50 مطلب آخر
آزمایشگاه : خسارت ملی در آزمايشگاهها !؟!؟

منابع مالی کشور چه در قالب بخش خصوصی و چه در قالب بخش دولتی متعلق به ثروت عمومی جامعه هستند و حتی در صورت تقسیم ناعادلانه این منابع نیز ٬ عاقلانه نیست که این ثروتهای کلان و خرد ٬ به عبث هزینه و بدون حصول نتیجه مشخصی مصرف گردند    . . . . .   این مهم وقتی در قالب ارز و خرید کالای خارجی و اقلام مصرفی وارداتی باشد ٬ اهمیت مضاعفی را خواهد داشت     . . . . . .    کالاها و اقلام مصرفی تجهیزات پزشکی از گرانترین و حجیم ترین منابع مالی کشور هستند که بدلیل تاثیر بر سلامت جامعه ٬ همواره با کمترین مخالفتی از سوی مبادی نظارتی ٬ وارد کشور شده و یا در لیست خرید های ضروری سازمانها قرار گرفته اند    . . . .  ولی آیا روند   نیاز سنجی -  انتخاب کالای بهینه   -   روشکار مصرفی و ....  واقعآ در مسیری عاقلانه و منصفانه و عالمانه بوده است ؟     . . . . .  قصد داریم جواب این سوالات را در  مقوله های هزینه بر درمانی (هم در احداث و هم در مصرف )  در سظح کشور مورد بررسی قرار دهیم    . . . . .    این قسمت :  آزمایشگاههای تشخیص طبی  

جهت رویت متن كامل اين مطلب  ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در كادر ذيل کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

دستگاه‌هاي پر كار آزمايشگاه‌هاي طبي خصوصي روزانه فقط 2 ساعت كار مي‌كنند

سيدحسن هاشمي مدني عضو هيئت‌مديره انجمن علوم آزمايشگاهي ايران میگوید : از پركارترين تجهيزات آ‌زمايشگاهي مانند سل‌كانتر و اتو‌آناليز كه ميليونها تومان قيمت دارند در بخش خصوصي فقط 10 درصد توان استفاده مي‌شود و معمولاً 2 ساعت در روز كار مي‌كنند.

وی اظهار داشت: آزمايشگاه‌ها در 8-7 سال گذشته نسبتاً خوب تجهيز شده‌اند و البته گاهي بي‌خود و اضافه بر سازمان تجهيز شدند به همين علت از تجهيزات بخش خصوصي به ويژه در راديولوژي‌ها و آزمايشگاه‌ها استفاده بهينه نمي‌شود.

وي افزود: در تحقيقي 3 دستگاه مهم آزمايشگاه در مراكز استان‌ها و شهرستان‌ها بخش خصوصي بررسي شد و مشخص شد ميزان استفاده از 3 دستگاه سل كانتر بخش خون‌شناسي، اتوآناليز بخش بيوشيمي و الايزاي بخش ايمونولوژي، در دو دستگاه اول 10 درصد بود يعني 90 درصد ظرفيت دستگاه‌هاي سل‌كانتر و اتوآناليز در بخش خصوصي خالي است واتوانالايزر 2 درصد بود.

اين متخصص علوم آزمايشگاهي تصريح كرد: نكته مهم اين است برخي تجهيزات در آزمايشگاه‌ها 2 ساعت كار مي‌كند و 6 ساعت بيكار است كه اين فاجعه است. اشكال اين امر بيشتر در مديريت مجموعه بهداشت و درمان كشور است. البته بخش خصوصي هم مقصر است.

هاشمي مدني گفت: اگر آزمايشگاه‌ها در سطح كشور با هم تقسيم كار كنند و در كارهايي هم بيشتر مشاركت كنند اين اتفاق كمتر مي‌افتد و از دستگاه‌ها بهتر استفاده مي‌شود. در هر آزمايشگاه معمولاً 100 تا 120 ميليون تومان تجهيزات وجود دارد كه بايد در اين آزمايشگاه روزي 200 بيمار سرويس داده شود در حالي كه 30 بيمار در طول روز دارد يعني تجهيزاتي كه مي تواند 200 بيمار را سرويس دهد 30 بيمار را سرويس مي‌دهد.

عضو هيئت‌مديره انجمن علوم آزمايشگاهي ايران ادامه داد: بهترين راه اين است كه 10 آزمايشگاه كنار هم با هم همفكري كنند و منابع و تجهيزات را تجميع كنند و كارها را بين هم ارجاع دهند.

وي گفت: اين كار قانوني هم هست و صرفه‌جويي هم صورت مي‌گيرد و از طرفي پول از كشور خارج نشده است چرا كه بيشتر دستگاه‌هاي آزمايشگاهي خارجي است.

وي با بيان اينكه اين اشتراك را بايد خود آزمايشگاهي‌ها كليد بزنند و وزارت بهداشت هم بايد كمك كند تصريح كرد: مديريت وزارت بهداشت خيلي مؤثر است كه البته بسيار كند است و آزمايشگاه‌هاي خصوصي هم خيلي مؤثرند اما كند هستند.

وي گفت: در آزمايشگاه‌هاي خصوصي مشكل تجهيزات نداريم اما آزمايشگاهي با روزي 20 بيمار قطعاً نمي‌تواند دستگاه‌هاي خود را به روز كند و اين برمي‌گردد به درآمد پايين. الان دستگاه سل كانتري كه در روز بايد حداقل 150 نمونه بگيرد 20 تا 30 تا نمونه مي‌گيرد
از طرفی ؛  در آشفته بازار ورود انواع تجهیزات پزشکی از جمله تجهیزات آزمایشگاهی ٬ شرکتهای زود رس واردات تجهیزات هم از این موضوع کمال سوء استفاده را کرده و کالاهای مختلفی را از کشورهای مختلف وارد کشور کرده اند و بدون پشتوانهء تعمیراتی ٬ چند صباحی بعد انبوهی از دستگاههای مختلف در انبارها منتظر قطعه و در حال خاک خوردن هستند .

هاشمي در این زمینه نیز يادآور شد: يكي ديگر از مشكلات ما در آزمايشگاه‌هاي بخش خصوصي خدمات پس از فروش است. تعدادي از شركت‌ها سرويس خوب مي‌دهند اما از وضعيت خدمات پس از فروش خيلي راضي نيستيم.

وي اضافه كرد: تنوع دستگاه‌ها زياد است و شركت‌هاي خدماتي هم خيلي متنوع هستند اما سرويس‌ها خيلي رضايتبخش نيست. برخي شركت‌ها راحت سرويس نمي‌دهند و دستگاه 20 ميليوني را مي‌فروشند اما گارانتي براي آن در نظر نمي‌گيرند.
منبع : با استفاده از فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۹۰/۵/۱۱ تعداد بازدیدکنندگان : 10347

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5956
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8026
بازدید امسال : 803509
بازدید کل : 37170582

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش