50 مطلب آخر
تجهیزات پزشکی : ۸۰ درصد تجهیزات پزشکی کشور وارداتی است

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: بخش عمده تجهیزات پزشکی در کشور وارداتی است و شاید بیش از 80 تا 85 درصد این وسایل از خارج وارد می‌شود ...........  تجهیزات پزشکی که در کشور تولید می‌شود عمدتاً وسایل کوچک مصرفی هستند ...............  چون برخی افراد منافعی داشتند، به تولید داخلی توجه نکردند و برای تأمین نیاز کشور ساده‌ترین راه را که واردات است انتخاب کردند  ................. کالاهای خارجی به سادگی وارد می‌شوند و هم بخش دولتی و به خصوص بخش خصوصی سلامت شتاب عجیبی در خرید و مصرف تجهیزات پزشکی خارجی دارند به طوری که ظرف 3 سال گذشته میزان واردات تجهیزات پزشکی 3 تا 4 برابر شده است ....................  یک دستگاه پزشکی که در خارج تولید می‌شود حتی خیلی زودتر از کشورهای پیشرفته در کشور ما وارد و مصرف می‌شود و این مسئله یکی از علل افزایش هزینه‌های درمان مردم در بخش خصوصی است .................... نگهداری تجهیزات پزشکی است که به خصوص در بخش دولتی بسیار ضعیف است، انبارهای مراکز دولتی مملو از تجهیزات پزشکی اسقاطی است .................  برخی شرکتها برای شرکت در یک مناقصه یا واردات موقت یک کالا به صورت خلق الساعه تشکیل شده و بعد از مدتی یا منحل می شوند یا به شرکت دیگری واگذار می‌شوند و در مجموع نسبت به خدمات پس از فروش کالاهای خود پاسخگو نیستند .......................  استفاده بیش از حد پزشکان از وسایل و آزمایشگاههای پاراکلینیکیباعث شده تا سود اصلی را در بازار سلامت کشور شرکتهای تجهیزات پزشکی می برند حتی می توان گفت پزشکان برای این شرکتها بیگاری می‌کنند . . .

جهت رویت متن كامل اين مطلب  ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در كادر ذيل کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

۸۰ درصد تجهیزات پزشکی کشور وارداتی است

 رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: ۸۰ تا ۸۵ درصد تجهیزات پزشکی کشور وارداتی است، شرکتهای واردکننده خدمات پس از فروش ندارند و باید در لیست سیاه وزارت بهداشت قرار گیرند و در بازار تجهیزات پزشکی کشور نیز به علت گردش مالی بالا رانتخواری وجود دارد.

حسینعلی شهریاری در برنامه ثریای سیمای جمهوری اسلامی که به بررسی وضع تجهیزات پزشکی کشور می پرداخت افزود: بخش عمده تجهیزات پزشکی در کشور وارداتی است و شاید بیش از 80 تا 85 درصد این وسایل از خارج وارد می‌شود.

وی ادامه داد:‌ البته به علت کوچک بودن بازار داخلی تولید همه این کالاها در کشور مقرون به صرفه نیست، مگر اینکه واقعاً بتوانیم با کشورهای پیشرفته دنیا رقابت کنیم و با گسترش صادرات بازارهای بین‌المللی را به دست آوریم.

وی گفت:‌ بر اساس برنامه چشم انداز 20 ساله کشور، ایران در سال 1404 باید کشور اول منطقه در همه زمینه‌ها باشد که حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی را هم شامل می‌شود. با این حال در بین کشورهای منطقه وضعیت تولیدات تجهیزات پزشکی کشور ما خیلی هم بد نیست ولی تا اینکه بخواهیم رتبه اول را کسب کنیم، فاصله زیادی داریم.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: تجهیزات پزشکی که در کشور تولید می‌شود عمدتاً وسایل کوچک مصرفی هستند.

وی گفت: با این وجود باید این مسئله را هم مد نظر داشت که مسئولان حوزه سلامت و وزارت بهداشت دغدغه‌های زیادی دارند و چنان با مسائل روزمره درگیر هستند که فرصت برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری در مسائل کلان را ندارند، وقت خیلی زیادی از مسئولان وزارت بهداشت صرف این می شود که مشکلات روزمره بیمارستانها را حل کنند و منابع مالی را تأمین کنند تا بیمارستانها تعطیل نشوند.

شهریاری افزود:‌ متأسفانه مسئولان چنان گرفتار مسائل روزمره شده‌اند که فرصت اینکه بتوانند به مسائل اصلی، کلان و ریزبنایی برسند را ندارند.

وی اضافه کرد: البته در مورد تجهیزات پزشکی و افزایش تولید داخل قطعاً وزارت صنعت، معدن و تجارت حرف اول را می‌زند، وزارت بهداشت باید نیازهای کشورها را اعلام و سیاستگذاری کند اما حمایت از تولید داخل وظیفه وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت:‌ این نکته را هم نباید فراموش کرد که هر بازاری که گردش مالی بالایی داشته باشد، یقیناً در آن رانتخواری هم وجود دارد. این مسائل متأسفانه وجود دارد و به همین علت چون برخی افراد منافعی داشتند، به تولید داخلی توجه نکردند و برای تأمین نیاز کشور ساده‌ترین راه را که واردات است انتخاب کردند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در مورد مشکلات تولید کنندگان نیز گفت: یکی از مشکلات مهم تولیدکنندگان داخلی مشکلات ارزی است به طوری که بسیاری از تولیدکنندگان 3 ماه آخر سال گذشته نتوانستند ارز مورد نیاز خود را از بانک مرکزی بگیرند.

وی افزود: بنده نامه‌ای در همین زمینه به رئیس جمهوری نوشتم و یادآوری کردم که این مسئله می‌توانند مشکلات و اتفاقات ناگواری را باعث شود که رئیس جمهوری گفت ما مشکل ارز نداریم، راست هم می‌گوید، هیچ وقت وضعیت ارزی کشور به خوبی امروز نبوده است.

شهریاری گفت:‌ ولی متأسفانه در بانک مرکزی و تبادلات ارزی مشکلاتی داریم و به نظر می‌رسد، سیستم برنامه ریزی شده‌ای در بانک مرکزی وجود ندارد، به طوری که وزیر بهداشت و مسئولان وزارت بهداشت مجبور شدند شخصاً برای تأمین ارز مورد نیاز دارویی کشور چند روز به بانک مرکزی بروند.

وی ادامه داد: مسئله بعدی ورود کالاهای خارجی است که به سادگی وارد می‌شوند و هم بخش دولتی و به خصوص بخش خصوصی سلامت شتاب عجیبی در خرید و مصرف تجهیزات پزشکی خارجی دارند به طوری که ظرف 3 سال گذشته میزان واردات تجهیزات پزشکی 3 تا 4 برابر شده است.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: متأسفانه ما به سمتی می رویم که یک دستگاه پزشکی که در خارج تولید می‌شود حتی خیلی زودتر از کشورهای پیشرفته در کشور ما وارد و مصرف می‌شود و این مسئله یکی از علل افزایش هزینه‌های درمان مردم در بخش خصوصی است.

وی گفت:‌ مسئله دیگر نگهداری تجهیزات پزشکی است که به خصوص در بخش دولتی بسیار ضعیف است، انبارهای مراکز دولتی مملو از تجهیزات پزشکی اسقاطی است در حالی که من نوعی به عنوان یک چشم پزشک یک دستگاه چشم پزشکی را 20 تا 30 سال در مطبم به خوبی نگهداری می‌کنم همین دستگاه در بیمارستان دولتی در مدت زمان بسیار کوتاهتر و طی چند سال مستهلک و از رده خارج می‌شود که علت اصلی آن هم نبود احساس مسئولیت در بخش دولتی است و با جا به جایی مدیران این وسایل از انبارها سر در می آورند در حالی که بسیاری مواقع با عوض کردن یک قطعه یا خدمات پس از فروش به موقع شرکتها می توان از هدر رفتن این منابع کشور جلوگیری کرد.

شهریاری اضافه کرد: شرکتهای وارد کننده تجهیزات پزشکی در ارائه خدمات مناسب پس از فروش جدی نیستند و واقعاً می‌طلبد که مسئولان وزارت بهداشت در این زمینه کار جدی انجام دهند و شرکتهای غیر متعهد را در لیست سیاه قرار دهند و از فعالیت آنها جلوگیری کنند.

وی گفت:‌ برخی شرکتها هم برای شرکت در یک مناقصه یا واردات موقت یک کالا به صورت خلق الساعه تشکیل شودن و بعد از مدتی یا منحل می شوند یا به شرکت دیگری واگذار می‌شوند و در مجموع نسبت به خدمات پس از فروش کالاهای خود پاسخگو نیستند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: مسئله دیگر استفاده بیش از حد پزشکان از وسایل و آزمایشگاههای پاراکلینیکی است به همین علت سود اصلی را در بازار سلامت کشور شرکتهای تجهیزات پزشکی می برند حتی می توان گفت پزشکان برای این شرکتها بیگاری می‌کنند.

وی گفت:‌ البته راههای برای جلوگیری از این پدیده وجود دارد به عنوان مثال در آلمان پزشکی که موارد منفی و غیر ضرور آزمایشها و ارجاعات پاراکلینیکی آن بالا باشد، جریمه می‌شود و باید هزینه این خدمات را از جیبش پرداخت کند و به نظر می‌رسد در کشور ما هم باید در این زمینه نظارت جدی تری صورت بگیرد.

منبع: فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۹۱/۲/۲۱ تعداد بازدیدکنندگان : 4589

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5054
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7124
بازدید امسال : 802607
بازدید کل : 37169680

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش