50 مطلب آخر
حقوق بیماران : حقوق بيمار در مراقبت و درمان از نگاه فردوسی

 تکرار 135 باره واژگان مرتبط با سلامت در شاهنامه فردوسي      . . . . . . . . .    مقاله «حقوق بيمار در مراقبت و درمان از نگاه فردوسي» توسط يک گروه پژوهشي به سرپرستي اميرحسين ميرحقي عضو هيئت علمي دانشکده علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني نيشابور ارائه شد     . . . . . . .     وی در رابطه با هدف خود از اين مقاله گفت: شاهنامه فردوسي شاهد معتبري براي ارزش‌ها و باورها و فرهنگ مردم ايران است و هدف از اين مطالعه، استخراج مضامين حقوقي مراقبت و درمان بيمار از شاهنامه فردوسي است    . . . . . . . .      وي فرهنگ را زيربناي تعاملات جامعه دانست و اظهار داشت: درمان و مراقبت در اين بستر جريان دارند و مطالبات مردم به‌صورت ارزش‌ها و باورها انعکاس يافته است و حقوق بيمار ترجمه اين ارزش‌ها و باروها است       . . . . . . . . .    در اين پژوهش ابيات شاهنامه از نظر واژه‌هاي «بيمار»، «پرستار»، «پزشک» و «دارو» مورد جستجو قرار گرفتند و کليه داستان‌هايي که کلمات مورد نظر در يک يا چند بيت آنها وجود داشت همراه با ...........

جهت رویت متن کامل این خبر ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در کادر ذیل کلیک فرمائید :  

تحلیل ما

متن کامل

تکرار 135 باره واژگان مرتبط با سلامت در شاهنامه فردوسي

يک گروه پژوهشي در نيشابور از تکرار 135 باره واژگان مرتبط با سلامت در شاهنامه فردوسي خبر داد.

مقاله «حقوق بيمار در مراقبت و درمان از نگاه فردوسي» توسط يک گروه پژوهشي به سرپرستي اميرحسين ميرحقي عضو هيئت علمي دانشکده علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني نيشابور ارائه شد.

اين پژوهشگر و عضو هيئت علمي دانشکده علوم پزشکي در رابطه با هدف خود از اين مقاله گفت: شاهنامه فردوسي شاهد معتبري براي ارزش‌ها و باورها و فرهنگ مردم ايران است و هدف از اين مطالعه، استخراج مضامين حقوقي مراقبت و درمان بيمار از شاهنامه فردوسي است.

وي فرهنگ را زيربناي تعاملات جامعه دانست و اظهار داشت: درمان و مراقبت در اين بستر جريان دارند و مطالبات مردم به‌صورت ارزش‌ها و باورها انعکاس يافته است و حقوق بيمار ترجمه اين ارزش‌ها و باروها است.

اميرحسين ميرحقي درباره روش کار خود و همکارانش در اين مقاله خاطرنشان کرد: اين مطالعه از نوع تحليل محتوي با رويکرد کيفي و شيوه تجزيه و تحليل داده ها با رويکرد استقرائي بود.

وي با بيان اينکه در اين پژوهش ابيات شاهنامه از نظر واژه‌هاي «بيمار»، «پرستار»، «پزشک» و «دارو» مورد جستجو قرار گرفتند و کليه داستان‌هايي که کلمات مورد نظر در يک يا چند بيت آنها وجود داشت همراه با نسخه منثور آن، نوشته دکتر عطاري مطالعه شد.

وي خاطرنشان کرد: مقبوليت و عينيت داده‌ها با مرور و بررسي مجدد و بازبيني محققان همکار به طور مکرر حاصل شد و داده‌هاي کيفي مشتمل بر کلمات به‌دست‌ آمده به صورت استقرائي، طبقه‌بندي مفهومي شدند. 23 واژه «بيمار»، 60 واژه «پرستار»، 37 واژه «پزشک» و 15 واژه «دارو» در جستجو شاهنامه يافت شد. وي با بيان اينکه نتيجه تحقيق دربردارنده چهار مضمون حقوقي، مسئوليت‌پذيري، هوشياري، رازداري بوده است، عنوان کرد: سرعت و تعامل هيجاني همدردي و استراحت، تعامل ارزشي احترام، سودرساني و آسايش، خودمختاري امتناع از درمان، انتخاب پزشک، سلامت پزشک و معاينه عيني پزشک از ديگر نتايج به‌دست آمده است.

وي با اشاره به بحث و نتيجه‌گيري اين مقاله علمي، پژوهشي افزود: مضامين حقوقي در شاهنامه بيانگر مطالبات مردم ايران از نظام سلامت است که تضمين اين مفاهيم در عرصه مراقبت و درمان بسترساز ايفاي شايسته بخش مهمي از حقوق انساني است

منبع: و ب د ا

منبع : تاریخ : ۱۳۹۱/۱/۱ تعداد بازدیدکنندگان : 4510

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5980
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8050
بازدید امسال : 803533
بازدید کل : 37170606

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش