400 تخت آیسییو در کشور راهاندازی میشود
مدتی پیش با حضور وزیر بهداشت برنامه گسترش تختهای آیسییو کشوری آغاز شد. وزیر بهداشت به همراه معاونان درمان و آموزشی خود و همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان امام خمینی (ره)حضور یافت وگفت: با وجود تاخیر در تخصیص بودجهها، حدود 400 تخت آیسییو تا پایان سالجاری راهاندازی میکنیم که کلید آنها از این مرکز زده میشود.
دکتر وحید دستجردی این مرکز درمانی را نماد درمان در کشور خواند. دکتر سید حسن امامی رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت، بیمارستان امام خمینی (ره) را بهعنوان قلب تهران ذکر کرد و گفت: از بیمارستان امام خمینی (ره) هیچ بیماری به دیگر مراکز درمانی ارجاع نمیشود، چون این بیمارستان بخشهای قلب، آسیبشناسی، بخش خون، ریکاوری و رادیوتراپی را نیز بهخود اختصاص داده است و مرکزی جامع درمانی است.
دکترعلی کاظمیان، رئیس انستیتو کانسر درخصوص اهمیت تختهای آیسییو گفت: بخشهای آیسییو از حساسترین بخشهای استراتژیک و نبض هر بیمارستان به شمار میروند. وجود این تختها علاوه بر اینکه مهمترین نیاز هر بیمارستان به شمار میرود، ارزش ثانیهها را برای زنده ماندن بیماران دوچندان میکند.به گفته وی، درحال حاضر وزارت بهداشت قدمهای مثبتی برای احداث این تختها برداشته است اما ازآنجا که بار بیماریهای سرطان و بیماریهای قلبی- عروقی درکشور ما رو به افزایش است بهخصوص سرطانها که روند اپیدمیشدن را طی میکند باز هم کمبود این تختها کاملا محسوس است.
کمبود تخت وقتی بروز می کند که بیماری منتظر خالی شدن تخت است درحالیکه در اشغال بیمار بدحال دیگری است و نمیتوان حق حیات را از هیچ کدام سلب کرد که رفع این مشکل مستلزم افزایش تعداد این تختها و اصلاح فرایندهای ارجاع بیماران به اینگونه بخشهاست.
دکتر کاظمیان معتقد است که تخت های آیسییو برای بیمارستانها سودزا نیست ولی نبود آنها نیز ضمن آنکه منجر به غیرفعال شدن اتاقهای عمل میشود، در ارزشیابی آنها نیز تاثیر مهمی دارد و یک ضرورت محسوب میشود.
وی افزود: هرچند که وزارت بهداشت تلاش مضاعفی را برای بهبود وضعیت کمی وکیفی بخشهای مراقبتهای ویژه و راهاندازی تختهای آیسییو داشته ولی بهدلیل اهمیت این تختها و سرعت بخشی به برنامههای در این حوزه نیازمند یک عزم ملی است.
به گفته هادی سیف، مدیر انستیتو کانسر، خدمات تخت آیسییو نیز باید استاندارد باشد یعنی از نظر پایش بیمار، تغذیه و سطح هوشیاری خدمات ویژهای صورت گیرد.
درحال حاضر هزینه اولیه احداث یک تخت استاندارد حدود 800 میلیون تومان است که متأسفانه بهدلیل هزینه بربودن و مشکل کمبود منابع منجر به افزایش آمار فوتی بیماران بستری در این تختها میشود لذا توجه و حمایت ویژه متولیان بهداشتی کشور را میطلبد
منبع: همشهری آنلاین