منشور حقوق بيماران در بيمارستانهاي دولتي فقط قاب شده است
يك كارشناس ارشد مديريت اقتصاد بهداشت گفت: منشور حقوق بيماران در بيمارستانهاي دولتي فقط قاب شده است و به آن توجه و عمل نميشود
جميل صادقيفر اظهار داشت: نوع تخصص بيمارستان و امكانات موجود در آن و نوع شهري كه بيمارستان در آن وجود دارد در مديريت بيمارستان تاثيرگذار است. اما به طور كلي نرمافزارهايي وجود دارد كه ميتوان رضايتمندي مردم را سنجيد.
وي افزود: براي اصلاح وضعيت فعلي بيمارستانها بايد هر چه بيشتر به منشور حقوق بيماران توجه داشت كه متاسفانه در حال حاضر فقط به صورت تابلويي در بيمارستانها نصب ميشود اما به توجه و عمل نميشود.
صادقيفر يادآور شد: در بحث رازداري، احترام به بيمار و تحويل گرفتن همراهان آن بخش خصوصي بهتر از بخش دولتي كار ميكند و بخش دولتي نياز دارد كه بيشتر از آن در اين زمينه فعاليت كند.
صادقيفر يادآور شد: در بخشهاي خصوصي مديران بيمارستان براي كارمندان خود آموزشهايي در زمينه نحوه ارتباط با بيماران برگزار ميكنند كه اين موارد را در ارزشيابي آنها موثر قرار ميدهد.
اين كارشناس ارشد وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: اگر مواردي كه بر ارزشيابي كاركنان مورد استفاده قرار گيرد جدی گرفته شود حتماً اثر آن را در بيمارستانهاي دولتي و بالا بردن رضايت بيماران خواهيم ديد و عملكرد آنها بهتر خواهد شد.
وي با اشاره به بحث نوبتدهي در بيمارستانهاي دولتي كه متأسفانه در برخي از آنها مشكلاتي وجود دارد گفت: اين مورد را ميتوان با ايجاد نوبتدهيهاي تلفني برطرف كرد و از طرف ديگر ميتوان براي بالا بردن رضايت بيماران براي برخي بيماريهاي خاص مانند بيماريهاي قلبي و عروقي، بيماري فرد را پس از ترخيص از بيمارستان پيگيري كرد كه تاثير زيادي در رضايتمندي اين بيماران دارد.
صادقي فر گفت: اين راهكارها نياز به پول و اعتبار ندارد و شايد بتوان گفت دليل برتري بيمارستانهاي خصوصي به بيمارستانهاي دولتي از نظر رضايتمندي بيماران همين است.
بيمارستانهاي دولتي به مشتريان خود احترام نميگذارند
يك كارشناس ارشد اقتصاد بهداشت گفت: مهمترين علت رضايت پايين مردم از بيمارستانهاي دولتي احترام نگذاشتن به مشتريان در اين مراكز است كه عامل مهم آن ناراضي و عصباني بودن مسئولان ورودي اين بيمارستانهاست.
جميل صادقيفر اظهار داشت: بخش زيادي از رضايت بيماران در بيمارستانها به كار درمان و بالين برنميگردد به خصوص بيماراني كه تحصيلكرده هم نباشند نميتوانند داروهاي مختلف و كيفيت درمانيهاي مختلف را متوجه شوند و البته اين موضوع نسبي است.
وي افزود: بيمار بيمارستان، فضاي بيمارستان و سلام دادن و نحوه برخورد و رفتار كاركنان را بسيار خوب متوجه ميشود به همين علت با توجه به ضعف بيمارستانهاي دولتي در برقراري ارتباط با بيماران متأسفانه بسياري از بيماران به بخش خصوصي ميروند كه مهمترين دليل آن اين است كه بخش خصوصي رفتار با بيمار را بهتر ميفهمد و اجرا ميكند.
صادقيفر با بيان اينكه دليل روي آوردن مردم به بخش خصوصي كيفيت درمان بهتر و متخصص بهتر نيست يادآور شد: در بيمارستانهاي خصوصي به دليل اينكه از همراه بيمار و خود بيمار استقبال خوبي انجام ميشود و از آنها پذيرايي صورت ميگيرد و البته شايد 2 برابر آن در صورتحساب اين هزينه را از بيمار ميگيرد اما همراه بيمار و بيمار خيلي به هزينه اهميتي نميدهند و اين احترام و برخورد است كه در نزد آنها اهميت بالايي دارد.
صادقيفر تصريح كرد: سازمان جهاني بهداشت در ابعاد مشتريمداري كه در گزارش سال 2 هزار كه هنوز هم به آن استناد ميشود 7 بعد براي مشتريمداري مطرح ميكند كه بخش عمدهاي از اين ابعاد را احترام به بيمار و دادن استقلال براي تصميمگيري او مربوط ميشود و البته اين موارد هزينه آنچناني براي سيستم ندارد.
اين كارشناس ارشد اقتصاد بهداشت خاطرنشان كرد: بخش دولتي متاسفانه كمتر به ابعاد مشتري مداري ميپردازد و يكي از دلايل آن اين است كه نوك پيكاني كه با بيمار ارتباط دارد يعني پذيرش و نگهباني در ورودي بيمارستان از وضع خود ناراضي است و اين نارضايي را به بيمار و همراه او منتقل ميكند.
وي گفت: اولين كار براي رضايتمندي مشتري اين است كه كارمند سيستمي كه با ارباب رجوع برخورد دارد راضي باشد و اگر كارمند عصباني يا ناراحت باشد طبيعي است كه برخورد خوبي ندارد.
منبع : فارس