50 مطلب آخر
دارو و داروخانه : 4 خبر از حوزهء دارو

  • ---- حذف حق فني داروخانه‌ها منتفي شد
  • ---- يك ميليارد و 800 ميليون تومان دارو، تجويز يك پزشك در سال 89
  • ----  علت 10 درصد مراجعه هاي بيمارستاني، عارضه دارويي است 
  • ---- وزارت بهداشت: هر ايراني چهار برابر ميانگين جهاني، دارو مصرف مي كند  

جهت رویت متن کامل این خبرها  ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در کادر زیر کلیک فرمائید :    

تحلیل ما

متن کامل

حذف حق فني داروخانه‌ها منتفي شد

 رئيس سازمان غذا و دارو از منتفي شدن حذف حق فني داروخانه‌ها توسط ديوان عدالت اداري خبر داد.

 احمد شيباني افزود: حذف حق فني از ابتدا هم منتفي بود، بحث‎هايي هم كه در ديوان عدالت اداري مطرح بود در مورد نحوه اجرا و ميزان آن بود نه منتفي كردن حق فني داروخانه‌ها.

وي در خصوص ميزان حق فني داروخانه‌ها در سال جاري، اظهار داشت: امسال تعيين تعرفه‌هاي خصوصي و دولتي پزشكي طبق قانون به وزارت بهداشت واگذار شده كه پس از تعيين تعرفه‌ها توسط كميته مربوطه، ميزان حق فني داروخانه‌ها نيز اعلام مي شود.

يك ميليارد و 800 ميليون تومان دارو، تجويز يك پزشك در سال 89 

 وزير رفاه گفت: يك پزشك در سال 89 حدود يك ميليارد و 800 ميليون تومان دارو تجويز كرده بود كه بيش از 70 درصد آن آنتي‌بيوتيك بود و البته رشته تحصيلي اين پزشك، سرطان خون بود.

 صادق محصولي اظهار داشت: هيچ مشكلي در همكاري مشترك وزارت بهداشت و رفاه وجود ندارد چه در بخش تعرفه‌ها و چه در بخش پزشك خانواده چرا كه اگر همكاري نداشته باشيم كاري پيش نخواهد رفت.

وي افزود: در خصوص تعيين تعرفه‌ها جلسات مختلفي در سال 89 و 90 تشكيل شده است و از كارهايي كه بايد صورت مي‌گرفت نقش حامل‌هاي انرژي در هزينه خدمات هتلينگ بيمارستاني بود كه قرار شد وزارت بهداشت آن‌ها را به وزارت رفاه بدهد.

محصولي تصريح كرد: لذا با توجه به اين موضوع بحث‌هاي مختلفي انجام شده و حتي 3 مورد آن نهايي شده است كه نتيجه نهايي آن را در آينده اعلام مي‌كنيم.

وي با بيان اينكه اگر در بخش سلامت مشكل يا كمبود بودجه‌اي وجود دارد اين كمبود با انتقاد از بيمه‌ها حل نمي‌شود گفت: بيمه‌ها همه اعتبار خود را صرف درمان مي‌كنند اما بيشتر اين اعتبار صرف هزينه در بخش دولتي است لذا ديگر براي بيمه‌ها چيزي نمي‌ماند.

محصولي با بيان اينكه در منابع بيمه‌ها و بخش سلامت كمبود وجود دارد تصريح كرد: 70 تا 80 درصد افراد متوسط و پايين جامعه از طرح هدفمندي‌ يارانه‌ها نفع مي‌برند و درباره درمان هم بايد گفت رديف خوبي براي بيمه تأمين اجتماعي در نظر گرفته شده است كه اين رديف غير از 10 درصد هدفمندي يارانه‌هاست.

وي اضافه كرد: در 3ماه گذشته براي بيمه‌هاي اجتماعي و درماني جهت تأمين كسري، 300 ميليارد تومان تصويب شد.

محصولي گفت: هر كس دفترچه بيمه درماني ندارد مي‌‌تواند با مراجعه به صندوق بيمه خدمات درماني صاحب دفترچه بيمه شود كه 50 درصد آن را خود و 50 درصد آن را دولت مي‌دهد و با اين كار تاكنون 3 ميليون نفر به جمع بيمه‌شدگان اضافه شدند.

وي افزود: در برخي موارد پزشكان داروها را به صورت منطقي تجويز نمي‌كنند به عنوان مثال يك پزشك در سال 89 حدود يك ميليارد و 800 ميليون تومان دارو تجويز كرده بود كه بيش از 70 درصد آن آنتي‌بيوتيك بود و البته رشته تحصيلي اين پزشك، سرطان خون بود.

محصولي يادآور شد: نفر دوم يك متخصص داخلي بود كه يك ميليارد و 400 ميليون تومان دارو در 4 هزار نسخه تجويز كرده بود كه اين موارد را در شوراي عالي بيمه لحاظ كرديم لذا اگر پزشكي به صورت منطقي دارو تجويز كند هزينه آن از سوي بيمه پرداخت خواهد شد.

علت 10 درصد مراجعه هاي بيمارستاني، عارضه دارويي است

مسئول مركز ثبت و بررسي عوارض ناخواسته داروها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: برآوردها نشان مي دهد به طور متوسط 10 درصد مراجعه ها و پذيرش هاي بيمارستاني به علت يك عارضه دارويي بوده و حدود 40 درصد بيماران جامعه نيز به يك عارضه دارويي مبتلا مي شوند.

'گلوريا شلويري' افزود: اگرچه فرآورده هاي دارويي در درمان بيماري ها موثر است اما تمام اين فرآورده ها در كنار آثار مثبت، آثار زيانباري هم دارد.

وي با اشاره به اينكه آمار قابل توجهي از مرگ و ميرها به عوارض دارويي مربوط است، ادامه داد: عوارض داروها مي تواند موجب اختلالات گوارشي و يا آسيب هاي كبدي در انسان شود.

مسئول مركز ثبت و بررسي عوارض ناخواسته داروها وزارت بهداشت گفت: آمار موجود در اين مركز نشان مي دهد كه آنتي بيوتيك ها بيشترين فراواني در ميان دسته هاي دارويي مشكوك به ايجاد عوارض دارويي را در اختيار دارد.

شلويري در ادامه به تشريح برخي اصول پيشگيري از وقوع عوارض دارويي پرداخت و افزود: بسياري از عوارض شديد و حتي كشنده دارويي بر اثر مصرف دارويي رخ داده است كه بيمار در گذشته سابقه حساسيت به مصرف آن را داشته است.

شلويري خاطرنشان كرد، براساس گزارش ها، بيشترين عارضه ايجاد شده درميان افراد، ناشي از مصرف انواع آنتي بيوتيك و داروي تزريقي موسوم به 'سفترياكسون' بوده بنابراين داروي سفترياكسون همانند پني سيلين مي تواند واكنش هاي شديد و كشنده ايجاد كند. وي تاكيد كرد، تزريق اين داروها حتما بايد با تجويز پزشك و در مكان هاي مجهز و داراي امكانات انجام شود.

مسوول مركز ثبت و بررسي عوارض ناخواسته داروها وزارت بهداشت يادآور شد، مصرف داروي سفترياكسون در بيماران با سابقه حساسيت به ساير داروهاي گروه سفالوسپورين ها مانند سفالكسين، سفالوتين، سفيكسيم و سفتازيديم، ممنوع است و در بيماران با سابقه حساسيت به پني سيلين ها، بايد فقط در مواقع لزوم و با احتياط فراوان صورت گيرد. شلويري گفت: تزريق وريدي سفترياكسون بايد حداقل در مدت 15 تا 30 دقيقه در محلول مناسب انجام شود و از تزريق سريع وريدي آن بايد اجتناب شود. وي توصيه كرد، از مصرف اين فرآورده دارويي در مواردي مانند سرماخوردگي هاي ساده و بدون تجويز پزشك جدا خودداري شود.

مسوول مركز ثبت و بررسي عوارض ناخواسته داروها وزارت بهداشت خاطرنشان كرد، همچنين پيش از آغاز مصرف يك داروي جديد در رژيم دارويي خود، درخصوص احتمال ايجاد تداخل دارويي ميان مصرف آن دارو با مصرف همزمان ساير داروها يا مكمل هاي غذايي، ويتامين ها يا مكمل هاي گياهي از پزشك يا داروساز پرسش شود.

شلويري يادآور شد، پس از شروع مصرف هرگونه فرآورده دارويي، هر نوع تغيير در وضعيت جسمي يا رواني خود را به دقت زير نظر داشته باشيد و به پزشك يا داروساز خود اطلاع دهيد چرا كه ممكن است دچار يك عارضه دارويي شده باشيد.

وزارت بهداشت: هر ايراني چهار برابر ميانگين جهاني، دارو مصرف مي كند

دفتر‌آموزش و ارتقا سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام كرد: هر ايراني چهار برابر ميانگين مصرف جهاني، دارو مصرف مي كند و 20 درصد كل داروهاي مصرفي در ايران به صورت خودسرانه و بدون تجويز پزشك مصرف مي شوند.

 ايران در جهان به لحاظ مصرف دارو جزو 20 كشور برتر است و در آسيا پس از چين در رتبه دوم قرار دارد.

بر اساس اين گزارش، در حالي كه ميانگين ميزان مصرف داروي تزريقي در جهان 11 درصد است، اين ميزان در ايران 46 درصد است.

طبق اين گزارش، ‌سالانه بيش از 10 هزار مورد عارضه ناشي از مصرف نادرست دارو در ايران گزارش مي شود و هر ايراني به طور متوسط طي يك سال 339 بار دارو مي خورد كه اين رقم چهار برابر آمار جهاني است.

اين گزارش مي افزايد:‌ همچنين حدود 40 درصد از مردم ايران به صورت خوسرانه دارو مصرف مي كنند و مصرف بي رويه آنتي بيوتيك در ايران سالانه 400 ميليارد تومان هزينه به خود اختصاص مي دهد.

بر پايه اين گزارش، در ميان داروها آنتي بيوتيك ها بيشترين هزينه را دارد و حدود 13 درصد كل بازار دارويي را آنتي بيوتيك ها تشكيل مي دهند.
در اين گزارش آمده است: برخي والدين براي كودكانشان در برابر هر بيماري ساده اي درخواست آنتي بيوتيك مي كنند در حالي كه 60 درصد افراد نمي دانند آنتي بيوتيك در برابر ويروس هايي چون سرماخوردگي يا آنفلونزاي معمولي كارايي ندارد.

بر اساس تحقيقي كه در كشور انجام شده است حداقل 50 درصد مردمي كه دچار سرماخوردگي مي شوند، توقع دارند حتما پزشك به آنان آنتي بيوتيك بدهد و اين ميزان در برخي موارد به 70 درصد نيز مي رسد. 

منبع : ایرنا + فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۹۰/۱/۲۷ تعداد بازدیدکنندگان : 7991

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1212
بازدید دیروز : 2008
بازدید این ماه : 56284
بازدید امسال : 459402
بازدید کل : 36826475

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش