30 درصد بیمارستانهای کشور داروساز ندارند
معاون سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه از این پس هر داروخانه ۴ بار در سال ارزشیابی می شود از کمبود داروساز در بیمارستانهای کشور خبر داد و گفت: ۳۰ درصد بیمارستانهای کشور اصلاً داروساز ندارند در حالی که به ازای هر ۱۰۰ نسخه باید یک داروساز در بیمارستان باشد
محمدرضا شانهساز اظهار داشت: تا قبل از سال 86، سالانه 800 میلیون عدد داروی ترامادول در کشور تولید میشد که اکنون با اقدامات انجام شده تولید این دارو به میزان 10 برابر کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه متأسفانه برخی از اقلام دارویی به صورت قاچاق وارد کشور میشوند گفت: دارویی همچون متادول در حجمهای بالا در کشور خرید و فروش میشود و این در حالی است که این دارو به هیچ وجه در داروخانهها عرضه نمیشود.
معاون سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه سیستم ارزشیابی داروخانهها تغییر یافته افزود: از این پس تمام داروخانههای کشور سالانه 4 بار مور ارزشیابی قرار میگیرند.
وی ادامه داد: قوانین و مقررات عرصه داروسازی با همکاری تعزیرات حکومتی در مجلس شورای اسلامی در حال بازنگری است و در صورتی که فقط 80 تا 90 درصد لایحه موجود به تصویب برسد بسیاری از مشکلات این حوزه بر طرف میشود.
شانهساز گفت: باید به ازای هر 100 نسخه یک داروساز در بیمارستان موجود باشد در حالی که متأسفانه 30 درصد از بیمارستانهای کشور داروساز ندارند.
وی خاطرنشان کرد: داروخانههای موجود در سطح کشور از این پس با توجه به فاکتورهایی از جمله فضای داروخانه، نحوه ارسال خدمات، شرایط نگهداری دارو و شرایط ساخت داروهای ترکیبی، امتیاز بندی میشوند در صورتی که امتیاز یک داروخانه از حداقل در نظر گرفته شده کمتر باشد مجوز آنها باطل میشود.
منبع : فارس