركت‌هاي معتبر توليد كننده تجهيزات پزشكي را زير سؤال برده‌اند.مهدي حسام  اظهار داشت: شركت مرك آلمان معروف‌ترين توليد كننده مواد شيميايي و آزمايشگاهي در دنيا شناخته شده بود و اين در حاليست كه سوء‌استفاده برخي از شركت‌هاي ايراني و پاكستاني از نام مرك آلمان سبب زير سؤال رفتن كيفيت محصولات اين توليد كننده عمده تجهيزات پزشكي در دنيا شد. وي به چگونگي ورود مواد شيميايي به كشور اشاره كرد و افزود: مواد شيميايي به دو شكل صنعتي و آزمايشگاهي به صورت بسته‌بندي از كشورهاي خارجي وارد ايران مي‌شود. وي بيان داشت: همزمان با توليدات تجهيزات آزمايشگاهي و دندانپزشكي در كشور، از كشورهاي ديگر هم واردات داريم و اين در صورتي است كه توليدات داخلي هم‌پاي كشورهاي اروپايي به بازار عرضه مي‌شود و واردات بي‌رويه اين محصولات سبب ركود توليدات داخلي شده است. عضو هيئت مديره اتحاديه صنفي تجهيزات پزشكي، دندانپزشكي و آزمايشگاهي استان اصفهان با اشاره به اينكه در ايران از نظر علم و فكر در فناوري تجهيزات پزشكي مشكلي نداريم، خاطرنشان كرد: كارخانجات توليد دستگاه‌هاي آزمايشگاهي نسبت به هفت تا هشت سال پيش پيشرفت بسياري كرده‌اند. وي ادامه داد: ورود تجهيزات پزشكي، آزمايشگاهي و دندانپزشكي به كشور كه از چه كانالي، توسط چه اشحاصي و به چه دلايلي و چگونه از مرزهاي ايران مي‌گذرد، جاي تامل و سؤال دارد. حسام افزود: اگر‌چه تجهيزات پزشكي كه در بيمارستان‌هاي مختلف وجود دارد فرسوده و سابقه‌ كاري 20 تا 30 ساله دارد اما هنوز كارايي خود را حفظ كرده و به گونه‌اي نيست كه در روند درمان بيماران مشكلي ايجاد كند.

واردات تجهيزات پزشكي ضربه مهلكي بر توليدات داخلي است

عضو هيئت رئيسه اتحاديه فروشندگان لوازم و تجهيزات پزشكي استان اصفهان گفت: واردات تجهيزات پزشكي ضربه سختي بر توليدات داخلي اين صنعت وارد كرده است. مهدي حسام اظهار داشت: تحريم ايران بي‌تاثير در واردات تجهيزات پزشكي نبوده است اما اين موضوع سبب راكد ماندن شرايط بازار نشده است. وي گفت: اين موضوع در حالي است كه به خاطر تحريم‌هاي موجود، تجهيزات پزشكي با قيمت بالاتري نسبت به ساير كشورها به ايران وارد مي‌شود. عضو هيئت رئيسه اتحاديه فروشندگان لوازم و تجهيزات پزشكي، آزمايشگاهي، دندانپزشكي و مواد شيميايي استان اصفهان بيان داشت: در حال حاضر از كشور آلمان، سوئيس، ژاپن و چين تجهيزات آزمايشگاهي وارد كشور مي‌شود در حاليكه برخي از دستگاه‌هاي توليدي در كشور از نظر كيفيت هم رديف و يا بالاتر از كشور آلمان در داخل كشورمان توليد مي‌شوند. وي با اشاره به اينكه دولت برنامه‌اي هدفمند براي توليد اين تجهيزات در كشور نداشته است، افزود: در اين راستا نيز حمايت‌هاي اصولي و پايداري از اين تجهيزات پزشكي در داخل كشور نشده است و اين در حالي است كه در زمينه توليد اين تجهيزات به جايگاه خوبي دست يافته‌ايم. حسام بيان داشت: در حال حاضر حدود 95 درصد از دستگاه‌هاي پزشكي مورد استفاده آزمايشگاه‌ها در ايران توليد مي‌شود. وي با اشاره به اينكه در زمينه تجهيزات آزمايشگاهي مشكلي چنداني در كشور نداريم، ادامه داد: در زمينه توليدات دستگاه‌هاي پزشكي مانند سيستم‌هاي مربوط به قلب كه نياز به دقت بالايي دارد نيازمند امكانات و سرمايه‌ بالايي هستيم كه اين امر همراهي صددرصد دولت را مي‌طلبد. عضو هيئت رئيسه اتحاديه فروشندگان لوازم و تجهيزات پزشكي، آزمايشگاهي، دندانپزشكي و مواد شيميايي استان اصفهان با بيان اينكه از نظر تخصصي در ايران جايگاه مطلوبي داريم، اضافه كرد: در امر دندانپزشكي 90 درصد دستگاه‌ها در ايران توليد مي‌شود و اين در صورتي است كه در امر پزشكي بيشتر تجهيزات وارداتي است.

اصفهان در صادارت يونيت‌هاي دندانپزشكي عملكرد مطلوبي داشته است

رئيس هيئت مديره اتحاديه صنفي تجهيزات پزشكي، دندانپزشكي و آزمايشگاهي استان اصفهان گفت: اصفهان در صادارت يونيت‌هاي دندانپزشكي عملكرد مطلوبي از خود بر جاي گذاشته است.امير برخي  اظهار داشت: هم‌اكنون در كشور كارخانجات قوي در زمينه ساخت وسايل ارتوپدي و ستون فقرات فعال هستند در حالي كه به علت واردات تجهيزات چيني كه‌ كيفيت مناسبي ندارد، توليدات داخلي زير سؤال رفته است. وي با اشاره به اينكه در ايران تجهيزات پزشكي بر اساس آخرين تكنولوژي ساخت مي‌شود، بيان داشت: واردات تجهيزات و لوازم پزشكي بايد در صورت حمايت و تقويت كارخانجات داخل صورت گيرد و اين در صورتي است كه بايد زمينه واردات تجهيزات را از كشور تركيه فراهم كنيم. رئيس هيئت مديره اتحاديه صنفي تجهيزات پزشكي، دندانپزشكي و آزمايشگاهي استان اصفهان خاطرنشان كرد: توليد تجهيزات ستون فقرات و پيچ و پلاك در ايران نسبت به كشورهاي ديگر با كيفيت بالاتر و ارزان‌تر انجام مي‌گيرد. وي با بيان اينكه در اين اتحاديه چهار گروه تجهيزات پزشكي، دندانپزشكي، آزمايشگاهي و مواد زير پوشش قرار گرفته است، افزود: در حال حاضر در زمينه تجهيزات پزشكي و مواد مصرفي در كشور با كمبودي روبه‌رو نيستيم. برخي با اشاره به اينكه دولت در مواردي خاص از شركت‌هاي خصوصي حمايت مالي مي‌كند، خاطرنشان كرد: مسئولان دولتي پيرو سخنان بنيانگذار انقلاب اسلامي از هيچگونه تحريمي هراس ندارند و به خوبي زمينه واردات و صادارت تجهيزات پزشكي را از كشورهاي اروپايي فراهم كرده است. رئيس اتحاديه صنفي تجهيزات پزشكي، دندانپزشكي، آزمايشگاهي و مواد استان اصفهان خاطرنشان كرد: در بيمارستان‌هاي دولتي و خصوصي از تجهيزات به روز استفاده مي‌كنند اما اين در حاليست كه دستگاه‌هاي قديمي كه هنوز كارايي دارند، دور انداخته نمي‌شود و در چنين شرايطي به دنبال گسترش تجهيزات هستيم.

منبع : فارس 

منبع : تاریخ : ۱۳۸۹/۸/۱۰ تعداد بازدیدکنندگان : 5436

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 3601
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 5671
بازدید امسال : 801154
بازدید کل : 37168227

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش