راهكارهاي ايجاد بيمارستان الكترونيكي بررسي مي شود
دبير علمي دومين سمپوزيم بيمارستان الكترونيكي و تله مديسين گفت: با برگزاري اين سمپوزيوم ديدگاههاي مشترك در زمينه بيمارستان الكترونيكي فراهم ميشود و راهكارها براي شرايط موجود مورد بحث و بررسي قرار ميگيرد.
ماشاءالله ترابي افزود: قصد داريم به يك برنامه مشترك و جامع در زمينه توسعه برنامههاي مجازي در بيمارستانها و استفاده از آن در كشور نزديك شويم.
وي ادامه داد: ايجاد و توسعه بيمارستان الكترونيكي، توسعه تله مديسين در كشور، آشنايي با بيمارستانهاي الكترونيكي در كشورهاي پيشرفته، آشنايي با فرآيند تبديل بيمارستان سنتي به الكترونيكي و فرهنگسازي بيمارستان الكترونيكي از مهمترين اهداف برگزاري اين كنفرانس است.
ترابي در زمينه وضعيت تله مديسين در ايران گفت: تله مديسين به معناي فعاليت پزشكي از راه دور در كشور ما سابقه قابل توجهي دارد و با گسترش ابزارهاي فناوري اطلاعات، توسعه در اين زمينه نيز فراهم ميشود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، زيرساختهاي لازم براي توسعه فضاي مجازي در بيمارستانها را شامل ابعاد فرهنگ و فني دانست و گفت: از آنجايي كه راهاندازي بيمارستان الكترونيكي نيازمند مشاركت افراد در حوزههاي تخصصي مختلف از گروههاي فني و مهندسي تا گروههاي پزشكي و پيراپزشكي است، بنابراين بايستي زمينه مساعد فرهنگي براي تعامل اين گروهها با يكديگر فراهم شود.
ترابي گفت: الكترونيكي شدن بيمارستان شرايط جديدي را براي ارتقاي خدمات بيمارستاني بر محور بيماران و توسعه آموزش و پژوهش در بيمارستانهاي دانشگاهي فراهم ميكند.
دبير علمي دومين سمپوزيم بيمارستان الكترونيكي و تله مديسين گفت: عمده پيشرفتهاي حوزه باليني بر پايه استفاده صحيح و به موقع از اطلاعاتي است كه در مجموعه ارايه خدمت به بيمار ثبت و ذخيره ميشود و در بيمارستان الكترونيكي اين اطلاعات به عنوان خزانه دانش باليني در جهت ايجاد نوآوري هاي بيمارستاني مورد استفاده قرار ميگيرد.
ترابي در مورد چالشهاي الكترونيكي شدن بيمارستانها گفت: روند الكترونيكي شدن بيمارستان شامل هشت سطح از سطح صفر تا سطح هفت است كه پايينترين سطح آن توسعه وب سايت بيمارستانها بوده و بالاترين سطح آن وجود سيستم هوشمند بيمارستاني است.
وي تشكيل پرونده الكترونيكي سلامت را زيربناي ايجاد بيمارستان الكترونيكي دانست و افزود: اين پرونده حاوي همه اطلاعات مربوط به بيمار از زمان پذيرش بيمار تا خروج بيمار از بيمارستان است و حتي پيگيريهاي بعدي بيمار را نيز دربرميگيرد.
دومين سمپوزيوم 'بيمارستان الكترونيكي و تله مديسين' با شعار «تحول الكترونيكي در علوم پزشكي» و «بيمارستان الكترونيكي، بيمارستان آينده» به منظور ارايه آخرين يافتههاي پژوهشي و آشنايي با كاربرد و توسعه فناوري اطلاعات در عرصه پزشكي با حضور استادان داخلي و بينالمللي در حوزه تله مديسين 17 و 18 آبان ماه 1390 در دانشكده پزشكي دانشگاه تهران برگزار مي شود
منبع : ایرنا