50 مطلب آخر
درمانگاه : پیشنهادایجادمراکزچکاپ سلامت دربیمارستانها

حسن ابوالقاسمی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: گسترش بیماری دیابت در کشور موضوع مهمی است. آمارهای سازمان بهداشت جهانی نیز نشان می دهد که حداقل ۳۴۶ میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند که متأسفانه ۸۰ درصد آنها در کشورهای در حال توسعه و با درآمد پایین هستند    . . . . .     در کشور ما هم حداقل ۴ میلیون نفر به بیماری دیابت مبتلا هستند که حدود ۳ میلیون نفر آنها شناسایی شده اند و بین ۵ تا ۱۰درصد جمعیت کشور یا دچار این بیماری هستند یا در معرض خطر آن قرار دارند    . . . .    بیماری دیابت از نظر مرگ و میر و بار بیماریها اهمیت بالایی دارند و جزء ۵ بیماری است که در کنار بیمارهای قلبی و عروقی، سکته، سرطان و بیماریهای تنفسی قرار دارد     . . . . .     این بیماری بدون سر و صدا ایجاد می شود و هنگامی که عوارض آن آشکار شد خودش را نشان می دهد، ۲ درصد بیماران دیابتی نابینا می شوند، ۱۰ درصد آنها دچار درجاتی از کم بینایی می شوند، ۱۰ تا ۲۰ درصد آنها دچار نارسایی کلیه و مرگ ناشی از آن می شوند و ۵۰ درصد این بیماران به اختلالات عروقی مبتلا می شوند     . . . . . .   یکی از این برنامه های  کنترل این بیماری ایجاد مراکز چکاپ سلامت در بیمارستانهای دولتی است زیرا بیمارستانهای ما با بهره گیری از استادان و نخبگان پزشکی بیش از حد درگیر درمان مردم هستند اما از توان این افراد نخبه در تامین سلامت و آموزش مردم استفاده کافی نمی شود     . . . . . .    باید از توان و پتانسیل مراکز درمانی، بیمارستانها و مراکز تحقیقاتی در کنار بازنگری در خدمات شبکه بهداشتی درمانی کشور به سمت پیشگیری از بیماریهای رو به گسترش غیر واگیر برویم اما متأسفانه از یک طرف بیمارستانها فقط درگیر درمان بیماران هستند و شبکه بهداشتی نیز که دو دهه پیش برای کنترل بیماری های واگیر، واکسیناسیون و تنظیم خانواده طراحی شده اند نتوانسته اند متناسب به نیاز روز و تغییر الگوی بیماریها خود را بروز کنند     . . . . . .     پیشنهاد ایجاد مراکز چکاپ سلامت را به وزارت بهداشت داده ایم تا با تأیید معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری بتوانیم اعتبار و بودجه لازم برای ایجاد این مراکز را تامین کنیم    . . . . .   

جهت رویت مابقی این خبر ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  کلیک فرمائید :  

تحلیل ما

متن کامل

پیشنهاد ایجاد مراکز چکاپ سلامت مردم در بیمارستانها به دولت

 قائم مقام وزیر بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از ارائه پیشنهاد ایجاد مراکز چکاپ سلامت در بیمارستانهای این دانشگاه به دولت خبر داد و گفت: شبکه های بهداشت برای دوران فعلی که با گسترش بیماریهای غیر واگیر مواجه هستیم آماده نیستند.

حسن ابوالقاسمی درباره گسترش دیابت در کشور افزود: گسترش بیماری دیابت در کشور موضوع مهمی است. آمارهای سازمان بهداشت جهانی نیز نشان می دهد که حداقل ۳۴۶ میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند که متأسفانه ۸۰ درصد آنها در کشورهای در حال توسعه و با درآمد پایین هستند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: این آمارها نشان می دهد که در کشور ما هم حداقل ۴ میلیون نفر به بیماری دیابت مبتلا هستند که حدود ۳ میلیون نفر آنها شناسایی شده اند و بین ۵ تا ۱۰درصد جمعیت کشور یا دچار این بیماری هستند یا در معرض خطر آن قرار دارند.

وی افزود:‌ بیماری دیابت بیماری نیست که فقط یک قسمت از بدن را درگیر کند بلکه تمام بافتها و اندامهای بدن را درگیر می کند به همین علت از نظر مرگ و میر و بار بیماریها اهمیت بالایی دارند و جزء ۵ بیماری است که در کنار بیمارهای قلبی و عروقی، سکته، سرطان و بیماریهای تنفسی قرار دارد.

ابوالقاسمی گفت:‌ طی ۲۰ سال گذشته در واحد مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت کارهای خوبی برای کنترل این بیماری انجام شده است و در برخی شهرها و روستاها طرحهای پایلوتی برای شناسایی زودهنگام این بیماری انجام شده است اما این بیماری خاموش به علت تغییر سبک زندگی مردم همواره رو به رشد بوده است.

وی ادامه داد: این بیماری بدون سر و صدا ایجاد می شود و هنگامی که عوارض آن آشکار شد خودش را نشان می دهد، ۲ درصد بیماران دیابتی نابینا می شوند، ۱۰ درصد آنها دچار درجاتی از کم بینایی می شوند، ۱۰ تا ۲۰ درصد آنها دچار نارسایی کلیه و مرگ ناشی از آن می شوند و ۵۰ درصد این بیماران به اختلالات عروقی مبتلا می شوند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برای کنترل این بیماری مهمترین کار افزایش آگاهی مردم است تا با تشخیص زودهنگام و اقدامات پیشگیرانه بتوانیم از بروز و گسترش این بیماری جلوگیری کنیم به خصوص اینکه راههای موثری برای پیشگیری از این بیماری حتی در افرادی که به صورت ژنتیک استعداد این بیماری را دارند وجود دارد.

* پیاده روی روزانه دیابت را چند دهه به تعویق می اندازد

ابوالقاسمی ادامه داد: امروزه ثابت شده است که چند عامل مهم در بروز دیابت نقش دارد که اولین و مهمترین آن کم تحرکی است که متأسفانه در کشورهای در حال توسعه از آن غفلت می شود در حالی که اگر افراد روزی ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پیاده روی کنند می توانند بروز دیابت را چند دهه به تعویق بیندازند.

وی گفت: دومین عامل مهم رژیم غذایی صحیح است رژیم غذایی که در آن به جای استفاده از غذاهای آماده، چرب و سرخ کرده از غذاهای سنتی، همراه با میوه و سبزی تازه است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: برنامه های وزارت بهداشت برای کنترل این بیماری از ستاد وزارت بهداشت برنامه ریزی و ابلاغ می شود اما این دانشگاه نیز به عنوان بزرگترین دانشگاه خدماتی در حوزه بهداشت و درمان نیز در این زمینه برنامه های مهمی دارد.

وی ادامه داد: یکی از این برنامه ها ایجاد مراکز چکاپ سلامت در بیمارستانهای دولتی است زیرا بیمارستانهای ما با بهره گیری از استادان و نخبگان پزشکی بیش از حد درگیر درمان مردم هستند اما از توان این افراد نخبه در تامین سلامت و آموزش مردم استفاده کافی نمی شود.

وی گفت: باید از توان و پتانسیل مراکز درمانی، بیمارستانها و مراکز تحقیقاتی در کنار بازنگری در خدمات شبکه بهداشتی درمانی کشور به سمت پیشگیری از بیماریهای رو به گسترش غیر واگیر برویم اما متأسفانه از یک طرف بیمارستانها فقط درگیر درمان بیماران هستند و شبکه بهداشتی نیز که دو دهه پیش برای کنترل بیماری های واگیر، واکسیناسیون و تنظیم خانواده طراحی شده اند نتوانسته اند متناسب به نیاز روز و تغییر الگوی بیماریها خود را بروز کنند.

ابوالقاسمی اضافه کرد: پیشنهاد ایجاد مراکز چکاپ سلامت را به وزارت بهداشت داده ایم تا با تأیید معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری بتوانیم اعتبار و بودجه لازم برای ایجاد این مراکز را تامین کنیم.

وی گفت: ما این پیشنهاد را به دولت ارائه کرده ایم اما متأسفانه به علت سنتی بودن نظام بودجه ریزی کشور گاهی به اولویتهایی که دانشگاههای علوم پزشکی دارند کمتر توجه می شود اما امیدواریم که بودجه لازم برای ایجاد این مراکز در بودجه سال ۹۱ لحاظ شود.

منبع: فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۹۰/۹/۵ تعداد بازدیدکنندگان : 4675

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5371
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7441
بازدید امسال : 802924
بازدید کل : 37169997

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش