دو هزارمین پایگاه اورژانس کشور امسال راهاندازی میشود
رئیس اورژانس کشور با اشاره به وجود 1950 پایگاه اورژانس در سراسر کشور از راهاندازی دو هزارمین پایگاه اورژانس پیشبیمارستانی در تا پایان سال خبر داد.
غلامرضا معصومی اظهار داشت: در خصوص ایام دهه فجر امسال برنامههای ما در مرکز مدیریت حوادث و اورژانس عمده کار عملیاتی است و بر میگردد به همان فرایند امداد زمستانه که کم و بیش در جریان هستید.
وی افزود: به هر حال یکسری بخشنامه و دستورالعملهایی ما داریم که در سراسر کشور از قبیل استقرار همکارانمان در آخر این دهه به دلیل ولادت حضرت رسول(ص) و تعطیلهای خوبی را نیز داریم که مسافرتها افزایش خواهد یافت و بیشتر برنامهریزیهای عملیاتی ما به آن سمتی است که تا استقرار همکارانمان در جادهها و آمادهباش پایگاهها و همچنین آمادهباش اورژانسها خلاصه میشود.
معصومی ادامه داد: اما آن چیزی که به لحاظ رسالت مرکز اورژانس در چند روز اخیر به نوعی اطلاع رسانی برای شأن این ایام صورت پذیرفته است تلاش میکنیم که پایگاههای اورژانسمان که 1950 پایگاه در حال حاضر در سراسر کشور اعم از جادهای و شهری است بنا داریم اگر مشکلی رخ ندهد مانند فرایندهای سرما و بحثهای دیگر افتتاح دو هزارومین پایگاه اورژانس پیشبیمارستانی کشورمان را داشته باشیم.
رئیس مرکز اورژانس کشور تصریح کرد: برنامه بر این منوال بوده است که تا عید این اتفاق حتماً رخ دهد و در حال حاضر تلاش میکنیم که در این دهه از ظرفیت این ایام استفاده کنیم تا بتوانیم این برنامه را اجرا کنیم و به نوعی هر دانشگاهی یک تا دو پایگاه اضافه میشود.
معصومی گفت: برنامه دیگری که به نوعی به صورت آموزشی به حساب خواهد آمد بحث ورود بیشتر و آموزش بیشتر استفاده از اورژانس پیش بیمارستانی و کمکهای اولیه است که را برای آموزش در مدارس و برای خانواده ها تدارک دیدهایم.
وی ادامه داد: این برنامه برای این است تا حضوری نیز بین کودکان و آیندهسازان کشور هم در بحث آموزش و هم برای حضور بیشتر اورژانس پیش بیمارستانی در بین آنان داشته باشیم.
معصومی تصریح کرد: در بحث حوادث رونمایی هم خواهیم داشت از کتاب برنامه آمادگی مدیریت بحران بیمارستانی که تقریباً دو سال در کمیته کشوری روی آن کار شده است قبل از آن یک پروسه دیگر داشتیم که عملاً الگوی بیشتر غربی بود برای اورژانس مدیریت بیمارستانی که زیاد منطبق با کشور ما نبود.
وی ادامه داد: این کمیته دو سال پیش تشکیل شد و ظرف این دو سال توانستیم کتابی را تهیه کنیم که تقریباً در منطقه مدیترانه و خاورمیانه در حقیقت یک کار تک به حساب میآید که به تایید سازمان بهداشت جهانی نیز رسیده است و میرویم به سمتی که در کل منطقه برنامه آن را داشته باشیم.
معصومی افزود: بعدازظهر نیز جلسهای را با گروه ۵ که شامل ترکیه، افغانستان و عراق هستند داریم که یکی از بحثهای مهم ما آموزش و استفاده از این کتاب راهنما است. که این کتاب در این دهه رونمایی آن صورت میپذیرد و عملاً برنامه های نمایشی دیگری نیز در سراسر کشور در حوزههای مختلف سلامت شرکت خواهیم داشت.
رئیس مرکز اورژانس در مبحث امدادرسانی در زمینه آتشسوزی در جادهها برای خودروها نیز گفت: اصول بحث آتشسوزی خودروها یک بحث عمومی و مردمی است و باید به عنوان یک تکلیف ذاتی رانندگان به حساب آید تا به یک نتیجه برسد.
معصومی افزود: شاید جمعیت هلالاحمر در این زمینه مدیریت کند و با خودروسازان صحبت کند تا یک پکیج آتشنشانی در خودروها نصب شود و افراد نیز در زمان گرفتن گواهینامه نحوه احیای حریق را نیز فرا گیرد و در مجموع این موارد منطقی است.
وی تصریح کرد: ولی اینکه یک ارگان موظف شود وسایل خاموشکننده آتش داشته باشد بعید است در کلان موضوع امکانش باشد زیرا در هیچ جای دنیا به این صورت به عنوان مسئول این کار نداریم.
معصومی در پاسخ به این پرسش که چرا مسئله مدیریت بحران با وجود حادثهخیز بودن کشورمان تاکنون جدی گرفته نشده است، افزود: این سؤال را باید از مدیریت بحران بپرسید ولی اورژانس در این زمینه به صورت جدی وارد شده است.
وی تصریح کرد: تجربه کشورهای دیگر این است که در زمینه زیر ساخت کار کردهاند و در حقیقت سعی کردهاند که اتفاقی رخ ندهد ولی اینکه چقدر در کشور ما این مسئله جدی گرفته شده است یا نه در حیطه وظایف بنده نیست. بلکه برعهده همکارانمان در راه و شهرسازی و سازمان مدیریت بحران باید پاسخگو باشند.
معصومی در زمینه نقش بسیج جامعپزشکی در حوزه مدیریت بحران نیز گفت: با توجه به ساختار کشور ما که ما تقریباً پزشک و پرستاری که خارج از سیستم ما باشند خیلی کم داریم این است که در حقیقت یک سازمان دیگری بخواهد آدم برای ما در سیستم حوادث غیرمترقبه تأمین کند ممکن نیست زیرا در بسته خدمتی وزارت بهداشت تعریف نمیشود.
وی گفت: اما نحوه سازماندهی چرا مثلاً اگر من بخواهم مکاتبه رسمی داشته باشم تا دانشگاهها به بدنه دانشگاه برسد و در نهایت به نحوه اجرا برسد یک فرایند اداری طول خواهد کشید. اما از طریق بسیج خیلی راحتتر و امکانپذیرتر است از این منظر بله میشود و بسیج در این زمینه بسیار به ما کمک میکند.
منبع: فارس