خدمات پرستاری از اول اردیبهشت در ۲ بیمارستان تهران تعرفهگذاری میشود
وزیر بهداشت گفت: برای ارتقای کیفیت خدمات پرستاری بنا داریم از ابتدای اردیبهشت قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را به صورت پایلوت در دو بیمارستان تهران اجرا کنیم ضمن اینکه از این پس هیچ بیمارستانی افتتاح نمی شود مگر آنکه چارت نیروی انسانی آن مصوب شده باشد.
مرضیه وحید دستجردی در مراسم روز پرستار که در تالار وزارت کشور برگزار شد اظهار داشت: همه روزهای ما روز پرستار است و پوشش خدمات سلامتی برای جمعیت 75 میلیونی کشور بدون حضور پرستاران محقق نمیشود.
وی افزود: پرستارانی که با درد و رنج و بیمار دست و پنجه نرم میکنند و این بیماریها گاهی به پرستاران منتقل میشود و هنگامی که پرستاری بر بالین بیمار عفونی قرار میگیرد نگرانی دارد که مبتلا نشود.
وی تصریح کرد: چگونه میتوان ناملایماتی که به پرستاران ما در مقابل بیماران صورت میگیرد جبران کنیم. چرا که هیچ قانون و مصوبهای نمیتواند ایثارگریهای پرستاران را جبران کند.
وزیر بهداشت با اعلام خبرهای خوش در بین پرستاران خاطرنشان کرد: در روزهای پایانی سال 90 موفق شدیم افزایش حق جذب کارکنان وزارت بهداشت را که شامل پرستاران هم میشود داشته باشیم. البته این دیدگاه وجود داشت که گروههای که کارانه میگیرند شامل حق جذب نشوند اما با تلاش کمیسیون بهداشت مجلس و وزارت بهداشت این امر محقق شد.
وحید دستجردی ادامه داد: همچنین برای اجرای بهتر قانون ارتقای بهرهوری 23 هزار استخدام شامل پرستاران، پرسنل اتاق عمل که پرسنل پرستاری محسوب میشوند و گروه مامایی را داشتیم که در طول تاریخ وزارت بهداشت بیسابقه بود که در راستای کاهش ساعت کاری پرستاران انجام شد. سعی کردیم در برخی بخشها که نیروی کافی نداشتیم با اضافهکار کار پرستاران جبران شود و اکنون اعتبارات خوبی را در اختیار دانشگاهها قرار دادهایم تا تمام حق پرستاران در طول امسال محقق شود.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای طرح تعرفهگذاری خدمات پرستاران اشاره کرد و گفت: از ابتدای اردیبهشت امسال طرح تعرفهگذاری خدمات پرستاری در حداقل دو بیمارستان تهران یکی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی تهران و دیگری زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به صورت پایلوت اجرامیشود تا طی نتایج حاصل از آن تعرفهگذاری خدمات پرستاری را در سراسر کشور انجام دهیم.
وی در مورد مسائل مربوط به پرستاری و جایگاه آنان تشریح کرد: پرستاران از علمیترین اقشار جامعه هستند و سلامت مردم بدون حضور پرستاران قطعاً محقق نخواهد شد. پرستاران در امور پژوهشگاهی، تحقیقاتی و آموزشی نقش موثری دارند و با افزایش تعداد دانشکدههای پرستاری در کل کشور امیدواریم با تلاش پرستارانی که در بخش آموزشی و پژوهشی فعالند کمبودها را جبران کنیم.
به گفته وحید دستجردی از این پس تمام مراکز درمانی در صورتی افتتاح میشوند که چارت تشکیلاتی آنها تصویب و استخدامها صورت بگیرد تا شاهد مشکلات سالهای قبل و فشار کاری مضاعف نباشیم که منجر به فرسودگی نیروی انسانی شود.
وی تاکید کرد: همچنین در برخی بیمارستانها تختهای اورژانس تخت مصوب محسوب نمیشد و ما به ازای آن هم نمیتوانستیم نیرو بگیریم ولی امروز وقتی میخواهیم تختهای بیمارستانی را محاسبه کنیم همه تختها محاسبه میشود چرا که یکی از ماموریتهای وزارت بهداشت ساماندهی اورژانسها است.
وی ادامه داد: طلبکاران ما در اورژانس افرادی محسوب میشدند که کار سنگین شبانهروزی بر دوششان بود و پس از مدتی فرسوده شده و راضی به ماندن در بخش اورژانس نبودند. ولی امروز سعی کردهایم پرداختی به پرستارانی که در بخش اورژانس کار میکنند مناسبتر باشد. چرا که نقش پرستاران را در اورژانسها پررنگتر از پزشکان دیدهایم و به همکاری این قشر برای سر و سامان دادن به اورژانسها و سیستمهای درمانی نیاز داریم.
وزیر بهداشت اذعان داشت: پاشنه آشیل نظام سلامت ما بخش درمان است و این بخش اصلاح نخواهد شد مگر اینکه زحمتکشان این بخش به خصوص پرستاران همکاری مناسبتری داشته باشند. چرا که جایگاه پرستاران فقط در پژوهش، آموزش و درمان نیست.
وحید دستجردی همچنین با اشاره به عملکرد بخش خصوصی گفت: در سال گذشته تمام تلاش خود را برای اجرای قانون ارتقای بهرهوری پرستاران در بیمارستانهای تابع وزارت بهداشت به کار بردیم اما بقیه بخشها هم مانند تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و بیمارستانهای خصوصی باید تابع این قانون باشند و شخصاً نامهای را به مسئولان هر بخش ارسال کردهام تا در اسرع وقت به این موضوع جامه عمل بپوشانند.
وزیر بهداشت افزود: از سازمان نظام پرستاری هم میخواهم نظارت جدی بر اجرای این قانون در همه بخشها اعمال کنند تا هم فعالیتهای تنبیهی و هم فعالیتهای تشویقی داشته باشیم. چرا که ما بدون رضایت پرستاران نمیتوانیم رضایت بیماران را داشته باشیم. و من دست همه پرستاران را میبوسم.
منبع: فارس