بستههاي راديولوژي وارداتي حائز استانداردهاي لازم نيستند
رييس انجمن راديولوژي ايران با اشاره به اينكه وزارت بهداشت ميتواند در توليد دستگاهها و تعيين استانداردهاي قابل قبول از انجمنهاي علمي كمك بگيرد، گفت: در حال حاضر شاهد ورود و ساخت دستگاههايي هستيم كه از استانداردهاي لازم برخوردار نيستند.
دكتر عبدالرسول صداقت با بيان اينكه راديولوژي قلب علمي و اقتصادي هر موسسه پزشكي است به چالشهاي موجود در اين حوزه اشاره كرد و گفت: مداخلات رشتههاي ديگر در امور راديولوژي دردسرساز شده است.
وي ادامه داد: رشته راديولوژي از سوي متخصصان مختلف به ويژه زنان و زايمان، ارولوژي و نورولوژي مورد هجوم قرار گرفته كه اگر وضعيت به همين منوال پيش رود راديولوژيستهاي جوانتر بايد به فكر شغل ديگر باشند.
صداقت ضمن انتقاد از عملكرد ضعيف وزارت بهداشت در اين خصوص عنوان كرد: وزارت بهداشت هم در طول اين سالها توانايي حل اين مشكلات را نداشته است و در بسياري از موارد بدون توجه به واقعيات جامعه تصميماتي ميگيرد كه ميتواند منجر به بروز آسيبها و ضربههاي جدي به رشته راديولوژي شود.
رييس انجمن راديولوژي ايران ادامه داد: به نظر ميرسد تنها راه حل برونرفت از اين معضل حركت راديولوژي به سمت تخصصيتر شدن باشد.
وي با بيان اينكه انجمن راديولوژي همواره تلاش كرده است با برگزاري دورههاي آموزشي گسترده در توان علمي اعضايش بكوشد و ارتباط خود را با مجامع بينالمللي حفظ و تقويت كند، گفت: لازم است راديولوژيستها از نظر علمي خود را مجهز كنند.
رييس انجمن راديولوژي ايران همچنين با اشاره به اينكه وزارت بهداشت ميتواند در زمينه واردات و توليد دستگاهها و تنظيم استانداردهاي قابل قبول از انجمنهاي علمي كمك بگيرد، گفت: در حال حاضر شاهد ورود و ساخت دستگاههايي هستيم كه از استانداردهاي لازم برخوردار نيستند.
دکتر عبدالرسول صداقت با بیان اینکه امروزه علم رادیولوژی از یک رشته تشخیصی به یک رشته درمانی تبدیل شده و برای بیماران، پزشکان بالینی، بیمهها و سیاست گذاران سلامت در هر جامعهای نقشه راه تعریف میکند.
وی یادآور شد: جذابیتهای این رشته باعث شده که مشکلاتی برای این گروه ایجاد شود و امروزه یکی از چالشهای مهم رادیولوژی، رشتههای دیگر هستند به طوری که رادیولوژی از طرف رشتههایی مانند جراحان، زنان و زایمان، نورولوژیستها و... مورد هجوم قرار گرفته و متاسفانه وزارت بهداشت هم توانایی حل این مشکل را نداشته است.
رئیس انجمن رادیولوژی ایران راه حل برون رفت از این معضل را مجهز شدن رادیولوژیستها به علم روز دانست و ادامه داد: انجمن در کنار گسترش علمی و آموزشی خود، تلاش کرده از حقوق صنفی همکاران رادیولوژیست نیز دفاع نماید که در این راستا انجمنهای غیر دولتی آنگونه که باید توسط تصمیم گیران و تصمیم سازان به بازی و کار گرفته نمیشوند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه وزارت بهداشت بدون توجه به واقعیتهای موجود جامعه تصمیماتی میگیرد که میتواند در آینده زیانهای جدی برای رشته ما داشته باشد بیان داشت: امیدواریم که این پتانسیل مجامع علمی بیشتر مورد توجه وزارت بهداشت قرار گیرد.
منبع : ایسنا