50 مطلب آخر
مدیریت بیمارستانی : پیچیدگی‌ بیمارستان=تغییرروش بیمارستانداری

در کشور ما به طور کلاسیک خیلی زود و همگام با کشورهای پیشرفته روی مدیریت بیمارستانی کار شد، اما واقعیت این است که ما تعدادی فارغ‌التحصیل در مقطع کارشناسی و اخیرا کارشناسی ارشد مدیریت بیمارستانی یا خدمات سلامت و بهداشتی داریم که با روند کلاسیک اداره کردن بیمارستان آشنا هستند     . . . . . .  با گذشت زمان پیچیدگی‌ بیمارستان‌ها خیلی زیاد شده و آنچه که قبلاً به عنوان بیمارستانداری مطرح می‌شد تغییر یافته است     . . . . . .    دیدگاه روز دنیا نه در برنامه آموزشی تربیت مدیریت بیمارستانی و نه در حوزه علم و آگاهی یک پزشک به طور کافی وجود ندارد و باید آموزه‌هایی را از «صنعت خدمات» برداشت و «صنعت خدمات سلامت» را متحول کرد     . . . . . . .   حدود 15 سال است علائمی از تغییر دیدگاه در مدیریت بیمارستان‌های کشور دیده می‌‌شود    . . . . . . . .     طی10 تا 15 سال اخیر تب ISO گرفتن در بیمارستان‌ها به راه افتاد. اینها همه تغییرات مثبتی بوده ولی کاملاً منطبق با نیاز کشور نبوده است    . . . . . .     با آوردن ISO به مدیریت بیمارستانی این امکان آورده شد و با بررسی مدل‌ها‌ی مختلف صنعت خدمات که در مدیریت بیمارستانی کشور ما قابل اجراست مدل EFQM (بنیان مدیریت کیفیت اروپا) از 7، 8 سال پیش در بیمارستانهایی مانند هاشمی نژاد و بیمارستان محب شروع شده است    . . . . .  در قدم بعدی استانداردهای خود را با استانداردهای مطرح دنیا مقایسه کردیم و اکنون مدیریت ناب بیمارستانی(LEAN) را مطرح کرد‌ه‌ایم که فقط ۳ سال است این پروژه در دنیا مطرح شده است    . . . . . .

جهت رویت مابقی این گزارش ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  دركادر ذيل کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

استانداردهای بومی بیمارستانی اجباری می‌شود

دبیر همایش بین‌المللی مدیریت ناب بیمارستانی گفت: استانداردهای بومی مدیریت بیمارستانی در کشور تدوین شده و امسال به صورت آزمایشی و از سال آینده به صورت اجباری در کل بیمارستان‌های کشور اجرا می شود.

پژمان شادپور در مورد وضعیت مدیریت بیمارستانی اظهار داشت: در کشور ما به طور کلاسیک خیلی زود و همگام با کشورهای پیشرفته روی مدیریت بیمارستانی کار شد، اما واقعیت این است که ما تعدادی فارغ‌التحصیل در مقطع کارشناسی و اخیرا کارشناسی ارشد مدیریت بیمارستانی یا خدمات سلامت و بهداشتی داریم که با روند کلاسیک اداره کردن بیمارستان آشنا هستند. 
 
وی افزود: با گذشت زمان پیچیدگی‌ بیمارستان‌ها خیلی زیاد شده و آنچه که قبلاً به عنوان بیمارستانداری مطرح می‌شد تغییر یافته است.


شادپور گفت: پا به پای این برنامه‌های آموزشی مدیریت بیمارستانی به اندازه لازم تغییر نکرده است و در عین حال الزامات قانونی ایجاد شده که درگیر شدن این رشته‌ها در مقطع مدیریت بیمارستانی را غیر ممکن می‌کند.

شادپور اضافه کرد: البته این کار درستی است که ریاست یک بیمارستان الزاماً به عهده یک پزشک گذاشته شده چرا که اشراف پزشک به بعد درمانی و بیماری‌ها قطعاً مؤثر است در عین حال تیم پرستاری به مشکلات بیماران اشراف دارد اما دیدگاه فعلی دنیا برای مدیریت بیمارستانی خیلی فراتر از این است.

وی ادامه داد: دیدگاه روز دنیا نه در برنامه آموزشی تربیت مدیریت بیمارستانی و نه در حوزه علم و آگاهی یک پزشک به طور کافی وجود ندارد و باید آموزه‌هایی را از «صنعت خدمات» برداشت و «صنعت خدمات سلامت» را متحول کرد و حدود 15 سال است علائمی از تغییر دیدگاه در مدیریت بیمارستان‌های کشور دیده می‌‌شود.

وی ادامه داد: مثلاً شاهد بودیم که طی10 تا 15 سال اخیر تب ISO گرفتن در بیمارستان‌ها به راه افتاد. اینها همه تغییرات مثبتی بوده ولی کاملاً منطبق با نیاز کشور نبوده است.

شادپور گفت: نکته دیگری که معمولاً در کشورهای جهان سوم اتفاق می‌افتد این است که هیچ وقت استاد یک رشته تجربیاتش مکتوب نشده و به جای اینکه در یک رشته فرسنگ‌ها نسبت به قدیم‌الایام پیشرفته کرده باشیم این اتفاق نیفتاده است. ما باید یاد بگیریم که هر تجربه موفق را استاندارد کرده، مدون و ثبت کنیم تا نسل‌های آینده دوباره آزمون و خطاها را تکرار نکنند.

دبیر همایش بین‌المللی مدیریت ناب بیمارستانی اظهار داشت: با آوردن ISO به مدیریت بیمارستانی این امکان آورده شد و با بررسی مدل‌ها‌ی مختلف صنعت خدمات که در مدیریت بیمارستانی کشور ما قابل اجراست مدل EFQM (بنیان مدیریت کیفیت اروپا) را انتخاب کردیم و از 7، 8 سال پیش در بیمارستانهایی مانند هاشمی نژاد و بیمارستان محب کار را شروع کردیم.
 
وی گفت: نکته جالب اینجاست زمانی این مدل را بکار گرفتیم که هنوز در اروپا برای بیمارستانی به کار گرفته نشده بود. بنابراین معیارها و شاخص‌ها را برای محیط بیمارستانی معادل سازی کردم که بسیار کار سختی بود.
 
شادپور افزود: سعی کردیم نگاه کنیم که بیمار به عنوان مشتری چه نیازی دارد و چه می‌خواهد، چیزی که جزو دغدغه‌های مدیریت بیمارستانی بود و اینکه شرکت‌های که طرف قرارداد بیمارستان هستند یا حتی همسایه‌های بیمارستان نظراتشان گرفته و پایش شود همچنین سازمان‌های فرا دست به عنوان ارگان‌های نظارت کننده نظرشان سنجیده شود.

وی ادامه داد: در عین حال در قدم بعدی استانداردهای خود را با استانداردهای مطرح دنیا مقایسه کردیم و اکنون مدیریت ناب بیمارستانی(LEAN) را مطرح کرد‌ه‌ایم که فقط ۳ سال است این پروژه در دنیا مطرح شده است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: از طرفی تدوین استانداردهای بومی سازی شده برای کشور خودمان مانند استاندارد نسبت پرسنل به تخت و اینکه برای هر فرایندی چه شرایط و لوازمی وجود داشته باشد. به همت وزارت بهداشت این استانداردها تدوین شد که امسال به صورت آزمایشی و از سال آینده به صورت اجباری در کل بیمارستان‌های کشور بر اساس رتبه‌بندی و اعتبار بخشی بیمارستان‌ها انجام می شود.

منبع: فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۹۰/۹/۲۱ تعداد بازدیدکنندگان : 5216

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6789
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8859
بازدید امسال : 804342
بازدید کل : 37171415

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش