50 مطلب آخر
آیین نامه صنفی : آيين نامه كاهش ساعتكار پرستاران

یکی از مشکلات همیشگی مدیران  در کشور ما عدم دسترسی آسان به آمار و اطلاعات و آیین نامه های  تخصصی در حوزه های مختلف میباشد . آیین نامه های حوزهء درمان نیز از این مشکل مستثنی نبوده و علیرغم وجود آیین نامه ها و دستورالعملهای قانونی گوناگون نزد منابع رسمی ٬ امکان استفادهء کارشناسان غیر دولتی از آنها بسیار کم و محدود میباشد .

سایت تخصصی بیمارستان سازی در ایران قصد دارد به مرور بعضی از آیین نامه ها و دستورالعملها و قوانین اصلی و پایه را در اختیار عموم قرار دهد . در این قسمت    آيين‌نامه قانون كاهش ساعت كاري پرستاران    بشرح ذیل تقدیم میگردد:

جهت رویت متن کامل این  قانون  ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در کادر ذیل کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

آيين‌نامه قانون كاهش ساعت كاري پرستاران 

با اجراي اين قانون حدود 17 هزار پرستار و كادر درماني جديد در بخش دولتي استخدام مي‌شوند و ساعت كاري پرستاران به طور ميانگين 4 ساعت در هفته كم مي‌شود.

 تنها تغييري كه متن آيين نامه نسبت به قانون اعمال شد اين بود كه ضريب كار در شيفت بعد از ظهر براي پرستاران و كادر باليني به ميزان 2/1 تصويب نشد و معادل ضريب كاري در شيفت صبح محاسبه مي‌شود اما ضريب كاري 5/1 براي شيفت شب و روزهاي تعطيل مصوب شد.

 
با اجراي اين آيين نامه مزاياي مشاغل سخت و زيان آور براي تمام پرسنل فعال در بالين و تمام پرستاران اعمال مي‌شود و اين افراد با افزايش سنوات كاري با كاهش ساعت كاري در هفته تا 36 ساعت در هفته برخوردار مي‌شوند به عنوان مثال ساعت كاري يك پرستار زن با 15 سال سابقه به طور ميانگين 40 ساعت در هفته خواهد بود.


كارفرماها چه در بخش دولتي چه ساير بخش‌ها حق اضافه كاري اجباري بيش از 100 ساعت در ماه را براي اين پرسنل ندارند و كميته‌هاي رسيدگي به تخلفات اداري دانشگاه‌هاي علوم پزشكي، مراجع رسيدگي به اجراي درست اين قانون هستند ضمن اينكه سازمان نظام پرستاري و وزارت بهداشت نيز هر 6 ماه يكبار گزارش نحوه اجراي اين قانون را به مجلس ارائه مي‌كند.

 
همچنين مطابق اين آيين نامه پرستاران و ساير پرسنل باليني شاغل در بخش‌هاي سوختگي، رواني، اورژانس و بخش‌هاي مراقبتهاي ويژه از يك ماه مرخصي بيشتر معادل 2 ماه در سال برخوردار مي‌شوند، همچنين تمام پرستاران و پرسنل باليني شاغل در بخش‌هاي دولتي و غير دولتي نبايد بيش از 12 ساعت كار متوالي انجام دهند.

متن كامل آيين‌نامه قانون ارتقا بهره‌وري كاركنان باليني نظام سلامت كه در وزارت بهداشت تصويب شده به شرح ذيل است:

ماده 1: شاغلان باليني به كاركنان رشته بهداشتي درماني اطلاق مي‌شود كه در بيمارستانها و مراكز درماني شبانه روزي دولتي (كشوري و لشكري) و غيردولتي به بيماران بستري مستقيماً ارائه خدمت مي‌دهند و شامل پرستاران، بهياران، كمك بهياران، ماماها، پزشكان، كاردان‌هاي اتاق عمل و كاردانها و كارشناسان هوشبري است.

 
ماده 2: ميزان ساعت كار كاركنان 44 ساعته در هفته است و باتوجه به صعوبت كار، سابقه خدمت و كار در نوبت كاري هاي غيرمتعارف، بر طبق دستورالعملي كه به تفكيك مشاغل و به نسبت نوع فعاليت توسط وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشكي تعيين و ابلاغ مي‌شود حداكثر تا 8 ساعت در هفته تقليل مي‌يابد. اين دستورالعمل‌ها در بخش‌هاي دولتي و غيردولتي لازم الاجرا خواهد بود.

 
ماده 3: كاركنان باليني بيمارستان‌هاي رواني و سوختگي موضوع ماده يك اين آيين‌نامه به علاوه كارشناسان امور رواني، مددياران و كاردرمانگران اين بيمارستان‌ها علاوه بر مرخصي استحقاقي سالانه حداكثر تا يك ماه از مرخصي كار در محيط هاي غيرمتعارف برحسب دستورالعملي كه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تهيه مي‌كند استفاده خواهند كرد. اين مرخصي قابل خريد يا ذخيره نيست.

 
تبصره: كاركنان باليني كه در بخش‌هاي رواني و سوختگي بيمارستان‌هاي عمومي به طور مستمر اشتغال داشته باشند مشمول مفاد ماده فوق الذكر خواهند بود.

 
ماده4:
مشاغل كاركنان باليني بيمارستان‌هاي رواني و سوختگي و مشمولان موضوع ماده 16 قانون سازمان نظام پرستاري مشاغل در بخش‌هاي دولتي و غيردولتي از جمله مشاغل سخت و زيان آور تلقي مي‌شوند. دستورالعمل مشاغل سخت و زيان آور توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي و با همكاري سازمانها و وزارتخانه‌هاي مندرج در بند 5 قانون و معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهوري تنظيم و ابلاغ مي‌شود.

 
ماده 5: ساعات كار كاركنان باليني در بخش‌هاي دولتي و غيردولتي در نوبت‌هاي شب و ايام تعطيل با ضريب 5/1 محاسبه مي‌شود. مشمولان اين ماده اجازه كار بيش از 12 ساعت متوالي را نداشته و مي‌توانند در صورت نياز ماهانه حداكثر 100 ساعت با توافق كارفرما اضافه كاري انجام دهند. با اعمال اين ضريب هيچ يك از كاركنان مجاز به صرف زمان جهت خوابيدن در طي شيفت‌هاي شب و ايام تعطيل نيستند.

 تبصره: در تعويض شيفت‌هاي كاري يك ساعت صرف تغيير و تحول امور جاري بخش و بيماران بستري مي‌شود.

 
ماده 6: روش پرداخت حقوق و مزاياي شاغلان خدمت در بخش‌هاي دولتي و غيردولتي در واحدهاي مطرحه در ماده يك اين آيين نامه تركيبي از دو روش ثابت و مبتني بر عملكرد مي باشد كه مبناي پرداخت حقوق و مزاياي ثابت قوانين و ضوابط مترتب در بخش‌هاي مذكور و مبناي پرداخت در روش مبتني بر عملكرد تا تعيين نرخ تعرفه هاي خدمات در بخش دولتي بر اساس طرح نظام نوين بيمارستان‌ها و در بخش غيردولتي طبق روال حاكم خواهد بود.

 
ماده 7 : مزاياي اين قانون به شاغلاني كه توأم در بخش دولتي و غيردولتي به كار باليني در رشته شغلي مرتبط اشتغال دارند تعلق نخواهد گرفت. بدين منظور با مشمولين اين قانون سالانه تعهدنامه‌اي كه متن آن توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي تنظيم و ابلاغ خواهد شد مبادله مي‌شود و طي آن فرد متعهد به انجام خدمت در يك بخش خواهد شد و در صورت احراز خلاف اين امر فرد متخلف به هيئت بدوي رسيدگي به تخلفات اداري دستگاه معرفي خواهد شد.


ماده 8: اعتبار ريالي ناشي از اجراي قانون همه ساله پيش بيني و در بودجه عمومي دستگاه‌هاي ذيربط منظور خواهد شد.


ماده 9: معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور موظف است كمبود نيروي انساني ناشي از اجراي اين قانون را كه از سوي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي اعلام مي‌شود در قالب مجوز استخدام مضاعف طبق ماده 51 قانون مديريت خدمات كشوري تأمين كند. ضمناً انعقاد قرارداد با افراد حقيقي با رعايت ماده 32 قانون پيشگفت در جهت مرتفع كردن قسمتي از كمبود نيروي مورد نياز بلامانع است.

منبع : فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۹۰/۶/۱۵ تعداد بازدیدکنندگان : 6062

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6618
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8688
بازدید امسال : 804171
بازدید کل : 37171244

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش