50 مطلب آخر
تجهیزات پزشکی : اخطار: احتمال هک شدن ابزار حیاتی پزشکی !؟!؟

بسیاری از ابزارهای پزشکی قابل کاشت در بدن انسان  و یا ایمپلنت‌های پزشکی ٬ در برابر حملات هکری که جان کاربران این ابزارها را تهدید می کنند،‌آسیب پذیر هستند  ...................  محققان امنیتی حملاتی را ترتیب داده‌اند که می‌توانند موقعیت ابزارهای پزشکی قابل کاشت در بدن انسان یا ایمپلنت‌های پزشکی را که برای کنترل بیماری‌هایی از قبیل دیابت یا بیماری‌های قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرند تعیین کرده و آنها را مختل سازد  .................... یکی از این حملات موفق به شناسایی سیگنال رادیویی شد که در صورت ارسال دوباره این سیگنال می‌توانست دستگاه دفیبریلاتور قلب را از کار بیاندازد  ................... محققان معتقدند برای تامین ایمنی این دستگاه‌های حیاتی و مقابله با فعالیت‌های مرگبار به مطالعات بیشتری نیاز است  .................... "بارنبی جک" یکی از محققان شرکت امنیتی مک کافی ٬ طی دو هفته مطالعه موفق به کشف راهی شد که می توانست از طریق آن پمپهای انسولین وایرلس را مختل سازد. به گفته وی امکان مختل سازی هر پمپی تا شعاع 91 متری وجود دارد و می توان به راحتی و از راه دور انسولین موجود در آنها را خالی کرد و به این شکل برای بیمار مشکلات بزرگی به وجود خواهد آمد  .................  "کوین فو" استاد دانشگاه ماساچوست نیز دریافته است که می تواند سیگنال رادیویی را ردیابی کند که این سیگنال کنترل عملکرد دستگاه دفیبریلاتور قلب را به عهده دارد. این سیگنال در آزمایشی ٬ پس از کار گذاشتن ایمپلنت در درون بدن بیمار ، ‌می تواند دستگاه را خاموش و روشن کند و در صورتی که سیگنال از دستگاهی نزدیک به بیمار دوباره ارسال شود منجر به خاموشی کامل دستگاه خواهد شد  ................... این درحالی است که اتصال وایرلس ایمپلنتهای پزشکی در آینده یقینآ بیشتر از ایمپلنتهای امروزی خواهد بود و از این رو دانشمندان اخطار داده‌اند تولیدکنندگان باید درباره امنیت این ابزار و تجهیزات حیاتی بیشتر اندیشیده و آنها را در برابر مشکلات آینده مقاوم تر سازند . . .

ضمن تاکید بر مطالب مهم این تحقیق جدید ٬ لازم است با رعایت جوانب ایمنی ٬ از احتمالات غیر ارادی نظیر تداخل امواج مابین انواع تجهیزات پزشکی و غیر پزشکی موجود در  بیمارستان و یا همراه بیمار ٬ با آموزش و اطلاع رسانی و ایجاد حساسیت مثبت ٬ پیشگیری نمود . حالیه ٬ برای مطالعه متن کامل این مطلب  بر روی کلمهء  ادامه متن در کادر زیر کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

اخطار جدی درباره احتمال هک شدن ابزارهای پزشکی حیاتی

مطالعات نشان می‌دهند بسیاری از ابزارهای پزشکی قابل کاشت در بدن انسان یا ایمپلنت‌های پزشکی در برابر حملات هکری که جان کاربران این ابزارها را تهدید می کنند،‌آسیب پذیر هستند.

محققان امنیتی حملاتی را ترتیب داده‌اند که می‌توانند موقعیت ابزارهای پزشکی قابل کاشت در بدن انسان یا ایمپلنت‌های پزشکی را که برای کنترل بیماری‌هایی از قبیل دیابت یا بیماری‌های قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرند تعیین کرده و آنها را مختل سازد.

یکی از این حملات موفق به شناسایی سیگنال رادیویی شد که در صورت ارسال دوباره این سیگنال می‌توانست دستگاه دفیبریلاتور قلب را از کار بیاندازد. محققان معتقدند برای تامین ایمنی این دستگاه‌های حیاتی و مقابله با فعالیت‌های مرگبار به مطالعات بیشتری نیاز است.

با توجه به افزایش قابل توجه جمعیت انسان‌ها، ایمپلنت‌های پزشکی به واسطه کنترل سیگنال‌های حیاتی بدن و در صورت لزوم مداخله در سیستم زیستی بدن می‌توانند زندگی فعالی را برای اکثریت انسان‌ها فراهم آورند. برای مثال پیس میکر یا ضربان ساز قلب که ضربان قلب را تنظیم می‌کند،‌ پمپهایی که میزان انسولین خون را کنترل کرده و دفیبریلاتورها که ریتم نامنظم قلب را کنترل می کنند برای کمک به بسیاری از انسانها به منظور کنترل بسیاری از بیماری های مضمن در درون بدن افراد کار گذاشته می شوند.

"بارنبی جک" یکی از محققان شرکت امنیتی مک کافی کشف کرده است که اتصالات وایرلسی که برای کنترل و ارتقا این تجهیزات مورداستفاده قرار می گیرند آنها را در برابر حملات هکرها آسیب پذیر ساخته است. وی طی دو هفته مطالعه موفق به کشف راهی شد که می توانست از طریق آن پمپهای انسولین وایرلس را مختل سازد. به گفته وی امکان مختل سازی هر پمپی تا شعاع 91 متری وجود دارد و می توان به راحتی و از راه دور انسولین موجود در آنها را خالی کرد و به این شکل برای بیمار مشکلات بزرگی به وجود خواهد آمد.

از سویی دیگر "کوین فو" استاد دانشگاه ماساچوست نیز دریافته است که می تواند سیگنال رادیویی را ردیابی کند که این سیگنال کنترل عملکرد دستگاه دفیبریلاتور را به عهده دارد. این سیگنال در آزمایش پس از کار گذاشتن ایمپلنت در درون بدن بیمار،‌می تواند دستگاه را خاموش و روشن کند و در صورتی که سیگنال از دستگاهی نزدیک به بیمار دوباره ارسال شود منجر به خاموشی کامل دستگاه خواهد شد.

به گزارش بی بی سی، باتری محدود این نوع از دستگاه ها از دیگر معایبی است که آنها را در برابر چنین خطرات احتمالی آسیب پذیر باقی می گذارد. این درحالی است که اتصال وایرلس ایمپلنتهای پزشکی آینده بیشتر از ایمپلنتهای امروزی خواهد بود و از این رو دانشمندان اخطار داده‌اند تولیدکنندگان باید درباره امنیت این ابزار و تجهیزات حیاتی بیشتر اندیشیده و آنها را در برابر مشکلات آینده مقاوم تر سازند.

منبع: همشهری آنلاین

منبع : تاریخ : ۱۳۹۱/۲/۹ تعداد بازدیدکنندگان : 4974

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 3847
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 5917
بازدید امسال : 801400
بازدید کل : 37168473

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش