تهران و تخت سوختگی ؛ واقعیات تلخ و شیرین
ماهها پیش مدیر بیمارستان شهید مطهری تهران اعلام نموده بود :ما تنها بيمارستان دولتي در تهران هستيم كه به صورت تخصصي بيماران سوختگي را پذيرش ميكنيم و ديگری بيمارستان شهداي يافتآباد است با 10 تخت سوختگي که به صورت محدود فعاليت ميكند.
وي افزود: اكنون و در شرايط بازسازي 90 تخت فعال داريم ولي بعد از بازسازي اين تعداد به 114 تخت ميرسد كه ميتوان بيماران را بستري كرد.البته تمهيدات لازم براي مراجعه تعداد بيشتر بيمار انديشيده شده كه شامل سيستم بحران ميشود كه يك بخش مجهز 14 تخته آماده داريم كه ظرفيت مازاد را در مواقع ضرورت پذيرش كند.
حدود 30تا 40 درصد بيماراني كه در بيمارستان شهيد مطهري پذيرش ميشوند از شهرهاي ديگر هستند. سالانه 3000 نفر پذيرش و دربخشهاي مختلف بيمارستان بستري ميشوند، این بيمارستان داراي 100 تخت است و مدت زمان بستري يك مريض دچار سوختگي، به طور ميانگين 10 روز است.
غلامرضا معصومی رئيس اورژانس كشور، هم ٬ درمورد بيماران سانحه ديده سوختگي و بيمارستانهاي سوانح و سوختگي در تهران گفت: هم اكنون بيمارستانهاي مطهري، چمران و يافت آباد بيماران سوختگي را ميپذيرند. و البته در مورد مجهز شدن استانها به بيمارستانهاي سوختگي نیز گفته است : «تا پايان سال 93 هر شهرستان چند تخت بيمارستان سوختگي خواهد داشت.»
اما در این میان ٬ مدتی پیش معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد: در حال ساخت بيمارستان هستيم و تا دو يا سه سال آينده، مشكل سرويسدهي به بيماران سوختگي تهران رفع ميشود .
با بهرهبرداری از بیمارستان جدید سوختگی، تا دو يا سه سال آينده، مشكل سرويسدهي به بيماران سوختگي تهران نيز رفع ميشود . به گفته "حسن اماميرضوي" هماكنون مشكل اصلي در زمينه تختهاي سوختگي در شهر تهران است كه با پروژه در حال ساخت كه تا دو يا سه سال آينده به بهرهبرداري ميرسد، مشكل سرويسدهي به بيماران سوختگي تهران نيز رفع ميشود.
وي در مورد سرويسدهي به بيماران و سانحهديدگان سوختگي در تهران تا زمان بهرهبرداري از پروژه جديد گفت: «تا آن زمان بيمارستان سوانح و سوختگي شهيد مطهري به بيماران سوختگي خدمات ميدهد و در طرح توسعه آن نيز 20 تخت سوختگي ديگر به تختهاي آن افزوده ميشود.»
تخت سوختگي به نسبت تخت عادی رشد نداشته
معاون درمان وزارت بهداشت در مورد علت رشد منفي تعداد تختهاي سوختگي در طول برنامه چهارم توسعه نیز گفت: «تختهاي سوختگي نيز بهطور نسبي رشد يافتهاست اما رشد منفي آن در پايان برنامه چهارم به دليل رشد بالاي تختهاي عادي سوختگي است. تختهای سوختگی به نسبت تختهای عادی رشد بالایی نداشتهاند.»
براساس گزارش رسمي معاونت درمان که چندی پیش منتشر شد، نسبت تعداد تخت سوختگي در ابتدا و انتهاي برنامه چهارم توسعه رشد منفي داشتهاست.
رشد منفی نسبت تعداد تخت سوختگی
درحالیکه اغلب شاخصهای درمانی در طول برنامه چهارم با رشد مثبت مواجه بودهاند، نسبت تعداد تخت سوختگي از 2. 1درصد در ابتداي برنامه چهارم توسعه به 98. 0 رسيده كه رشد منفي 22. 0 درصد را نشان ميدهد.
این موضوع در حالی اهمیتي بیشتر پیدا میکند که بر اساس اعلام سازمان پزشكي قانوني، استان تهران بيشترين آمار سوختگي را در بين استانهاي كشور دارد.
بر این اساس هر ساله در کشور ما 2 هزار و 690 نفر به دليل سوختگی جان خود را از دست می دهند که 80 نفر آنها از استان تهران هستند.
در تهیه این مطلب از خبرهای ایلنا و فارس استفاده شده است .